Mamici de pepenasi de iulie - august 2008 (115)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

fetele!

si pe mine m-au cam apucat grijile cu nasterea, dar nu avem ce face decat sa ne rugam la Dumnezeu sa fie bine!

cris imi pare rau ca nu s-a intors BB Mihaita, dar cum zicea si Sun : vin tot cum vor ei
eu am marti la 16.20

sursula ma bucur ca totul e ok!

marina da chiar ca e cam liniste pe forum si probabil va fi asa pana ne obisnuim cu pepenasii si ne intram in ritm

mi-am luat rez de la urocultuira si e ok, deci inca nu am aflat de la ce am facut temperatura. sper sa nu mai fac
ma duc sa calc ceva cat e racoare afara

Doamne ai grija de Darius!



M.A. 35s+! a inceput numaratoarea inversa
AMR 4s+
surpriza MARIA ANDREEA
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Am pus si noi poze noi la semnatura. Pe picassa nu am apucat inca...

Fac mai jos copy/paste din documentul despre puseele de crestere:

...asa pe scurt...La 3-5 saptamani copilul are un puseu de crestere, este unul dintre acelea unde cresterea cerebrala se suprapune pe cea fizica si ii este greu, foarte greu. Vrea sa manance non stop, ca sa acopere foamea cauzata de cresterea fizica, dar daca nu mananca vrea sa stea la mama in brate chiar cu tzatza in gura fiindca creierul a devenit acum mai mare. Sunt zone acolo care s-au activat si pe care bebelusul nu le cunoaste, e speriat ca de bombe. Se zice ca e ca si cum pe noi ne-ar lua careva intr-o zi si ne-ar pune fara stirea noastra pe o alta planeta. E asa speriat si are atata nevoie de mama fiindca doar pe ea o stie bine si doar ea ii poate oferi caldura si protectia iar tzatza este o alta cunostinta buna a bebelusului. Se zice ca cele care aveau probleme cu alaptatul ar reusi la acest puseu sa isi faca bebelusul sa suga fiindca isi doreste asa mult sa aiba obiectul muncii in guritza. In timpul puseurilor de acest gen plansul exprima frica si sub nici o forma nu trebuie lasat bebelusul sa planga fara sa fie alintat si mangaiat fiindca poate ramane cu frica. Nu e usor de calmat un bebelus in timpul acestui puseu, dar cu rabdare... trece. Ca mama trebuie sa stii ca orice mama isi poate pierde rabdarea iar daca ti-o pierzi nu lasa bebelusul sa planga, cheama-l pe tata sa stea cu bebelusul si tu du-te in alta camera, bea un ceai cu gheata, plangi sa rupi inima targului, fa un dus si apoi poti merge linistita si calma inapoi sa lupti cu puseul. La Lorelei a tinut 48 de ore, a fost teribil de greu, dar dupa ce a trecut am avut alta fata. In perioada puseului bebelusul s-ar putea sa nu mai poata adormi pe spate, fiindca se pare statul cu burta pe saltea le amineste de statul cu burta pe mama sau tata. Eu m-am speriat, am crezut ca nu o mai aduc pe Lorelei niciodata pe spate si ca o sa stau cu frica in san pana o sa stie sa se rostogoleasca... insa a trecut puseul si, cum ziceam, alta fetitza.

Dupa ce trece puseul asa in jur de 6 saptamani (are nevoie sa isi si revina, in plus la 6 saptamani are un puseu doar de crestere) copilul e pregatit sa invete chestii noi. Tine zambetul mult mai mult ca inainte si zambeste voluntar la fetzele parintilor, ale jucariilor, la baloane, dungi in culori contrastante, la culori puternice, la muzica care ii place. O sa remarci asta intr-o zi si nu o sa iti vina sa crezi dar daca o sa stia sa analizezi o sa vezi ca e dupa un puseu. Acum poti sa il inveti pe bebelus...daca inca nu stie, sa se tarasca de pe spate pe burta, sa caute cu privirea jucaria care face muzica, sa gangureasca. Acum e bine sa urmaresti la ce se uita atent si sa il duci cat mai aproape de obiectul cu pricina explicandu-i ce este, clar nu inteleg nimic dar important e sa auda voce folosind cuvinte articulate. De acum copilul e mai activ peste zi, si poate invata ca noaptea se doarme si ziua se joaca, poate fi invatat sa stea mai mult a se joace singur cu jucariile lui, frica tocmai i-ai alinat-o pana una alta in timpul puseului, e ok. Jucariile preferate in afara de mama care de departe e cea mai tare jucarie ever, urmata indeaproape de tata, sunt mobilul deasupra patutului, o minge rosie sau un balon rosu pe care ai desenat o fata amuzanta, covorasul de joaca cu surprize pe el si deasupra lui.

