Pepenasi de iulie-august 2008 (16)
Aventurile pepenasilor
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
*************************************
A fost odata ca niciodata o odisee minunata:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,
30, 31, 32, 33, 34, 35,36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,
86,87,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100,101,102,103,104,105,106,107,108,109,110,111,112,113, 114,115,116,117,118,119,120,121,122,123,124,125,126,127,128,129,130,131
*************************************
Retetele mamicilor de pepenasi
Poezici pentru mamici si pepenasi
Darius Andrei - Un ingeras senin al Cerului
1,2
Predarea stafetei
Informatii utile pentru mamicile de pepenasi
Acte necesare, Puseuri de crestere, Conservarea laptelui matern, Acnee la bebeii,
www.babycentre.co.uk/baby/youafterthebirth/exercisepostbaby/firstsixweeks/" target="_blank">Safe exercises for the first six weeks, www.babycentre.co.uk/baby/youafterthebirth/exercisepostbaby/exercisingwithbaby/" target="_blank">Exercise with your baby, www.babycentre.co.uk/baby/youafterthebirth/exercisepostbaby/exerciseaftercaesareanexpert/" target="_blank">Exercising after a caeserean, www.babycentre.co.uk/pregnancy/fitness/pelvicfloor/" target="_blank">Pelvic floor exercises, www.cosmeticdatabase.com" target="_blank">Cosmetic Database, www.videojug.com/film/pilates-five-invigorating-exercises-using-a-balance-ball" target="_blank">Exercitii Pilates step by step (video), Diferenta intre a linisti si a consola ,Canale lacrimale infundate, Super Dieta, www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003142.htm" target="_blank">Incontinenta urinara
Albume cu poze: mamici iulie-august si pepenasiMail comun
Raspunsuri
iul-aug2008 spune:
VA PREZENTAM PEPENASII
Avem 109 pepenasi: 55 printese si 54 cavaleri
MAI
22 mai
Andrei Codrin de monalac 14.09.1975 si fratior de Cris03.01.2005
3,950 kg, cm, Apgar 9, cezariana, 36 saptamani
23 mai
Antonia Gabriela de Irda 30.07.1978 si surioara de Daria13.07.2005
2,283 kg, 45 cm, Apgar , natural, 35 saptamani
IUNIE
9 iunie
Matei de Nati 08.09.1976
3,500 kg, 49 cm, Apgar 9/10, cezariana, 38 saptamani
14 iunie
Alexandru Ionut de ella81it 06.03.1981
3,050 kg, 47 cm, Apgar 10, natural, 38 saptamani
Stefan Cristian de syyylviuta 14.02.1981
3,400 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
16 iunie
Thea Patricia de SunSmile 22.05.1980
3,070 kg, 51 cm, Apgar 9/10 , cezariana, 38 saptamani
17 iunie
Rayan Ioan de Alina Maria 19.03.1981 si fratior de Mandy Stephanie17.01.2005
2,950 kg, cm, Apgar , cezariana, 38 saptamani
Alexandra de maitreyi 16.03.1983
3,550 kg,52 cm, Apgar 8, cezariana,39 saptamani
18 iunie
Flavius Casian de the_andreea 26.04.1979 si fratior de Theona27.08.2002
3,300 kg, cm, Apgar 10, natural, 39 saptamani
Denis Alexandru de kla78 17.08.1978
2,500 kg, cm, Apgar 10, cezariana, 39 saptamani
19 iunie
Maria de anaxena 25.07.1984
3,400 kg, 52 cm, Apgar 10, natural, 40 saptamani
20 iunie
Andrei de ali 28.05.1972
kg, cm, Apgar ,32 saptamani
23 iunie
Andrei de Diana Mirela 08.05.1982 si fratior de Iulia Anastasia 15.07.2005
2,850 kg, 49 cm, Apgar 10, natural, 37 saptamani
Victor Andrei de Roxana01 26.01.1977 si fratior de Daria Elena 06.09.2006
3,950 kg, cm, Apgar , natural, 39 saptamani
Anna Alicia de Sibylle 16.04.1978 si surioara de Vladimir17.10.2006
3,540 kg, cm, Apgar , natural, 39 saptamani
Cezar George de ralirali 04.05.1976 si fratior de Anastasia01.01.2006
3,200 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
24 iunie
David Andrei de lcazangiu 06.04.1979
3,800 kg, 52 cm, Apgar , cezariana, 40 saptamani
25 iunie
David Andrei de rontzy 30.04.1978
3,350 kg, 52 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
27 iunie
David Gabriel de flo1980 16.04.1980 si fratior de George Alexandru 23.02.2006
3,350 kg, 48,5 cm, Apgar 9, 39 saptamani
Maya Andreea de mcoca 31.10.1975
3,400 kg, 50 cm, Apgar , natural, 40 saptamani
Anthony de Biribu 05.05.1970 si fratior de Anna05.02.2007
3,500 kg, 51 cm, Apgar 10, natural, 40 saptamani
28 iunie
Dilara Gabriela de MIKYCRIS 10.04.1977 si surioara de Delia07.02.1997
2,400 kg, 47 cm, Apgar , cezariana, 40 saptamani
Amalia Gabriela de irinuca_81 30.06.1981
3,250 kg, 48 cm, Apgar , cezariana, 39 saptamani
Timeea Cristina de Kimmy 25.03.1984
3,810 kg, 57 cm, Apgar 10/9 , cezariana, 40 saptamani
29 iunie
Denisa Ioana de a.cicel 08.04.1981 si surioara de Bianca Maria30.07.2006
3,400 kg, 51 cm, Apgar 9, natural, 38 saptamani
Alexandru de amalia1 23.02.1972
4,195 kg, 55 cm, Apgar, natural, 41 saptamani
IULIE
1 iulie
Erika Stefania de ankalaura 23.09.1974 si surioara de Eliza Maria26.08.2003
3,700 kg, 51 cm, Apgar 9-10, natural, 39 saptamani
Ana Irina de Gini75 14.11.1975
2,350 kg, cm, Apgar 8, cezariana, 37 saptamani
2 iulie
Irina Paula de Gabriela82 25.04.1982
4,000 kg, cm, Apgar 10, natural, 40 saptamani
3 iulie
Luca de map 17.07.1975 si fratior de Robert17.08.2006
4,000 kg, 54 cm, Apgar 10/10, cezariana, 38 saptamani
Aida Maria de Didi81 18.11.1981
2,500 kg, cm, Apgar 7, cezariana, 38 saptamani
4 iulie
Ana Raluca de Tecky 01.11.1983
