-115g unt -115g margarina -240g zahar -5 oua mari, separate -1 lingura extract de vanilie -240g faina -1 lingurita praf de copt -1 ceasca lapte batut -80g nuca de cocos rasa -“budinca” de portocale (reteta mai jos) -3 cesti crema de branza cu nuci (reteta mai joc) -40g nuca de cocos rasa -jumatati de nuca glasate (optional)
Ingrediente “budinca” de portocale:
-120g zahar -Ľ ceasca amidon de porumb -470ml suc proaspat de portocale -3 oua mari batute putin -55g unt -1 lingura coaja de portocala rasa
Ingrediente crema de branza cu nuci:
-225g crema de branza (mascarpone, ricotta sau mon chou) -115g unt -450g zahar pudra -1 lingura extract de vanilie -1 ceasca nuci maruntite si calite putin
Ingrediente nuci glasate:
-2 cesti de nuci -1/3 de ceasca sirop de porumb sau miere
Mod de preparare:
Preparare budinca de portocale:
Combinati zaharul si amidonul de porumb într-o cratita de 3 litri; treptat turnati sucul de portocale si amestecati cu telul, adaugati incet ouale batute si lasati sa fiarba la foc mediu 5-6 minute, amestecand în mod constant pâna când ajunge de consistenta unei budinci. Luati cratica de pe foc si adaugati coaja rasa de portocala si untul. Se lasa acoperita, la rece, timp de 8 ore.
Preparare crema de branza cu nuci:
Amestecati cu un mixer crema de branza, untul si vanilia pana devine o crema. Adaugati apoi treptat zaharul pudra iar la final nucile.
Preparare nuci glasate:
Amestecati bine nucile cu siropul de porumb sau mierea, asezatile pe o tava cu foaie de pergament, iar apoi in cuptorul incins la 175 grade C pentru 12 minute, amestecand folosind o spatula, dupa care se mai lasa inca 8 minute. Se folosesc racite.
Preparare tort:
Amestecati cu un mixer electric untul si margarina pâna ajunge la o consistenta pufoasa, adaugati treptat zaharul, galbenusurile de ou cate unul pe rand si vanilia. Combinati faina cu praful de copt, iar apoi incorporati-le cu amestecul de zahar, alternativ cu laptele batut. Dupa ce toate acestea s-au incorporat bine, adaugati 80g din nuca de cocos.
Bateti albusurile de ou spuma si adaugati-le in aluatul cu nuca de cocos. Acesta la randul sau se imparte in mod egal in 3 tavi unse si tapetate cu foaie de pergament si se lasa in cuptoul incins la 175 °C timp de 25 minute. Se lasa apoi la racit 10 minute, se scot din tavi foile de tort si se lasa la racit complet.
Intindeti bine ľ de ceasca “budinca” de portocale între foile de tort, inclusiv peste ultima foaie. Recomandat este sa lasati acum tortul la racit timp de 8 ore, astfel “budinca” nu va fi la fel de moale. Acum intindeti cu grija 3 cesti de crema de branza cu nuci pe lateralele tortului. Iar acum, la final, presarati restul de nuca de cocos peste tort iar nucile asezatile pe margini, la fel ca si in fotografie sau dupa propria dorinta.