Citim impreuna -organizatorice (8)
Cine suntem?
Lia, Mihaelka, sali, Tzuni, RWheelwright, i_ulia, desprecopii, ni-na, carminabulina, musetto, speed, crisseis, MadameBovary, deya, copiloi, conchita, iarina, corinusa, sunnyday07, cafera, Adela99, buflea, Laura25, IngridS, zuzunaki, Teodora D., angelabv, ursuleata, lilanda, mimonix, DidiAlex, Oana MD, Lorelai , AkaManah, beren, monixy, Llaura(si lista ramane mereu deschisa )
Cum functioneaza?
1.Unul dintre membrii cercului propune o tema ("tema" cercului poate fi orice, un gen literar, o epoca, un curent literar, o tehnica literara, un tip de personaj etc.).
2. Adunam o lista de (aproximativ) 10 titluri.
Fiecare dintre noi poate propune doar o singura carte. In situatii exceptionale , un cititor poate propune doua, hai trei carti.
Fiecare propunere trebuie insotita de o scurta prezentare a cartii sau de link spre recenzii relevante.
Participantii la cerc pot vota o singura carte dintre cele propuse. Oricine e interesat sa citeasca o carte sau alta de pe lista poate vota.
Numai cine a mai participat macar la un cerc anterior poate veni cu propuneri noi.
3. Avem la dispozitie cel mult doua zile pentru lista de propuneri si cel mult doua zile pentru vot.
4. Cartea care primeste cele mai multe voturi face obiectul cercului de lectura. Coordonatorul cercului deschide un topic separat pentru cartea respectiva.
5. Participantii la cerc au 2 saptamani la dispozitie pentru lectura.
6. Discutiile pe marginea cartii pot incepe imediat ce se alege un titlu din cele 10. Cine doreste, poate astepta doua saptamani pentru a parcurge in liniste cartea si intervine apoi in discutii.
Cartile citite pana acum in seria intai :
Oryx si Crake ,
Ragtime
Tara mea inventata
Scrisori din New Orleans
Jurnal in piatra
Pana la Ierusalim si inapoi
Soroc de viata si soroc de moarte
Drumul
Vitelul de aur
Arcul de triumf
O lume pentru Julius
Artificii
Buddha din suburbie
Copiii din miez de noapte
O zi din viata lui Ivan Denisovici
Vrajitoarea de aprilie
Spuma zilelor
Inima atat de alba
Extrem de tare si incredibil de aproape
Manuscris gasit intr-un buzunar
Raspunsuri
monixy spune:
Tema pentru penultima runda din prima serie :
Portrete Autentice ( oameni reali din jurnale , memorii , povestea unei vieti -din perspective subiective/obiective )
Aici este lista cu propunerile si voturile :
www.humanitas.ro/humanitas/ultimul-barbat-american" target="_blank">Ultimul barbat american 3 voturi
www.librariabucuresti.com/Carti-Jurnal_Intim-3588.htm" target="_blank">Jurnal intim-Marin Preda
www.humanitas.ro/humanitas/jurnal-19351501944" target="_blank">Jurnal 1935-1944 Mihail Sebastian 2 voturi
www.polirom.ro/catalog/carte/portretul-lui-m-1363/" target="_blank">Portretul lui M 4 voturi
www.polirom.ro/catalog/carte/maestrul--2545/" target="_blank">Maestrul
www.polirom.ro/catalog/carte/clopotul-de-sticla-1430/" target="_blank">Clopotul de sticla 1 vot
monixy spune:
Eu propun :
www.humanitas.ro/humanitas/ultimul-barbat-american" target="_blank">Ultimul barbat american
beshter spune:
Eu am doua propuneri pen'ca nu ma pot hotari:
1. www.librariabucuresti.com/Carti-Jurnal_Intim-3588.htm" target="_blank">Jurnal intim - Marin Preda
2. www.humanitas.ro/humanitas/jurnal-19351501944" target="_blank">Jurnal 1935-1944 - Mihail Sebastian
speed spune:
The Master de Colm Toibin (despre Henry James).am verificat si e tradusa si in romaneste (Maestrul)
Llaura spune:
Eu nu propun nimic tura asta, suntem in concediu. O sa caut cartea cand ajung acasa. (Mihaelko ce-mi facusi, nici nu stiam de Jurnalul lui Marin Preda, de unde il iau eu acuma.)
Laura25 spune:
Bine v-am regasit!
Am revenit din vacanta, odihnita, relaxata si bronzata. Nu am citit cartea de la ultima tema pt ca nu am apucat sa o gasesc la timp. M-am delectat insa cu un roman bun, cu o poveste frumoasa si scris foarte bine (cel putin dupa gustul meu) (stateam noaptea pana la 1:30-2 ca nu imi venea sa o las din mana).
O mica rectificare la lista din prima postare: 'Ma numesc Rosu' nu a fost propusa/citita la clubul nostru de lectura. A fost subiect deschis de Mirela separat de temele de aici.
Propunerea mea pt tema curenta este:
www.polirom.ro/catalog/carte/portretul-lui-m-1363/" target="_blank"> Matei Calinescu -Portretul lui M.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Mihaelko ce-mi facusi, nici nu stiam de Jurnalul lui Marin Preda, de unde il iau eu acuma. |
Pai ti-o imprumut io. Bagi adresa, io o bag la posta
Llaura spune:
Sar'mana de oferta iti zic eu...pana una alta am o idee mai rapida, mi-am amintit ca vine mama prietenei mele in cateva sapt. Si mai bine tac ca nu vreau sa influentez votul
monixy spune:
Mihaelka , Speed ,Llaura , Laura25
Dat fiind ca sunt doar cativa muschetari pe baricade (din cauza caldurii , crizei , oboselii , concediilor , tensiunilor, etc.) , zic sa nu mai asteptam sa votam s.a.m.d. , si runda asta sa citeasca fiecare ce isi doreste la tema (ce a propus , sau ce au propus ceilalti sau orice altceva) si apoi sa impartasim impresii la un topic ce il voi numi citim impreuna-tema : portrete autentice .
Va rog sa acceptati aceasta varianta de data asta , fiind si putini , macar sa fie fiecare motivat sa citeasca ceva , dupa gusturi si posibilitati , si sa iasa o compozitie interesanta la tema (cum a fost si runda trecuta , cand 3 carti au fost citite , si comentariile pe marginea lor au fost relevante ).
Drept multumire pt. intelegere , promit sa nu mai vin cu idei revolutionare la cercul de lectura
Daca nu sunteti de acord si doriti sa votam neaparat , atunci vom vota , si va castiga unul dintre jurnalele propuse de Mihaelka , si va fi citit si comentat de o parte dintre participanti , deci tot acolo ajungem unde ziceam si eu , doar ca am putea sa o luam pe scurtatura , sa castigam timp si sa ne delectam cu mai multe "privelisti" pe drum .
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monixy Daca nu sunteti de acord si doriti sa votam neaparat , atunci vom vota , si va castiga unul dintre jurnalele propuse de Mihaelka , si va fi citit si comentat de o parte dintre participanti , deci tot acolo ajungem unde ziceam si eu , doar ca am putea sa o luam pe scurtatura , sa castigam timp si sa ne delectam cu mai multe "privelisti" pe drum . |
monixy, dar n-avem cum sa stim ce carte va castiga! De ce sa castige neaparat una din propunerile mele??
In ceea ce priveste propunerea cu nevotatul, daca tu asa-ti doresti, eu n-am nimic impotriva. Sa vedem ce spun si ceilalti.