Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (36)

BOBOCEII NOSTRI CRESC ASA
Capitolul 1, Capitolul 2, Capitolul 3, Capitolul 4, Capitolul 5,Capitolul 6, Capitolul 7,
Capitolul 8,Capitolul 9, Capitolul 10, Capitolul 11,Capitolul 12, Capitolul 13, Capitolul 14 , Capitolul 15 ,Capitolul 16 ,Capitolul 17,Capitolul 18,Capitolul 19, Capitolul 20 , Capitolul 21,Capitolul 22, Capitolul 23,Capitolul 24, Capitol 25, Capitolul 26,Capitolul 27, Capitolul 28, Capitolul 29 , Capitolul 30 , Capitolul 31 , Capitolul 32 ,
Capitolul 33 ,
Capitoll 34 www.onetruemedia.com/shared?p=7b312e5808f3e1e4dfa6bb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul craciun al boboceilor
Si pana sa devina bobocei au fost la noi in burtica

Raspunsuri

sept-oct2008 spune:
BOBOCEII!!!!
Avem 47 printese si 47cavaleri
!
BOBOCEI DE IULIE
18 iulie -

BOBOCEI DE AUGUST
13 august -

14 august -

17 august -

17 august -

18 august -

21 august -

21 august -

22 august -

22 august -

22 august -

24 august -

26 august -

27 august -

27 august -

28 august -

28 august -

28 august -

BOBOCEI DE SEPTEMBRIE
1 septembrie -

2 septembrie -

2 septembrie -

4 septembrie -

4 septembrie -

5 septembrie -

5 septembrie -

6 septembrie -

7 septembrie -

8 septembrie -

8 septembrie -

10 septembrie -

10 septembrie -

11 septembrie -

12 septembrie -

12 septembrie -

13 septembrie -

14 septembrie -

14 septembrie -

15 septembrie -

15 septembrie -

15 septembrie -

15 septembrie -

16 septembrie -

16 septembrie -

16 septembrie -

16 septembrie -

17 septembrie -

17 septembrie -

17 septembrie -

18 septembrie -

19 septembrie -

19 septembrie -

20 septembrie -

21 septembrie -

21 septembrie -

21 septembrie -

22 septembrie -

22 septembrie -

23 septembrie -

24 septembrie -

24 septembrie -

24 septembrie -

24 septembrie -

24 septembrie -

25 septembrie -

25 septembrie -

26 septembrie -

26 septembrie -

26 septembrie -

27 septembrie -

30 septembrie -

BOBOCEI DE OCTOMBRIE
2 octombrie -

2 octombrie -

3 octombrie -

4 octombrie -

6 octombrie -

7 octombrie -

7 octombrie -

8 octombrie -

9 octombrie -

9 octombrie -

10 octombrie -

10 octombrie -

12 octombrie -

12 octombrie -

13 octombrie -

13 octombrie -

14 octombrie -

14 octombrie -

16 octombrie -

17 octombrie -

19 octombrie -

20 octombrie -

21 octombrie -

22 octombrie -

22 octombrie -

27 octombrie -

28 octombrie -

30 octombrie -

30 octombrie -

BOBOCEI DE NOIEMBRIE
2 noiembrie -

5 noiembrie -

Au fost cu noi si ne sunt prietene

Sarbatoritele lunii
ianuarie
Onutzu 03.01.1981

februarie
Codruta27 02.02.1980

martie
Xor 03.03.1980

aprilie
ClaudiaH 02.04.1978

mai
Gaia.nevia 17.05.1974

iunie
Nushulica 11.06.1979

iulie
Mamidestefan 06.07.1975

august
Iriss_04 04.08.1980

septembrie
tzitziri 01.09.1980

octombrie
Ramonzca79 03.10.1979

noiembrie
maryb 02.11.1978

decembrie
Nikolici 06.12.1978

SITE-URI UTILE:
La bucatarie:, How to Breastfeed,Acte necesare alocatii,indemnizatii,inregistrare copil,Igiena Gurii,Baitza, Igiena Nasului,
www.wholesomebabyfood.com/applebabyfoodrecipes.htm" target="_blank"> diverse retete diversificare, www.desprecopii.com/info.asp?ID=1207" target="_blank"> schema vaccinare gratuita