3,560 kg, 53 cm, Apgar 9, natural, 40 saptamani
Amira Maya de mada_mxm 12.10.1982 si surioara de Arianna Raisa21.08.2006
4,170 kg, 60 cm, Apgar 9/9 ,natural, 41 saptamani
Nancy de boticelina 04.03.1976
2,900 kg, cm , Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
Mena de mariana_1976 01.04.1976 si surioara de Monica (10 ani),Matei(7ani),Markus(2),Magda(1)
3,170 kg, 50 cm, Apgar 9, natural, 39 saptamani
Nicholas de morcoveatza 27.07.1974
3,120 kg, 50 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
5 iulie
Ilinca de ioana 05.02.1975 si surioara de Tudor15.09.2001
3,700 kg, 52 cm , Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
Lucian de madina71 03.03.1971 si fratior de Adrian20.01.2007
3,200 kg, 50 cm, Apgar 9, natural, 38 saptamani
6 iulie
Sara-Maria de Cami08 00.00.0000
3,500 kg, 52 cm, Apgar 9, natural, 40 saptamani
8 iulie
Vladut de ileanna 12.01.1975
3,400 kg, cm, Apgar 10, cezariana, 38 saptamani
9 iulie
Xenia de gallyb 16.06.1981
2,900 kg, 49 cm , Apgar 9, cezariana, 39 de saptamani
10 iulie
Karina Francesca de tiberica 30.01.1973 si surioara de Alina Florentina13.07.1995
3,100 kg, 49 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
Constantin de danabb1 05.11.1984
2,900 kg, cm, Apgar, 38 saptamani
Razvan Mihai de monysorescu 05.02.1981
3,800 kg,53 cm, Apgar,cezariana, 39 saptamani
11 iulie
Ioana Maria de AnnaBaby 29.03.1980
3,500 kg,48 cm , Apgar 10 , cezariana, 39 saptamani
Denisa Maria de dara_d 04.11.1978
3,730 kg, 50 cm , Apgar 9, cezariana, 40 saptamani
? de alina25 31.07.1980 si fratior de Darius Andrei 15.05.2007
3,460 kg, 54 cm, Apgar , cezariana, 38 saptamani
13 iulie
Daria Maria de jjovana80 08.09.1980
3,200 kg, 49 cm, Apgar 9, natural, 40 saptamani
Razvan de lilys 20.11.1979
3,750 kg, 53 cm, Apgar 9, natural, 39 saptamani
14 iulie
Ilinca Melania de Caprioara 06.07.1975 si surioara de Matei07.01.2002
3,150 kg, 50 cm ,Apgar 9, natural, 41 saptamani
Alexandru Matei de Ana_a 16.05.1977 si fratior de Stefan 19.08.2004
3,900 kg, 54 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
Ioana Maria de Mishuc 00.00.0000
3,850 kg, 52 cm, Apgar 9, natural, 40 saptamani
Daria Ecaterina de kamelya 11.09.1982
3,480 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
15 iulie
Miruna de Dia_filipas 26.06.1981
3,000 kg, 53 cm, Apgar 10, natural, 39 saptamani
***
Darius Andrei de Camy_pus 21.09.1980
3,150 kg, 50 cm, Apgar 10, cezariana, 39 saptamani
S-a alaturat ingerasilor din Ceruri
***
Alex de Laremi 05.07.1978
2,990 kg, 52 cm, Apgar 9,38 saptamani
Eevi Klaara de Yael 24.11.1975 si surioara de Jael24.11.2003 si Nardi01.05.2005
3,980 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
Leia Maria de Mihamiha 16.02.1977 si surioara de Leon13.05.2005
3,000 kg, cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
16 iulie
Irina de Bobitamica 09.07.1975
2,100 kg, cm, Apgar 8, 38 saptamani
Andrei Gabriel de CristinnaP 24.02.1979
2,900 kg, 48 cm, Apgar 9, natural, 38 saptamani
17 iulie
Patrick Ioan de pagurschimag 24.07.1973 si fratior de Fabian Stefan17.11.2003
2,800 kg, 50 cm, Apgar 9, cezariana, 37 saptamani
Anais Iman de narcisa.s 25.10.1974
3,150 kg, 50 cm, Apgar 9, 38 saptamani
18 iulie
Luca de Bubuleana 25.08.0000
4,300 kg, 54 cm, Apgar 10, natural, 40 saptamani
Miruna de Ralu79 11.08.1979
3,700 kg, 54 cm , Apgar , natural, 40 saptamani
19 iulie
Nicholas Cristian de atb 30.01.1978
3,100 kg, 51 cm, Apgar 10, natural, 38 saptamani
Filip de bujo 06.09.1981
4,250 kg, 53 cm, Apgar 10, cezariana, 40 saptamani
21 iulie
Sara de Dr_Anca 26.12.1981
3,250 kg,51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
22 iulie
Miruna de Violeta_m_tm 22.10.1982
2,950 kg, 49 cm, Apgar 9/10 ,natural, 39 saptamani
23 iulie
Vlad de Ina_c 00.00.1973 si fratior de Radu (7 ani)
3,550 kg, 51 cm, Apgar 9 ,natural, 39 saptamani
25 iulie
Alexander de Ada_S 22.09.1978 si fratior de Alvin Raul 25.06.2006
2,800 kg, 50 cm, Apgar 10/10 ,cezariana ,39 saptamani
Elena Theodora de Motanik 24.11.1980
3,220 kg,53 cm, Apgar 9/9, natural, 39 saptamani
Laura Ioana de Punca1976 04.02.1976
3,030 kg, 49 cm, Apgar , natural, 38 saptamani
Alexander David de Ingry 14.08.1980
3,069 kg, 49 cm, Apgar , 39 saptamani
27 iulie
Maya Elena de Estrella80 15.09.1980
3,600 kg, 48 cm, Apgar , cezariana, 39 saptamani
29 iulie
Sebastian de Scumpi 27.09.1982
3,465 kg, cm, Apgar, 39 saptamani
Tudor Milan de Sursula 14.08.1979
3,750 kg, 54 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
30 iulie
Mihai Daniel de Cristina26 13.07.1980
2,500 kg, 48 cm, Apgar 9, cezariana, 38 saptamani
Sara Alecsia de ankuta_1982 22.05.1982
3,000 kg, 49 cm, Apgar 10, cezariana
Sara Maria de Carissma 10.08.1983
3,300 kg, 53 cm, Apgar 9, natural, 39 saptamani
31 iulie
Sebastian de pica1 17.11.1977
3,330 kg, 54 cm, Apgar 10,natural, 38 saptamani
Ilinca Maria de Clabur 04.08.1975 si surioara de Ania 07.04.1999
3,170 kg, 52 cm, Apgar , 40 saptamani
AUGUST
1 august
Andreas de Sisialberg 24.09.1978
3,200 kg, 51 cm, Apgar , cezariana, 39 saptamani
2 august
Mircea Victor de Marimar 00.00.0000si fratior de Matei(7 ani) si Romana (3 ani)