Lorelei dupa ce i-a trecut spaima cea mare penrtu lumea asta complet schimbata a inceput sa rada invariabil in fiecare dimineata la 7 inainte sa manance. Nu se mai trezeste niciodata plangand, doar gangurind, si daca o perioada buna nu e bagata in seama incepe sa isi suga manecile iar daca nici asta nu ne activeaza da semne ca vrea sa planga. "Imi spune" mult mai clar daca ii e cald sau frig, daca are scutecul plin si eu nu stiu inca, daca vrea baita, daca vrea sa ragaie sau daca ii e foame. Pe covorasul ei de joaca ii place oglinda si isi zambeste de fiecare ata cand se vede in ea. E clar ca nu se recunoaste inca. Ii place si un gandacel pe care il pot trage pana langa ea si care apoi se retrage cu un zgomot de carabus care zboara si ii mai place si o oita cu clopotel. Insa...nu ii mai place la cumparaturi, daca pana la 5 saptamani avea impresia ca toata lumea din ea porneste si de aia orice zgomot era ok, acum a realizat ca lumea e una si ea alta si daca stam prea mult la cumparaturi intra in panica, se pare ca dupa puseul cerebral de 8 saptamani o sa aiba din nou sentimente mai pozitive fata de cumparaturi. La fel, nu mai suporta zgomote prea multe cand doarme...pana la 5 saptamani era ok, lume, tv, muzica, acum...liniste, tv in surdina, tastele abia le ating Pe scurt asta e primul puseu cerebral conform cartii respective.


citat din mesajul lui chinabulina

esme, poate detaliezi putin cu puseurile de crestere, mai ales cele mentale. ca poate asa am si eu explicatie si poate solutie la crizele fie-mii si poate le iau mai usor...


Da, ai intuit corect, fix pe un puseu cerebral esti acum [e vorba de cel de la 8 sapt]. Asta tine o saptamna, doua si nu prea ai ce sa ii faci. Nu doar ca plange dar acum si daca ar vrea mai mult la san nu mananca mai nimic, nu mai zambeste asa mult in acest puseu, daca vrei sa o lasi din brate probabil se agata de tine mai serios ca inainte si probabil si de dormit doarme mai prost in plus poate isi suge degetul mai cu forta. Una sau toate astea le poti intalni in acest puseu...din nou...parintii doar cu rabdare se pot inarma. Trecerea peste fiecare puseu cerbral este grozav de importanta pentru bebelusi, daca trec stiind ca e tot timpul cinvea acolo sa ii ajute, sa ii mangaie, sa le spuna o vorba buna atunci invata mai usor si mai repede dupa puseu. Insa dupa ce trece ...din nou alt copil. Inavata sa se rostogoleasca - mare atentie - sa isi recunoasca manutele si piciorusele sa le intinda ca sa atinga lucruri constient, sa apuce jucarii sau sa le mangaie cu manutele, sa se uite la tv, la fetele copiilor, la umbre si lumini, la pasari, caini si pisici cu fascinatie sa faca ah, uh, eh si alte mii de sunete noi. Ce mai e primul hop cerebral extrem de remarcabil prin cate invata copilul dupa. Iti doresc muulta rabdare si iti spun si tie ca si lui inais, cand nu mai poti pleaca dar lasa copilul cu tata, nu-l lasa singur ca ii e frica. Relaxaeaza-te, plangi, fa un dus, mananca o prajitura si cu moralul refacut revino, o sa treaca si mai vine la 12 saptamani, dar cica acolo nu mai e chiar asa de greu.

Apropo..nu toti copii fac fix in aceeasi saptamana in plus zic astia in carte sa socotim saptamanile de la data la care trebuia sa se nasca nu de la cea la care s-a nascut. Prin urmare cei nascuti mai repede le pot face mai tarziu iar cei nascuti dupa termen la pot face mai devreme


_

Sa fim alaturi de BB Darius Andrei in lupta pentru viata
IBAN: RO24 BTRL 0140 1201 L981 32XX, deschis la Banca Transilvania, Suc. Constanta,
titular: Pascale Monica, CNP: 2760304131251

_

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

boti e criminala garga Nancy!




M.A. 35s+! a inceput numaratoarea inversa
AMR 4s+
surpriza MARIA ANDREEA
sper sa fie bine samburelul si sa creasca mare!!!!!!!
http://bd.lilypie.com/k1Xkp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cu bebe care nu mai trage bine din san - Kimmy, stii cum fac eu cand simt ca bebe nu o sa pape bine? O pun intai la san cand e plin si suge fara nici un efort si apoi ii dau completare vreo 50 ml scosi cu pompita.
De ce fac asa:
- intre doi sani BB adoarme (pana o mut de la unul la altul)
- daca nu o mut si papa numai dintr-un san, la final nu mai trage suficient (deja cunosc dupa greutate / aspect al sanului, etc...)