_
[size=1]Adresa de mail comuna: septembrieoctombrie@yahoo.com
Cont comun de poze: WEBSHOTS; ID: mamici2008 Pentru bobocei avem cont comun de poze: WEBSHOTS; ID: bobocei2008
BOBOCEI LA SCUTECE
Clip bobocei roxanatache@yahoo.com
GRUP septembrieoctombrie[/red]
aici puteti sa treceti datele antropometrice ale bebelushilor.
daca aveti cont pe yahoo, intrati cu ID-ul personal, daca nu, cu ID-ul comun, adica septembrieoctombrie, parola fiind aceeasi ca la mailul comun.

simodina spune:
Diversificare hmm ce-mi place subiectul asta si discutiile contradictorii pe care le creaza. Dupa ce am citit si experimentat la primul copil, precum si ce au experimentat altii eu vad treaba cam asa:
1) nu exista schema de diversificare universal valabila. aceasta ar trebui facuta in functie de programul si entecedentele copilului ( teren alergic, sistem digestiv imatur etc ) printr-o consultare a dr pediatru, dar mamica bine informata este cea care are cel mai mare cuvant de spus. Pediatrul atrage atentia numai daca este ceva ce poate dauna sau considera nepotrivit cu copilul.
2) sunt 3 variabile pentru copil: modul de alimentare ( linguritza vs tzatza/bibe ), gust si consistenta si una pt mama - modul de alimentare. Vor fi bbi care vor accepta toate cele 3 schimbari dintr-un foc si bbi care nu le vor accepta, de aceea sunt eu o voi obisnui cu lingurita inainte de inceperea diversificarii ( initial vigantol, sab simplex apoi lapte muls/ formula cateva lingurite pe zi ). Astfel mamicile la primul copil vor putea exersa si tehnica alimentarii cu lingurita.
3) alegerea mesei care se va inlocui ( la 10-11 sau 13-14) cred ca trebuie sa tina cont si de programul mamicii. Cum masa de asa zise solide necesita pregatire prealabila si mult calm al mamei eu nu as incepe la 10-11 daca in mod normal abia atunci ma trezesc si sunt chiauna. Desi la primul copil cu aceasta am inceput la Mara programul e diferit si voi incepe cu a2a. De asemenea nu e bine sa schimbi complet programul copilului din cauza diversificarii in sensul ca orele de plimbare e bine sa fie respectate, deci organizarea preagatirii mesei tre' sa tina cont si de asta, altfel bb poate deveni nervos...
4) alimentul/ alimentele de inceput. Cred ca nu trebuie sa te cramponezi intr-unul. Alegi ce crezi ca e mai bine din lista agreata dar trebuie sa fii pregatita sa-l schimbi fara sa consideri un esec refuzul copilului. Mie una mi se pare ilogica explicatia cu nu fructe pentru ca sunt dulci, laptele meu e ft dulce si am citit ca in general laptele de san e asa. Deci oricum copilul e obisnuit cu gustul dulce. Iar daca incepi cu o leguma eu as alege tot una dulce...Oricum daca legumele nu-s acceptate se poate pune lapte in ele, la inceput in cantitate mai mare, apoi diminuezi treptat cantitatea pana la minim ( nu neaparat de tot ca si noi punem lapte/unt in pure-uri, ei de ce ar trebui sa fie obligati sa le accepte fara ?! ) A, iar lista cu alimente de inceput mai bine o luati de pe net, de pe site-urile uk/usa/fr si va consultati cu pediatrul ca ai nostri par ca nu sunt foarte actualizati... Dar consistenta la inceput tre' sa fie lichida obligatoriu.
5) masa nu trebuie sa fie un chin nici pentru voi nici pentru copil. Nu trebuie sa uitam ca starea noastra influenteaza ft mult starea bbilor, deci zen fetelor si incredere...Si participare la masa copilului ( mananci cu el in gol, ii spui fericita mm ce bun e etc )Daca refuza cu indarjire nu insistati, incercati mai tarziu ca se enerveaza si chiar nu mai vor nika.
6) desi asta cred ca e deja arhicunoscut pentru toate: copilul nu trebuie sa fie nici mort de foame dar nici satul. Deci incepeti fie cu 30 min 1 ora inainte de masa de lapte fie dupa dar ii dati mai putin desi varianta a2a poate fi mai riscanta - sunt bbi care se enerveaza la culme daca le iei tzatza/ bibe inainte sa fie ei dispusi sa le lase...
Inceputul e greu si dureaza in general o saptamana, doua obisnuirea cu noua alimentatie la cei diversificati spre 6 luni. Dar odata ce s-au obisnuit cu lingurita si consistenta pastoasa ramane doar gustul care poate pune probleme dar asta e muult mai simplu: incerci combinatii si daca nu vrea neam dai cu skip alimentului respectiv o perioada, desi sunt putine alimente pe care nu le accepta in nicio combinatie.
Hmm, m-am cam intins ca de obicei dar v-am zis ca-mi place subiectul.
Imi displace insa ca tocmai am auzit-o pe fi-mea tusind tare in somn, ma duc sa-i dau o raita. Pup si noapte buna!
LE: Babytza, multumim de subiect nou! IAr n-ai somn