4,040 kg, 56 cm, Apgar 10, natural, 41 saptamani
3 august
Julia Sara de Ariadnabr 22.11.1977 si surioara de Sonia02.03.2005
4,100 kg, cm, Apgar ,natural, 40 saptamani
Bogdan Victor de Struluta 24.10.1980
3,300 kg, 53 cm, Apgar 10/10, natural, 39 saptamani
4 august
Victor de Truli-luli 18.10.1978 si fratior de Ana17.08.2005
3,700 kg, cm, Apgar 10, natural, 40 saptamani
Alexandru Nicolas de Fiquelle 31.05.1977 si fratior de Sofia Maria12.08.2004
3,200 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
Ioana Rebeca de bufi 12.07.1977
3,000 kg, 47 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
5 august
Ana Sofia de Marina_1609 16.09.1984
2,970 kg, 49 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
6 august
Clara Andreea de Dana81 31.05.1981
3,100 kg, 50 cm, Apgar 9, natural, 40 saptamani
7 august
Andreea Maria de Ladymina77 23.07.1977 si surioara de Bogdan28.05.1999
3,900 kg, 56 cm, Apgar 9/10, natural, 41 saptamani
Antonio Matei de Andreea_Or 26.11.1983
3,200 kg, 52 cm, Apgar , 39 saptamani
Raisa Andreea de michellab 08.05.1976 si surioara de Cristian Bogdan18.02.1991
3,380 kg, 50 cm, Apgar 3/5/9, cezariana, 38 saptamani
8 august
David Alexandru de Iriss27 27.11.1976 si fratior de Yvonne Maria05.02.2007
3,550 kg, 50 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
Bianca Maria de Baby_r7 04.08.1979
3,210 kg, 50 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
10 august
Mihnea Robert de Blueeyes2003 28.09.1978
kg, cm, Apgar , 39 saptamani
11 august
Andrei Tudor de Diarux 09.02.1979
3,000 kg, 50 cm, Apgar 9, natural, 38 saptamani
12 august
Clara de Locca 00.00.0000 si surioara de Matei13.09.2005
3,850 kg,53 cm, Apgar 9, natural, 39 saptamani
Mara Alexandrina de Anaco 21.01.1978
3,450 kg, 52 cm, Apgar , cezariana, 39 saptamani
15 august
Andreea Maria de Dma2007 02.10.1981
3,100 kg, 50 cm, Apgar, cezariana, saptamani
19 august
Mara de Turturica 11.08.1975
3,370 kg,50 cm, Apgar , natural, 40 saptamani
Gabriel Ionut de NinaG 14.09.1980
kg, cm, Apgar, 41 saptamani
20 august
Allegra Cara de Carmenela 29.10.1972
3,400 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
21 august
Andrei de Catilin2008 09.03.1976
3,500 kg, cm, Apgar 8/9, 41 saptamani
22 august
Theodor de Mobriq 11.11.1975 si fratior de Eduard05.04.2004
3,900 kg, 52 cm, Apgar 9, natural, 41 saptamani
26 august
Andrei Daniel de Andrey2008 11.04.1985
3,500 kg, 51 cm, Apgar 9, cezariana, 39 saptamani
27 august
Raul de Oanasm 02.08.1981
3,000 kg, 52 cm, Apgar , natural, 40 saptamani
Radu Mihai de Serenity90 19.01.1990
3,600 kg, 55 cm, Apgar 9, natural, 42 saptamani
SEPTEMBRIE
2 septembrie
Alexandra Valentina de violeta29 13.06.1976
3,000 kg, 50 cm, Apgar, natural, 41 saptamani
PRIETENE DRAGI
Violeta69, Crisis81, Monik76, Tuchi123 , acum din nou!, kity2004, Maryb , acum din nou!, Marryanne, Aalina, Rain, Mihaelaaa, Crisarh
Zile de nastere:
Ianuarie: Ileanna(12),Danam27(17),Serenity(19),Anaco(21),Roxana01(26),Atb(30),Tiberica(30)
Februarie: Punca1976(4),Monysorescu(5),OanaH(6),Kity2004(7),Diarux(9),Syyylviuta(14),Mihamiha(16),Amalia1(23),Ponei(25)
Martie: Madina71(3),Boticelina(4),Ella81it(6),Catilin2008(9),Maitreyi(16),Alina_Maria(19),AnnaBaby(29)
Aprilie: Mariana_1976(1),Lcazangiu(6),A.cicel(8),Mikycris(10),Andrey2008(11),Mmoniq(14),Sibylle(16),Flo1980(16),Gabriela82(25),The_Andreea(26),Rontzy(30)
Mai: Broscutza_27(2),Ralirali(4),Biribu(5),Diana Mirela(8), Michellab(8),Cricri77(14),Ana_a(16),SunSmile(22),ankuta_1982(22),Dalma(27),Ali(28),Fiquelle(31),Dana81(31)
Iunie: Violeta29(13),Gallyb(16),Adria(25),Dia_filipas(26),Irinuca_81(30)
Iulie:laremi(5),Caprioara(6),Bobitamica(9),Bufi(12),Cristina26(13),Map(17),Karina22(22),Ladymina77(23),Pagurschimag(24),Anaxena(25),Morcoveatza(27),Cristina_p(29),Irda(30), Alina25(31)
August: Oanasm(2),baby_r7(4),Clabur(4),Louana_me(8),Carissma(10),Corinuk(11),Ralu79(11),turturica(11),Sursula(14),Ingry(14),Kla78(17),Bubuleana(25),Crisoprea(28)
Septembrie: Bujo(6),Nati(8),Jjovana80(8),kamelya(11),Monalac(14),NinaG (14),Raluk(14),Estrella80(15),Marina_1609(16),Evelien(17),Camy_pus(21),Ada_S(22),Ankalaura(23),Sisisailberg(24),Blueeyes2003(28)
Octombrie: Dma2007(2),Clopotzel(2),Alice0911(3),Mada_mxm(12),Truli-luli(18),Violeta_m_tm(22),Narcisa.s(25),Carmenela(29),Mcoca(31)
Noiembrie: Tecky(1),Maryb(2),Dara_d(4),Gini75(4),Danabb1(5),Maggyc(6),Anca13111981(13),pica1(17),Motanik(24),IngerashM(13),Mobriq(17),Didi81(18),Lilys(20),Ariadnabr(22),Danutzicab(25),AndreeaOr(26),Iriss27(27)
Decembrie: Nina25(8),Ellaalba(13),Dr_Anca(26)
mcoca spune:
Dia, DA TREBUIE SA FACI OBLIGATOTIU!!! La prima sedinta am facut exercitii kegel cu mana kinetei in locul cu pricina. Eu trebuie sa fac acasa de 3 ori pe zi acum. MAine merg iar si fac ceva stimulare electrica : adica am un fel de vibrator :), care transmite mici impulsuri.
Vicky si Maya (27.06.2008)
MissJJ spune:
Bine v-am gasit la un nou capitol! Speram fara certuri.
Vicky cam asa is maj barbatilor legat de greutate. Acuma a meu e atent la ce si cum ca stie ca ma deprim si fac urat. M-a invata cuscra sa scuip ca o vipera.
Oricum ai slabit super bine as vrea si eu sa dau asa rapid cele 15 kg jos.
