• 300g crema de branza • 125g zahar pudra • 175 g unt nesarat sau margarina • inca 175 g zahar pudra • 4 lingurite pasta de ghimbir • coaja rasa a doua lamai si sucul lor • 3 oua batute • 175 g faina cu agent de crestere • 6 linguri de budinca de lamaie (reteta in continuare)
Ingrediente budinca de lamaie:
• 3 oua • 150g zahar • 80 ml suc proaspat de lamaie • 56g (4 linguri)unt nesarat • 4g (1 lingura) coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Mod de preparare budinca de lamaie:
Se amesteca bine intr-un castron rezistent la caldura ouale cu zaharul si sucul de lamaie. Apoi aseaza castronul peste o baie de aburi si continua sa amesteci aproximativ 10 minute pana sosul se ingroasa. Cand este gata, ia castronul de pe aburi si incorporeaza repede untul si sucul de lamaie. Se lasa la racit.
Mod de preparare tort:
1. Amesteca pana la omogenizare crema de branza cu 125g zahar. Apoi adauga 2 linguri suc de lamaie si lasa amestecul la rece pana il vei folosi.
2. Incalzeste cuptorul la 180° C si imbraca doua forme rotunde de tort cu hartie de pergament.
3. Intr-un castron mai mare amesteca pana se omogenizeaza untul, zaharul ramas (175g), pasta de ghimbir si coaja de lamaie. Treptat incorporeaza din oua adaugand si cate un pic de faina, pana ce amestecul se incheaga. La final incorporeaza faina ramasa si imparte compozitia in cele 2 tavi deja pregatite.
4. Blaturile se lasa la cuptor 20-25 de minute iar cand sunt gata se aseaza pe un gratar de sarma la racit.
5. Aseaza blatul pe un platou, intinde jumatate din crema de lamaie si 3 linguri din budinca. Aseaza al doilea blat, crema ramasa si imprastie ornamental bundinca cu ajutorul unei lingurite sau varf de cutit.
Dupa preferinta se poate decora cu coaja rasa de lamaie sau portocala
Mod de servire:
Dupa preferinta se poate decora cu coaja rasa de lamaie sau portocala