babymom75 spune:
Despre diversificarea bebeilor alaptati exclusiv am gasit date foarte faine si ...relaxate pe site-ul pe care l-am mai mentionat eu www.lalecheleague.com. Se zice acolo ca alimentele de diversificare trebuie date dupa supt, pe post de desert la inceput, mentinindu-se o atitudine de joc - copilul exploreaza gustul , textura, mirosul, toate noi, cu lingurita, mina lui sau de pe degetul mamei. Diversificarea poate fi aminata fara nici o problema si dupa 6 luni, incepindu-se chiar si pe la 9 luni, mai exact cind copilul da semne ca e pregatit. Mie mi-au fost de un real folos informatiile de acolo, ca mi-au schimbat ideile rigide despre diversificare pe care mi le-au bagat aia in cap,in facultate si care de obicei nu se potrivesc decit unui nr. f. redus de copii - vorbesc din experienta.
Deci, mamicilor nu va speriati daca puiutii vostrii nu reactioneaza la diversificare dupa cum spune nenea/tanti doctor!

gaia.nevia spune:
Nadina, excelenta sinteza diversificarii!
La Teo am inceput cu mar ras, dat cu lingurita, si i-am bagat initial "o masa" suplimentara intre 7 si 12. Intr-adevar a fost de mare ajutor ca luase vigantol si sab-simplex cu lingurita. A invatat repede, si gustul de mar i-a placut.
Cand a auzit pediatra mai sa ma muste, cum, ce, sa ii dau suc. Ca cu sucul se incepe .
Nu prea i-a placut asa ca ne-am intors curand la marul ras.
Oricum a mers foarte usor, ii place sa pape si e foarte curios. Si acum daca nu are chef, imi pun mie de mancare si sigur va baga manuta la mine in farfurie, daca nu e bolnav...
Banana a fost multa vreme preferata lui, si pere williams de la nestle mancam si acuma!
Mama ii facea supa... ti-ai gasit... max jumatate de biberon accepta cu sosele si momele...
Prima data a mancat ciorba, tot de la mine din farfurie, cu lingura, pe la 1 an. Asa ca am bagat direct piureuri. si branza de vaci facuta in casa.
Sunt tare curioasa cum o sa fie Raducu.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

gaia.nevia spune:
Leah, am fost la tine pe blog... dar m-a prins Teo... si a inceput sa urle winnie, winnie...wiiiinnnniiiiieeeee
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

babymom75 spune:
Si din nou parerea mea: ce supa clara de zarzavat?! ca dupa ce fierbi legumele alea acolo nu mai au nici un dumnezeu - nici gust bun, nici vitamine, nici valoare nutritiva. Daca tot e sa incepi cu legumele eu zic ca la 6 luni se pot da direct sub forma de piureuri, la care se adauga 1 lingurita ulei, de preferat extravirgin de masline, sau 10g. unt. Eu la cel mare ( diversificat tot la 6 luni 1/2, desi era alimentat artificial ) puneam si 2 masuri lapte praf si 2 masuri cereale bio de la Milupa 7-Korn, fara zahar, ca sa-i cresc valoarea calorica, pt. ca minca tare putin.