Didi de superdieta la mine data trecuta a functionat f bine am reusit sa dau jos vreo 10 kg in total si nu am tinut-o fix fix ca la carte am mai trisat da acu vreau sa o tin cum trebuie si tin varianta B mai lunga.
hai ca o pun aici si gata ca sa nu mai cautati.
Dia felicitari pt reusita.
Anka te bat noi vb de diete si tu vii cu eclere cu ness.
de Ari si Ami
ankalaura spune:
Ia stati sa vedeti ca e trecut de 3 jumate si se apropie acush de ora 4... Stai ca ti-i prind eu,...
Dia... si noi lucram cu Fanele, si am zis ca mor de inima cand mi-au pierdut 6 laptoape, ce trebuiau trimise de la Iasi la Constanta, si ei le-au ratacit prin Bucuresti, iar colega mea din Iasi nu pusese nici o valoare la pachet.... ... de fapt toti sunt o apa si un pamant...
Plus ca la Fane ma inerveaza cumplit ca au sediul pe strada de veneam eu acasa de la serviciu, si nu iti spun ce balamuc creau acolo ca veneau seara zeci de dube si camioane cu pachete si blocau strada.... Asa ca cu ei am ceva chiar per-so-nal! Ca faceau nervi soferitei de mine.
Auzi, da' daca iti doarme prunca, intra si tu pe mess sa te intreb vreo doo
Multumesc tuturor pentru parerile despre dilemele mele. Cre ca o sa ii mai sterilizez si eu pana pe la vreo 6 luni si cu asta basta. De fapt, cu sterilizatul asta e o aiureala... Imi amintesc cum lua mama tetinele cu varful degetelor varate pe un servetel curat... Eu oricum trag tetina cu nadejde cu degetele, ca alta metoda nu stiu.
Stiti poanta aia, nu?
Ca la primul copil, scapa el suzeta pe jos, o bagi la sterilizat si apoi in gura la copil
La al doilea, scapa el suzeta pe jos, o bagi in gura la tine, si apoi in gura la copil
La al treilea copil, scapa el suzeta pe jos, o iei din gura cainelui, o bagi in gura la tine, apoi in gura la copil...
Noroc ca n-am caine. Carmenela cum o face?
VICKY - vaz ca esti pe faza. Ia zi soro, la PRELUCRAREA LEMNULUI zic FACONNAGE DU BOIS, LAVORATION DU BOIS? Sau altfel???
Io cu sportul... sunt la Gini... e greu nene, obosesc.... Sa nu ma pui pe mine sa alerg, sa fac abdomene... Imi place cu bicicleta (da' n-am bicicleta) si cu rolele (da' nici role nu mai am), si imi place si sa inot (dar m-am mutat la capitala, deh, unde nu mai e mare...), si ce imi mai place??? Ma mai gandesc eu...
Din pacate, nici cu dietele nu le am. Dar daca nu mananc doua zile decat gref, dau jos 3 kile garantat. Numa' ca nu imi permit acuma sa nu mananc 2 zile. Mai mult de 2 zile nu pot sa nu mananc, ca sunt pofticioasa tare... Am niste eclere cu crema de ness aici la o cofetarie.... moama mori!
Anca mami de Eliza si Erika
MissJJ spune:
SUPER DIETA
Regimul are urmatoarele scheme:
Schema
Perioada I Perioada II Perioada III
A 1 sapt. 2 sapt. 3 sapt.
B 2 sapt. 4 sapt. 6 sapt.
In functie de surplusul existent, schema A garanteaza 5-8%, iar schema B 10-12% scadere in greutate.
Pentru a obtine o pierdere in greutate mai mare, schemele se vor repeta, dupa cum urmeaza:
Schema A: se poate repeta de cel mult 3 ori pe an, la un interval de 4-6 saptamani;
Schema B: se poate repeta de cel mult 2 ori pe an, la un interval de 6-10 saptamani.
Mecanismul de actiune:
Regimul se bazeaza pe teoria conform careia organismul isi creeaza un echilibru propriu prin obisnuinta.
Practic, daca este supra-alimentat in mod consecvent, organismul isi regleaza necesarul alimentar la nivelul dobandit prin supra-alimentatie, astfel ca acesta consuma in mod real necesarul fiziologic si stocheaza surplusul, generand obezitatea.
Regimul actioneaza astfel incat, in perioada I desfiinteaza echilibrul existent, in perioada a II-a coboara nivelul necesarului alimentar, iar in perioada a III-a stabilizeaza necesarul de echilibru la noul nivel creat.
Reguli obligatorii:
In toate perioadele, dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa, se va bea o jumatate de litru de apa!
Cantarirea se va face obligatoriu o singura data pe zi, dimineata, pe stomacul gol, complet dezbracata.
Rezultatul cantaririi se va trece zilnic pe un grafic.
Alimentatia:
Atentie: cafeaua si alcoolul sunt inductori de foame! Se vor reduce cat mai mult.
Perioada I- 1 saptamana A/ 2 sapt. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste, cereale etc.), lactate, grasimi animale de orice fel, carne de porc, vita si pui, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei;
Alimente exceptionale:
oua, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, margarina(100% vedetala), ulei fara colesterol.
-----------------------------------------------------
Perioada II- 2 saptamani A/ 4 sapt. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc si de vita, cartofi, fasole, mazare, linte, soia, banane, pepene verde, piersici, nectarine si alte fructe cu continut mare de zaharuri;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei, carne de peste, fructe de mare, lapte degresat, oua;
Alimente exceptionale:
carne de pui, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
-----------------------------------------------------
Perioada III- 3 saptamani A/ 6 sapt. B
Alimente interzise:
Zahar, miere, alcool, fainoase (paine de orice fel, paste etc.), carne de porc, banane;
Alimente recomandate:
varza, broccoli, conopida, salata, castraveti, lamai, portocale, grapefruit, mere, telina, morcov, masline, ciuperci, porumb, rosii, ardei, carne de peste si de pui, fructe de mare, lapte degresat, oua, branzeturi cu continut scazut de grasimi, cereale;
Alimente exceptionale:
carne de vita, cartofi, fasole, mazare, margarina (100%vegetala), ulei fara colesterol.
Reguli de alimentatie:
Alimentele recomandate se vor consuma in orice cantitate si in oricate reprize se simte nevoia;
Alimentele exceptionale se vor introduce doar daca se simte nevoia, insa in cantitati ponderate;
Alimentele interzise nu se vor consuma decat in cazuri exceptionale;
Se pot consuma sau evita si alte alimente prin analogie (similitudine) cu cele din grupele prezentate.
Ideea curei e urmatoarea: pe de o parte, noi ne ingrasam datorita obiceiurilor culinare; pe de alta parte, senzatia de foame pe care o ai nu reprezinta necesarul caloric al organismului, ci necesarul habitual (cum esti obisnuit sa mananci). Asadar, daca tu mananci 5 pizza pe zi timp de o luna, chiar daca ti-ar ajunge 1 sau 2, dupa aceea ti-e foame de 5!
Cura de slabire este impartita in trei module: primul in care iti sparge tiparele culinare, cel de-al doilea in care organismul isi gaseste necesarul caloric, iar cea de-a treia (cea mai lunga) de fixare. Exista doua variante, cea de o luna si jumatate, in care dai jos 8-12 kilograme(depinde cate ai) si cea de trei luni, unde dublezi fiecare perioada si dai jos 18-22.
In prima perioada, de 7 zile: mananci numai legume si fructe, oricate, oricand. Evident, nu mazare, fasole, cartofi.
Iar fructe inseamna mere, grapefruit, portocale, nu pere, struguri, banane sau alte„dulceturi”.
In cea de-a doua perioada, de 14 zile, poti adauga lapte degresat, oua si peste.
In cea de-a treia perioada, de 21 zile, adauga cereale, carne de pui, branzeturi degresate.
Nu e bine sa bei alcool sau cafea, acestia fiind inductori de foame.
Inca ceva: dupa doua trei zile se produc urmatoarele doua lucruri:
NU MAI POFTESTI, nu-ti mai e foame in disperare, ca la inceputul oricarei cure, poate si pentru ca mananci la discretie.
Iar cel de-al doilea aspect este ca te simti extraordinar de plin de vitalitate.
Cheia acestei cure este ca, pe toata durata ei (si daca poti si dupa aceea, cu atat mai bine!) TREBUIE, pe stomacul gol, sa bei jumatate de litru de apa (sau ceai), dupa care astepti jumatate de ora inainte de a manca.
Fara asta nu va apucati, nu merita!
Lichide multe, cat de multe.
In orice cura trebuie baute multe lichide, nu numai pentru potentarea efectului, ci si pentru ca rinichii sunt foarte solicitati in cazul schimbarilor alimentare.
Idei meniu
conopida la cuptor cu putin suc de rosii si felii de usturoi, si ulei masline
fasole verde fiarta cu putin usturoi sau cu praf de usturoi
salata verde cu ceapa si masline
salata verde cu ceapa, porumb, masline, rosii
Salata de morcov si telina
Vreo 6 morcovi medii dati pe razatoate, 2 ardei grasi de diferite
culori (pt aspect) taiati cubuletze si 2 bete de telina verde, nu
radacinoasa, taiata cubuletze mici, mici. Si o jumatate de ceapa
rosie taiata cubulezte mici. Le amestecati bine si le lasati la
frigider ca trebuie sa isi ia gustul una de la alta ca sa fie bun.
Puneti piper sare dupa gust si papati. Normal reteta se face si cu
un pic de maioneza light dar nu cred ca e permisa oricum mie mi se
pare excelenta am papat salatat din asta de multe ori si ramane
preferata mea. Si maioneza daca veti pune sa fie numai o
linguritza f putin cat sa le lege. Nu folositi ceapa alba ca sa
stiti ca nu mai are acelasi gust.
Crema de broccoli
Apa, brocoli, morcov, ardei si putin ulei de masline se paseaza si
gata crema.
Legume mexicane cu sos salsa
Legume congelate (amestec cu broccoli, conopida, ardel gras, morcov, porumb) puse in tigaie de teflon si calite oleaca asa pe uscat si peste ele se toarna un sos salsa facut din conserva de rosii, piper, sare si niste ardel iute taiat mic mic, toate fierte la foc mic si aruncate peste legume.
Ciupercutze cu legume mexicane
Niste ciuperci din alea mai mari ca palma curatate bine si lasate intregi puse intr-o oala din aia cu capac speciala de pus la cuptor, in engleza ii zice roaster in romaneste nu imi aduc aminte, si pe langa un amestec din asta de legume congelate ( amestec cu broccoli, conopida, ardel gras, morcov, porumb)lasate putin in apa fierbinte sa se inmoaie si puse peste ciuperci in oala si pe deasupra pus un sos din usturoi pisat cu putin ulei si multe condimente si lasat la cuptor.
Salata de ton cu telina si broccoli
- telina rasa marunt
- ceva broccoli (facuti la steamer) taiati mai mari
- porumb dulce de la cutie
- ton de la o conserva (scurs bine)
- patrunjel si marar proaspat tocat
- sosul meu de rosii (sucul de la 1 lamiie mare in care am pus citeva lingurite pline cu pasta de tomate)
- condimente din plin (tarhon,rozmarin,ghimber,busuioc,chimen)
Salata de ton cu telina si morcov
- o telina rasa marunt
- un morcov ras
- citiva gogosari (in otet) tocati nu foarte marunt
- citiva castraveciori (in otet) tocati nu foarte marunt
- ton de la o conserva (scurs bine)
- patrunjel si marar proaspat tocat
- sosul meu de rosii (sucul de la 1 lamiie mare in care am pus citeva lingurite pline cu pasta de tomate)
- condimente din plin (tarhon,rozmarin,ghimber,busuioc,chimen)
Broccoli cu ceapa verde,usturoi si suc de rosii
Un manunchi de broccoli pus la fiert,doar buchetelele taiate,
in putina apa, cat sa le acopere, fierte cam 10 minute.
Concomitent caliti 2-3 fire de ceapa verde cu 2-3 catei de usturoi,dar fara ulei!
Se adauga ceapa si usturoiul peste broccoli si apoi se pune sosul de rosii.
Puteti sa puneti si rosii proaspete.
Se fierbe in continuare 10 min.Se adauga patrunjel tocat marunt.
Sa nu puneti prea multa apa sau un sos de rosii prea diluat ca o sa iasa prea zemos!
Se poate adauga si ardei, dovlecei, masline.Fiecare cu ce are prin frigider.
Legume cu creveti,fructe de mare sau peste
legume proaspete(broccoli,ardei,ciuperci,etc.),
o lingurita de ulei de masline.
creveti,fructe de mare sau peste
coriandru
lamiie
sos de soia light
Se pune uleiul de masline in tigaia wok(la foc mare),apoi creveti,bucati de peste sau fructe de mare.Se calesc bine(la foc mare),pe urma se adauga legumele(calesti tot la foc mare).
Se pune sos de soia,coriandru si lamiie .
Dovlecei cu ceapa si sos de rosii
Dovleceii i-am taiat rotund , un pic mai grosi , i-am pusa intr-o tava de teflon ( un pic mai inalta) , am adaugat rondele de ceapa si i-am bagat in cuptor (la chaleur pulsée, adica caldura dintr-aceia care intra prin legume , astefel ele lasa apa si se coc in aceasta apa).I-am lasat 10 min si apoi am adaugat suc de rosii cu usturoi si la urma un pic de patrunjel verde .Au fost un deliciu.
Gustare pe baza de brinzeturi
200 gr. brinza dulce, 200 gr. brinza telemea de vaca, un pahar mic de iaurt sau sana, 1 lingura smintina dietetica, chimen, piper rosu sau alb, citeva masline nesarate taiate cubulete, ceapa uscata sau verde taiata marunt.
Mod de preparare: Se amesteca aceste ingrediente si se prepara o pasta foarte apetisanta. Optional poti sa adaugi ardei rosu taiat marunt si una sau mai multe din mirodeniile tale preferate: cimbru, rosmarin, oregano, menta, cilly.
Se serveste pe felii de piine de secara, graham sau piine prajita. (eu o servesc pe felii de ardei)
Rosii si busuioc
1-2 rosii decojite taiate cubulete mici se amesteca cu putin busuioc si usturoi pisat(sau ceapa taiata marunt).
Se serveste pe felii de piine prajita. (eu o servesc pe carne la gratar sau pe salate)
Friptura delicioasa din piept de pui
piept de pui, mirodenii, sos de soia, ulei de masline, vin, usturoi.
Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat(bait) 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel: 2 linguri vin, 1 lingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii care iti plac. Se prepara la gratar sau pe tigaia de teflon timp de citeva minute. Se topeste in gura, este o friptura delicioasa si foarte dietetica.
Se serveste cu garnituri pe baza de legume , ciuperci, salata.
Poti sa prepari in acelasi fel si pulpe de pui, muschi de vaca sau fileuri de peste.
Salata naturista gustoasa si consistenta.
Aceasta salata poate reprezenta o garnitura ideala pentru o friptura sau chiar un fel de mincare daca esti in timpul dietei de slabire.
Ingrediente : O jumatate de varza mica(sau 1 salata verde), 1 sfecla mica, 1 ceapa(sau 3 -4 fire ceapa verde) 1 morcov, 1 telina mica, 1 gulie mica, 1 mar, citeva masline nesarate, citeva ridichi, 2-3 nuci taiate bucatele, citeva stafide, boabe de porumb, cimbru, chimen, sare, piper, oregano, rosmarin, menta.
Mod de preparare: Legumele se rad pe razatoarea mare sau se taie marunt. Se stropeste salata cu 1 lingurita ulei de masline virgin si zeama de la o jumatate de lamiie(sau putin otet) numai inainte de servire.
Sosuri pentru salata
Salatele sunt mai gustoase daca se servesc cu sosuri pentru salata : sos de iaurt cu menta, sos de iaurt cu usturoi, sos picant de rosii cu masline sau “maioneza dietetica”. Poti sa inventezi si tu diverse sosuri dar avind grija sa folosesti numai ingrediente hipocalorice si cit mai naturale.
Maioneza dietetica: Un galbenus crud, 1 lingurita de mustar, 2 linguri ulei de masline virgin, zeama de la o jumatate de lamiie, 250 ml. sana sau iaurt, 1 lingura smintina dietetica, putina apa minerala.
Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aprox. 80 %.
Sos de iaurt cu menta:
Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu citeva frunze de menta taiate marunt, zeama de lamiie, sare, piper. Optional poti adauga si alte mirodenii care iti plac. Pentru cei care nu sunt in timpul dietei de slabire se adauga 1-2 lingurite smintina.
Sos de iaurt cu usturoi:
Un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu mujdei de usturoi, sare, piper, putina lamiie, patrunjel verde.
Sos picant de rosii cu masline: Se prepara cu suc de rosii amestecat cu masline taiate marunt, cimbru, oregano, cilly, piper negru sau rosu.
Reteta speciala pentru sarmale
Ingrediente : carne cit mai slaba de vita sau pui, orez (eu pun soia), ciuperci, mirodenii, 1 ou, 1 morcov, 1 ardei, boabe piper, foi de dafin, varza murata desarata sau frunze de stevie.
Mod de preparare: Pentru savoare si fragezime se adauga in carnea tocata pentru sarmale : 1 lingura smintina dietetica, 1 ou, 1 morcov ras , 1ardei taiat marunt, citeva ciuperci taiate marunt, 3 linguri orez , cimbru, busuioc, piper. Se presara printre sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce, 1 lingura ulei. Cind sarmalele sunt aproape fierte se adauga un paharel de vin si putin suc de rosii. Incearca aceasta reteta si vei fi entuziasmata. Primavara sunt de preferat sarmalele in frunze de stevie oparite in prealabil cu bors.
Legume mexicane
Timp de preparare: 20 minute
Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante.
Ingrediente : mazare fina, 1 morcov, 1 ardei rosu, 1 ceapa, boabe de porumb, 1 rosie decojita , citeva ciuperci taiate felii.
Mod de preparare: Legumele se taie cubulete si se inabuse timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia. Mirodeniile care dau un gust deosebit legumelor mexicane sunt: busuioc, oregano, cimbru, curry, cilly, coreandru, ghimbir, piper rosu sau negru.
Ciuperci umplute
Ingrediente: ciuperci champinion de marime medie, 1 piept de pui, 1 morcov mic, 1 ardei, 1 ceapa mica, 1 rosie mica.
Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie coditele. Se prepara un amestec din urmatoarele ingrediente: coditele de la ciuperci taiate marunt, ceapa taiata marunt, putin morcov ras, ardei taiat marunt, piept de pui taiat bucatele mici, o rosie decojita taiata cubulete mici si mirodenii(cimbru, piper, oregano). Se inabuse 2-3 minute aceste ingrediente pe tigaia de teflon.
Ciupercile se umplu cu acest amestec si se introduc in cuptor maxim 10 minute. Daca nu esti in timpul unei diete de slabire poti sa presari pe ciuperci cascaval ras.
Se servesc calde. Este o mincare fantastica ! Satioasa, nutritiva si cu adevarat delicioasa.
Salata de andive cu sos de iaurt
Andivele sunt delicioase ca aperitiv dar pot reprezenta o garnitura grozava pentru orice friptura.
Andivele se spala, se taie bucati potrivite si se amesteca cu un sos de iaurt care se prepara astfel: un pahar de sana sau iaurt se amesteca cu 1 lingurita ulei de masline virgin, o lingurita mustar, zeama de la o jumatate de lamiie, sare, putin piper. Sosul de iaurt se adauga numai in momentul servirii. Andivele se pot prepara si cu maioneza dietetica sau alte sosuri pentru salate. Incearca diverse combinatii si alege reteta care iti place cel mai mult.
Mincare in stil oriental cu piept de pui si mango (ananas)
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 mango sau citeva bucatele de ananas, 6-7 ciuperci, 1 morcov mic, 1 ardei rosu, 1 ceapa, 1 lingura sos de soia, usturoi, mirodenii, 1 lingurita ulei de masline virgin, 1 lingura vin alb.
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la macerat pentru 1-2 ore intr-o marinata preparata cu putin vin, sos de soia, usturoi, foi de dafin, cimbru, boabe de piper.
Se inabusa toate ingredientele citeva minute pe tigaia de teflon adaugindu-le pe rind in urmatoarea ordine: ceapa taiata solzi, morcovul ras, pieptul de pui, ardeiul taiat fisii lungi, ciupercile taiate felii, cubuletele de mango(ananas) cu citeva picaturi de ulei de masline virgin.
Se condimenteaza cu mirodenii: busuioc, ghimbir, oregano, piper negru sau rosu. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia si 1 lingura vin alb. Daca iti plac mincarurile mai picante adauga: cilly, boia iute, piper verde.