Vigantol - am gasit notat si in caietul Elizei. Vigantol se da proportional cu greutatea copilului. Dupa nastere, 2 picaturi. Dupa 5 kile, 3 picaturi. Dupa 7 kile, 4 picaturi. Dupa 9 kile, 5 picaturi... Cam asa mi-a dat mie dr pediatru schema.

Cu colicii - nu am inteles pana la urma daca FRECVENTA conteaza, in sensul ca trebuie sa ii dai in mod constant, sau numai cand sunt crize? Ca noua ne-a zis sa ii dam constant, dar parca nu imi vine sa ii dau cand vad ca doarme linistita si nu se chinuie...

MONALACULE - nu te mai stresa degeaba si nu te mai simti prost, ca nu esti singura in "crize" cu banii... Si eu astept salariul - numa' ca la mine vine marti. E normal sa ajungi cu greu de la un salar la altul cand banii sunt putini si cand ai si copilasi... Eu cred din tot sufletul atunci cand spun ca daca cineva poate participa, e foarte bine, dar daca nu poate participa, si un gand bun e la fel de minunat!
Iar pentru copii... cred ca ei isi vor aminti mult mai bine despre cum le-ai vorbit decat despre cat a costat caruciorul sau mai stiu eu ce altceva... Nu iti mai face degeaba ganduri rele, tu esti o mamica minunata si asta e tot ce conteaza pentru copiii tai!

CONTRACEPTIE - eu o sa vorbesc cu medicul, cand o fi cazul... Sper sa nu reapara asa rapid cm... In principiu, as opta tot pentru sterilet. Inainte de a-l pune pe primul, parca aveam o retinere, dar cand am vazut cat este de comod, de parca nici nu ar fi acolo, l-am decretat metoda nr 1 de contraceptie pentru mine...
Sa vedem daca medicul are alta parere de data asta...

IRDA - fix marti cand si bebelina mea avea 3 satpamani, eu i-am dat 60 ml de formula, dupa care a adormit destule ore cat sa isi revina nitel sanii mei... Apoi nu am mai pus-o la san ci am scos cu pompita, ca sa scot mai mult. I-am dat bibe cu laptic de-al meu si pana a doua zi am bagat lichide la greu si mi-am revenit. Acum fac o combinatie intre san si bibe... Noaptea ii dau numai san ca ii am plini tare, dar ziua, cand suge mai des, recurg la metoda cu combinatia (cat sa nu ajunga sa prefere doar bibe sau sa stea la san numai "de joaca" si fara sa se sature)...
Sper sa rezolvi repede cu mastita...

DIAruxule - ce misto ca al tau sot mananca pastai. La al meu tre' sa ma rog sa manance chestii "verzi".... Ca ma-sa ii tinea numai in chestii verzi toata vara si acuma le mananca dar cu rugaminti.... Din aceasta categorie fac parte: spanacul, stevia, pastaile de toate culorile,.... uofff... Si zau ca nu facea asa mofturi cand l-am cunoscut!! Cre' ca ii era frica de mine Acuma i-a trecut

SURSU Ce ma bucur ca ati scapat de circulara!!!!

MADA_ARIADNA - cred ca ai un pui de "depresiune" draga de tine! Vei vedea ca o sa iti treaca toata temerile, bebelina ta va fi minunata, perfecta! Nici eu nu am luat vitamine (mai mult NU am luat, mereu uitam...), m-am stresat o gramada, am baut o gramada de cafea, am baut o gramada de Cola si de Pepsi, am dormit putin, am baut chiar si alcool.... mai o bere, mai un pahar de vin.... ca e o aniversare, ca era Revelionul, ca era deja vara si mi-era sete.... Ca sa nu mai zic ca dupa ce mi-a iesit risc de SD la bitest am zis ca innebunesc... Si uite ca nasterea a decurs bine, nimeni n-a scapat nimic din vedere la ecograf, si bebe e bine mersi, doarme de rupe si mananca cat pentru doi Gandeste-te la ceva linistitor, uite-te la o comedie proasta care te va face sa razi, plimba-te, fa orice ca sa iesi din depresie, gandeste pozitiv... Ai sa vezi ca totul va decurge perfect!


Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

BOTI multumim de info despre puseuri! foarte interesant. ce nu am intels eu este daca este o solutie sa il iei in brate de fiecare data cand plange si sa il tii pana.se linisteste adik nu ramane cu senzatia ca asa trebuie tinut mereu?Am inteles ca treb sa fi acolo pentru el, sa ai rabdare, sa te abtii , sa ii vorbesti, dar daca il iei in brate nu se obisnuieste asa? ca vad ca parerile sunt impartite. Unii zic ca trebuie luat in brate, altii ca dimpotriva... ma rog, mai am pana atunci, dar nu e rau de tinut minte.