Nerantula spune:
Simodina, multumim mult de sfaturi, sunt super!!
Fetelor, (mai) am si eu o problema: de cateva zile ma dor sfarcurile de mor cand suge bebe, mai ales cand apuca sanul. Pe topicul despre alaptare mi-a spus o fata ca poate avea candida in guritza si s-a transmis si la mine ... stiti daca se poate face undeva o analiza pentru depistarea acesteia la bebelus? (in afara de studierea limbii, daca e albicioasa)
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
... once upon a time ...

babytza spune:
Christin foarte interesant articolul cu decalotarea. O sa ma duc pe camp cu atatea pareri
Nici nu mai stiu cum sa fac...Dr zice sa ii fac la baita cate putin, si cam asa ii fac de la 1 luna. Altii spun sa nu te atingi de zona aia ca nu e indicat. Acum ca am mai citit si articolul asta ma
Mi se pare foarte de bun simt si logic ce scrie in articol, dar pe de alta parte parca nu imi vine sa nu ii fac cate putin si sa imi reproseze dr ca din cauza mea ajungem la cutit.....cum sa facem pana la urma ????
La david nu s-a schimbat cam nimik ca ii fac foarte putin, abea se vad 2 mm din putzica, ca sa zic asa.....Dar pare curata zona,atat cat vad eu
Babymom ce ati facut la dr ?? Moni ce imi place semnatura ta
5+
Nausica
Irina abea aseara am desfacut bradul, pentru ca am zis ca avem botezul pe 10 si pe 11 am mai avut musafiri, muuuuuulti Si dadea bine . De obicei il desfacem dupa boboteaza, dar acum mi-a placut prea mult
Claudinna nici eu nu am scris povestea nasterii ....a fost o experienta tare nasoala ( nasterea in sine) si nu am putut sa o scriu. Poate intr-o zi o sa ma trezesc bine dispusa si o sa scriu
Paula si la mine vizitele rudelor sunt obositoare. Suntem cam 17 cand ne strangem si e greu , mai ales pentru pici. Il paseaza de la unul la altul, vor poze , vor giugiuleala cu el, ii vorbesc toti tare de parca el e surd .....si tot asa. Ii inteleg ca il iubesc, dar tot e greu
Lumi si David se joaca cu bibe in timp ce papa si de multe ori il zboara din gura.... si deja ma urmareste cand il pregatesc, parca stie ce urmeaza
Ma amuza teribil cum ma lupt cu manutele lui sa nuimi dea peste biberon....el vrea sa se joace cu el, eu vreau sa manance tot, ca daca ii iese din guritza...aleluia papa
Nerantula felicitari pentru reusita
Dya la Nan scrie pe cutie ca se intra pe nr 2 de la 6 luni. Dar merge si o sapt mai mult sau mai putin sa faci schimbarea.
Legat de somn, piciul doarme cam la 2 ore, mai mult de atat nu il las sa stea treaz ca devine agitat rau si adoarme mai greu. Il vad cand devine usor irascibil si ma prind ca e momentul sa il pun in patut. Asa, sau adoarme singur pe paturica sau in bouncer. Unde il ia somnul... Aaaaaa si doarme intre o jumatate de ora si 2 ore ziua, iar noaptea are cateva chiraieli mici ca vrea suzi, dar doarme cam 11 ore pe noapte.
Nu am intrat sa vad poze si filmulete ca imi merge tare greu net-ul. Dar abea astept sa vad ce mai fac puiutii
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit

sabinel spune:
La multe luniteGruia, Edwin, Sasha si Vesna
si sa n-o uit pe Amaliuta mea!
amalia mamii
cum s-a nascut strumfita mea
piticania creste
_
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod categoric as gandi tot ceea ce zic.

babymom75 spune:
babytza N-am rezolvat mare lucru - are canalul infundat asa dupa cum banuiam si trebuie sa revenim pt. desfundare. Despre decalotare mi-am dat si eu cu parerea anterior ( nu stiu daca ai citit ), dar eu zic s-o asculti pe dr. si s-o faci putin cite putin in continuare. se aduna muuulta smegma mizerabila( adica celule moarte descuamate care se imput - scuze ),daca nu.