OMLETA DE ALBUS CU ROSII
timp de preparare 15 min, calorii 132
2 albusuri, 50 ml de lapte degresat, 100 g rosii, 10 g de faina integrala, 5ml de ulei de masline, sare
Albusurile se bat cu furculitza pana se fac spuma, se adauga laptele, faina si sarea
Se unge cu ulei un vas termirezistent( atentie din cei 5ml de ulei scrisi) se toarna albusul batut si se da la cuptor 10-15 min( cuptorul preancalzit)
Rosiile se curata de coaja si de semintze si se taie cubuletze, se pune in tigaie din uleiul ramas cateva picaturi( recomand o tigaie antiaderenta) se adauga cateva linguri de apa si se pun rosiile taiate si se lasa pana scade totul ( acum depinde de fiecare cat de scazut vrea sosul)
Omleta se serveste stropita cu sosul de rosii preparat....
Acum eu recomand si folosirea mararurlui sau a altor condimente gen busuioc, oregano...fiecare dupa preferintze....
SALATA DE CRUDITATI
timp de preparare 30 min, calorii 162
50 g radacina de telina, 75 g de cartofi, 50g mere cretesti, 50 ml de iaurt dietetic, 10 ml de zeama de lamaie, un galbenus fiert ,sare
Se spala bine cartoful si se pune la fiert in apa cu sare pana se patrunde usor cu furculitza.Se lasa la scurs si racit
Intre timp se curata telina si se rade pe razatarea aia mica, marul se curata si el si se rade cat mai marunt,
Galbenusul se faramiteaza( eu il trec prin strecuratoare, iese ca o zapada galbena) si se freaca cu iaurtul, sarea si zeama de lamaie
Cartoful racit se taie in cubuletze
Se amesteca toate legumele cu sosul de iaurt
Daca nu vreti ou....folositi mustarul.
(eu scot cartoful si inlocuiesc cu alta leguma, de ex. conopida)
SALATA DE TELINA CU MERE
timp de preparare 15 min, calorii47
50g de radacina de telina , 50 g de mere cretesti, 25 g de iaurt dietetic, 5 ml de zeama de lamaie, sare
Se rad telina si merele si se amesteca cu sosul facut din iaurt, lamaie si sare
Se serveste imediat cu patrunjel tcat ( verde, cat mai muuuult )
SALATA DE SPARANGHEL
timp de preparare 30 min, calorii 30
100g sparanghel, 5 ml de ulei de masline, 5 ml de otet de mere, 5 g mustar, sare
Sparanghelul se curata de fibrele atoase, cica se indoaie asta micu si acolo unde se rupe singur se pastreaza partea dinspre varf , ca aia e frageda, , daca varful asta e mai mare, se taie in bucati de 3-4 cm , si se fierbe in apa cu sare cam 20 de minute.
Se amesteca restul de ingrediente si se face un sos,
Sparanghelul se scoate din farfurie si se acopera cu sos.
Sugestia este sa se lasa sa se imprieteneasca sosul cu sparanghelul cam 15-20 minute, ca sa se amestece aromele.
SALATA DE SPARANGHEL CU CARNE DE PUI
timp de preparare 40 min, calorii 112
100 g de sparanghel, 50 g de piept de pui ( fara pielitza) 50 ml de iaurt dietetic, 1 lingurita de mustar, lamaie, sare
Ca si mai sus sparanghelul se curata si se spala si se pune la fiert in apa cu sare( bucati de 3-4 cm)
Carnea de pui se spala, se taie fasii si se pune la fiert, prima apa dupa ce da in clocot se arunca si se adauga apa calda apoi
Carnea se fierbe cam 25 de min
Se scurge sparanghelul, si carnea de pui, se aseaza gratios pe un platou, si se lasa sa se racoreasca 5-10 minute
Se acopera cu sosul format....si se lasa la imprietenit 20 de minute .
SALATA DE SFECLA, CU TELINA SI MAR
timp de preparare 45 min, calorii 126
50g de sfecla rosie, 25 g cartofi, 50g morcovi, 25 g de telina, 50g de mar acrisor, 10 ml de zeama de lamaie, 5ml de ulei de masline, sare
Sfecla se spala si se coace la cuptor 45 de minute.
Intre timp se curata cartoful si se fiere in apa cu sare 20 minunte
Morcovul, telina si marul se curata, se spala si se rad pe razatoarea mica, si se amesteca cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca marul si telina( sa se oxideze)
Sfecla si cartoful, dupa timpul alocat coacerii respectiv fierberii...se taie felii subtiri, sau cuburi..cum preferati, si se amesteca cu cele razuite inainte....
Se amesteca uleiul cu zema de lamaie si se toarna peste legume...
Mai delicioasa daca se adauga si iaurt dietetic la sos.
SALATA CALDA DE LINTE( 4PORTII)
timp de preparare 45 min, calorii 79/Pe portie
200 G linte rosie, 50g ceapa, 50 ml supa de pui degresata, ( asta stiti cum se face, dar dupa ce o racitit adunati grasimea ridicata la suprafatza punand in vas usor un servetel de hartie care se va imbiba cu grasimea de la pui)3 linguri otet de mere, 3 linguri de ceapa verde tocata marunt, 1 catel de usturoi, 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt, 1 lingura de marar verde tocat, 2 rosii medii,sare, pipei
Se pun la fiert in 500 de ml de apa ceapa intreaga si lintea circa 30 min, pana sunt fierte.Se scruge apa si se inlatura ceapa.Supa de pui se combina cu otetul, sarea, piperul , si usturoiu pisat, s se adauga lintea si se amesteca bine
Rosiile se taie felii si se aseaza pe farfurii, lintea se imparte in patru si se pune peste rosii, sau sub..cum preferati voi sa ornati.
Supa de pui se poate inlocui cu supa de legume sau chiar cu iart dietetic.
SALATA DE VARZA CU MORCOVI
timp de preparare 20 min,( PLUS TIMPUL DE RACIRE) calorii 79
600 G varza alba, 200g morcovi, 200 ml iaurt dietetic, 1 lingura de hrean , 1 lingurita de mustar, o lingurita de praf de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, sare, piper
Varza alba se spala si se curata si se taie fidelutza, morcovii se curata, spala si se rad pe razatoarea mica, Se amesteca in blender iaurtul cu celelalte ingrediente,( daca nu aveti blender nu-i nimic, un tel de batut aveti nu?) Se amesteca tanti varza cu nenea morcov cu acest sos si se dau la frigider 2 ore....sa se racoreasca.
SALATA MIXTA DE VEGETALE ( 4 portii)
timp de preparare 20 min, pLUS RACIREA calorii 96
300 g varza alba, 300 g varza rosie, 100g ardei gras, 100 g de morcov, 50 g de ceapa, 100ml de supa rece vegetala, 2 linguri otet de mere, 1 lingura de ulei de masline, 2 g boia de ardei iute, 200 g de rosii, sare
Varza se taie fidelutza( nu va mai spun ca se spala si se curata )
Ardeiul se taie cubuletze,morcovul se rade pe razatoarea mica, ceapa se taie marunt , Se omogenizeaza ingredientele ramase, fara rosii
Se amesteca intr-un bol mare sosul cu varza, ardeiul, ceapa si morcovul
Se da la rece
Dupa 2 ore se taie rosiile felii subtiri si se serveste salata ornata cu rosii
Salata de avocado cu somon - 330 cal / portie
2 portocale
2 linguri otet de mere cu miere
sare, piper, zahar
4 linguri ulei masline
2 fir marar
2 avocado
200 g file somon
1 salata creata
1 legatura de papadie
Dati pe razatoare coaja de la jumatate din portocala. Stoarceti un fruct, celalalt curatati-l de pielite. Puneti pulpa de portocala deoparte. Amestecati sucul de portocala cu otet, sare, piper si zahar. Adaugati putin cate putin uleiul, apoi pulpa de portocala si coaja. Tocati mararul marunt si adaugati-l la sos.
Taiati somonul cubulete. Fierbeti-l 5 min in apa cu sare. Curatati salata si papadia si rupeti-le in bucati mici. Taiati avocado in felii, adaugati-l la marinata. Amestecati toate ingredientele,adaugati dressingul.
Ratatoullie
Ingrediente necesare
2 gogosari mari,
1 vanata,
3 rosii,
3 linguri de ulei,
2 catei de usturoi,
1 ceapa rosie,
sare, piper macinat,
1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare reteta
Se prajeste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga gogosarii curatati de seminte si taiati in cuburi mari, vinetele descojite, curatate de seminte si taiate cubulete, rosiile taiate in patru, usturoiul zdrobit si condimentele.
Se caleste totul in sucul propriu.
Nu este doar o simpla garnitura; servita cu crenvursti prajiti sau fierti, este o mancare consistenta.
Broccoli cu piept de pui
Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
3 broccoli
15 masline
1 piept de pui fiert
200 g telina
1 cutie mica compot de anans
2-3 linguri ulei
2 mere
3-4 linguri nuci macinate
Mod de preparare reteta
Se fierb cele 3 bucati de broccoli in apa cu sare, se scurg, se desfac in buchetele mici si se pun intr-un castron.
Se scot bucatile de ananas din compot, se scurg bine si se calesc usor in ulei, apoi se pun la racit.
Peste broccoli se adauga, pieptul de pui taiat in bucatele, telina cruda data pe razatoarea mica, bucatile de ananas calit, merele taiate cubulete si maslinele taiate feliute.
Pe deasupra se presara nuca macinata. Se serveste imediat.
Salata de rosii, dovlecei si vinete
Ghiveci
Pentru 4 portii : 1 kg rosii, 4 dovlecei, 4 vinete, 2 cepe, 10 fire de arpagic, 1 catel de usturoi, 150 ml ulei masline patrunjel verde, sare, piper (in loc de ulei pun sos rosii si nu le frig ci le coc in microunde)
Se curata cu intermitenta coaja dovleceilor si a vinetelelor si se taie in felii de 4-5 cm grosime.
Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se prajesc pe ambele parti feliile de vinete si de dovlecei.
Se scot pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu sare si piper. Se freaca un platou termorezistent cu usturoi si se unge cu ulei.
Pe fundul platoului se pune ceapa si usturoi, tocate marunt, apoi se asaza legumele alternand feliile* de vinete cu cele de dovlecei si cu rosii.
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si se introduce platoul la cuptor pentru 45 de minute.
In momentu servirii, se presara deasupra patrunjel verde si arpagic tocat.
Conopida cu spanac
Ingrediente necesare
Pentru 4 portii
1 conopida potrivita
600 g frunze de
spanac
1 catel de usturoi
3 linguri maioneza (eu pun sos iaurt)
nucsoara
sare, piper
Se desface conopida in buchetele si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge de apa si se pastreaza calda.
Se spala frunzele de spanac sub jet de apa rece, se oparesc in apa cu sare, apoi se dau prin sita transfor-mandu-se in piure. Piureul de spanac se amesteca cu usturoiul zdrobit, se asezoneaza cu nucsoara, sare si piper, dupa gust.
Se adauga 100 ml apa si se caleste 5 minute, la foc mic.
Se da deoparte de pe foc, si dupa ce se raceste complet, se adauga maioneza, se a-mesteca bine pana cand piureul de spanac devine cremos. Se serveste alaturi de conopida.
Le-am preluat de la editiile trecute de la superdieta.
de Ari si Ami
Serenity90 spune:
ANKALAURA sa stii k am vazut si eu intr-un serial "politist"..pe halmark sau axn,saptamana trecuta, cand una ii zicea alteia de faza cu suzeta
Noi facem nany pe burtica acum...k asa ne place noua cel mai mult sa dormim...ciudat rau se manifesta raceala asta la el...ziua nu are nimic parca nici nu ar fi si dimineata de pe la 5 pana pe la 10 ii se infunda nasucu k nici sa suga nu mai poate, tuseste...si dupaia iar e fresh...sper sa fie un semn k e pe trecute...k mie o mila de el cand il vad k ii e fomica si nu poate sa respire cand suge...si se enerveaza si chitaie k un soricel...uoffff...daca nu umblam pe ploaie dupa actele alea nenorocite acuma eram santosi amundoi...
pupix to all
Denisa mamy de Radu Mihai
mcoca spune:
Anka, depinde de context. Ca poti sa ai façonnage in sens larg sau menuiserie ...
Vicky si Maya (27.06.2008)
ankalaura spune:
Saracul meu copil,.... sta aici langa mine si da din picioare si eu stau cu nasul in acte si cu juma' de ochi pe forum...
Eu m-as supara in locul ei...
Anca mami de Eliza si Erika
ankalaura spune:
Stai ca acuma te-am prins ca ai ID_ul de mess aici. Te-am pus in lista. Habar n-am ce fel de prelucrare... e un certificat de-asta de umplutura, cica de prelucrarea lemnului, ca e sens larg, da' e fara calificare, asa ca rezulta un fel de operateur dans l'industrie du bois de te doare capul, ca nu e menuisier, ca pentru aia iti trebuie calificare, nu?
Stai ca te mai intreb una... E corect sa zic bachelier la absolvent de facultate? Ca asa am gasit in dico, ca licencie nu stiu daca pot sa pun ca e absolventul care tocmai are rezultatele la licenta... ce zici?
Bai si m-a mancat in behind vorba lui Boti, sa ma iau dupa traducerea uneia care e traducator de ala autorizat de face bani cu asta, si ma deruteaza complet. Si eu stiu ca maitrise nu e licence, iar aici e licence si ea a pus maitrise.... Gresesc??? Si ma face sa caut in dictionar ca bezmetica si sa va frec pe voi pe forum...
Anca mami de Eliza si Erika
mcoca spune:
anka, trimite tel fix pe pm si te sun in 2 ore maxim. Am musafiri
Vicky si Maya (27.06.2008)