Ruxandra 34+ si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pagurschimag spune:

Buna dragele mele....

Vreau sa multumesc pentru mesajele primite si faptul ca v-ati gandit la mine...Multumesc Cristina ca ai transmis mesajul meu aici...

Ruxandra un mare din partea mea pt frumoasa poezioara pe care ai facut-o pt mine..Mi-au dat lacrimile cand am citit-o....

Din urma nu am reusit sa citesc mare lucru...Am inteles din ceea ce scrieti ca bebe Darius al lui Camy are mari probleme...Ma rog si eu pt el alaturi de voi ca sa reuseasca sa depaseasca problemele cu bine..

Noi luni ne-am intors acasa...Pana acum totul este bine...Sunt fericita ca am scapat de furia laptelui - in spital au avut o pompa electrica de muls si am reusit sa-mi desfund canalele cu ea asa ca totul a decurs mult mai bine decat la prima alaptare...

Deocamdata puiul mananca tzatica si doarme..este foarte cuminte...sper sa-l tina tot asa...

Din pacate nu prea am timp sa intru pe net...poate dupa ce intru un pic in rutina cu amandoi copii voi veni sa va mai scriu despre noi...

Nastere usoara in continuare pentru fetele care urmeaza zilele astea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

quote:
citat din mesajul lui cristina_26

Sa avem un capitol nou plin de pepenasi sanatosi si cu vesti bune despre Darius!!!



Adriana, bine ati revenit!!! Tocmai ma uitam la pozele cu Nicholas Cristian de pe picasa...Un scump si jumatate!!!



Jovana, am vazut pozici si cu Daria...ce cumintica e sin ce frumusica e!!!



Cristina 36+ ,cu Mihai Daniel

AMR 27 ZILE
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"



Multumim mult, Cristina, e cumintica mititica dar acm au inceput sa o supere nesuferitii astia de colici.

oana silvia si pruncuta Daria...40 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

ANKALAURA din fericire nu este mofturos sotul meu. il mai apuca poftele din cand in cand, dar nu exagerat. si nici nu mananca mereu "chestii verzi". a stat mult in camin sau in chirie singur si a trebuit sa se adapteze, cred ca de acolo i se trage.Nici soacra mea nu l-a cocolosit, ca au fost 4 copii si ea a avut un accident groaznic cand ei erau mici,. asa ca...e obisnuit sa manance orice, in lmita bunului simt, daca e comestibil.

Am reusit sa il conving sa iasa din casa. merge sa puna si banutii pentru DARIUS (in sfarsit, ajungem si noi sa ii punem! dupa lupte seculare!) si sa imi ia un cremshnit ca nu stiu de ce m-a apucat asa o pofta. bine ca am scapat de pofta cu slanina de ieri! Aaaa, si rahat iar am poftit. ce m-o fi apucat???N-am avut pofte toata sarcina.

PAGURSCHIMAG bine ai revenit. ma bucur ca ti-a placut poezica.

Ruxandra 34+ si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

am primit mesaj de la DANA81. nu a nascut, doar ca nu ii merge netul de 2 zile si zice ca se simte ca dependentul fara doza! o inteleg perfect ca asa am fost si io!!! Ne anunta cand sunt vesti.

Ruxandra 34+ si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

FETELE mamicile - pe voi va dor sanii cand ii e foame lui bebe sau cand plange, sau cand mai are putin pana sa se trezeasca?? ca pe mine ma dor de numa' De fapt, asta e semnul ca urmeaza sa papam in scurt timp...

CARISSMA, TRULI_LULI - uelcam bec

NARCI - ma duc sa cetesc povestioara nasterii micii sirene
M-a impresionat grija pe care spui ca o au acolo, toti, pentru bebe si mamica. La noi... te descurci cum poti Daca nimeresti intr-un spital mai bun, poti sa ai noroc sa vuna careva sa vada macar daca bebe mananca...

DIARUX - eu chiar am ras tare de aventurile cu vecinii tai!!!
Si SCHIMBA IMAGINEA, ca NU o sa nasti cum zici
Iti zic eu, o sa nasti ziua, intr-o zi de luni pana vineri, in timpul "programului"... Acuma.... nu stiu cum se nimereste cu concediul doctoresei tale, dar cel putin medicul de garda nu va fi somnoros! [:D}]

CRIS - n-are nimic daca Mihaita nu a vrut sa se intoarca. Important e sa fie sanatos si basta.

CAPRI - bravo pentru analize! Si la noi au lasat buricutul cam lung. Mai lung decat la Eliza. Nu stiu daca asta a fost motivul, dar la Eliza a cazut la o saptamana, la Erika a cazut dupa 2 saptamani, si INCA ii dau cu "smacuri" ca nu imi prea place cum arata...




Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput