Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Torturi: Torturi cu fructe ( 32 retete )

Tort cu piersici (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2631)
Se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat mai gros decat cel de chec. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra se aseaza piersicile taiate cubulete.
Se da la cuptor pana cand aluatul se rumeneste usor.

Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca .
Tort cu portocale (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1947)
Se pune gelatina intr-un pahar cu apa la dizolvat. Se rade coaja de la o portocala, se curata portocalele si se taie felii rotunde care se pun intr-o farfurie cu putin zahar. Se tapeteaza o cratita de 3 kg cu hartie unsa cu ulei (cred ca merge si cu folie de aluminiu). Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr zahar, se adauga gelatina topita si se da la foc mic amestecand incet sa nu se prinde. Se da in cateva clocote (cam 5 minute sau mai putin) si se da afara la racoare (sa nu se raceasca prea tare ca se incheaga). Aceasta compozitie se adauga in frisca batuta, apoi se incorporeaza si albusurile batute cu restul de zahar. Adaugam si coaja de portocala rasa. In cratita tapetata se aseaza feliile de portocala pe fund si pe pereti, apoi se pune o parte din crema, se aseaza si cateva piscoturi, iar crema si iar piscoturi si terminam cu crema. Cratita se da la rece pana a doua zi cand se rastoarna pe platou. Nu mai trebuie ornat.
Tort cu frisca si fructe (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4100)
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pana devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecand continuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smantani se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pana devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala se taie bucati mici si se amesteca. Peste ele se pun nucile maruntite si stafidele. Se amesteca fructele cu frisca. In compozitia cu gelatina se pun esentele (dupa gust), precum si coaja de portocala rasa. Se amesteca cele doua compozitii usor. Se ia o forma de tort (o cratita adinca) si se tapeteaza cu o punga pe fund si pe pereti. Se pune compozitia in cratita si se pun deasupra pe toata suprafata libera piscoturi insiropate usor (cu grija, sa nu se rupa). Se da la rece cam 1 1/2 ora.
Dupa ce se intareste bine, se rastoarna pe un platou si se indeparteaza cu grija punga. Se imbraca tortul in frisca, dupa care se pun de jur imprejur jumatati de piscoturi insiropate. Deasupra se pun bucati de ananas, jumatati de boabe de struguri (se scot simburii foarte usor cu virful unui cutit ), bucati mici de portocala. Pentru un aspect deosebit, se foloseste un cornet pentru a orna cu frisca in care se pune putina cacao.
Tort cu banane, necopt (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4470)
150g piscoturi de sapmanie se aseaza pe un platou si se stropesc cu lapte amestecat cu rom.
Bananele se fac pireu si se amesteca usor cu 250g frisca (facuta din smantana), apoi se pune peste piscoturi. Se mai pune un rand de piscoturi (150g) stropite si ele cu lapte si rom. Deasupra se adauga frisca. Se poate orna cu ciocolata rasa.
Tort cu piersici (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1239)
Blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esente si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Crema:
Ciocolata se rade, conserva de piersici se pune la scurs, apoi se taie jumatate din piersici in felii si jumatate in cuburi. Frisca se bate cu intaritor si cu un plic zahar vanilat. Se amesteca frisca cu un plic de gelatina inmuiata. Se opreste putina ciocolata pentru decor iar restul se incorporeaza usor in amestecul de frisca.
Blatul se insiropeaza cu suc din compot. Fructele cuburi se amesteca si ele cu frisca si se toarna acesta compozitie peste blat. Deasupra se pun feliile de piersici si se presara cu restul de ciocolata.
Tort cu zmeura sau capsuni (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2055)
Blatul:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esente si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Crema:
Macul, laptele si zaharul se fierb si apoi se lasa sa se racoreasca. Se dizolva 2 plicuri gelatina(10g) in apa, conform instructiunilor de pe plic si se amesteca cu compozitia de mac. Se lasa sa se raceasca bine si apoi se amesteca usor cu 500g branza dulce si 300ml frisca batuta.
Se pune inelul in jurul blatului si se toarna aceasta compozitie pe blat. Deasupra se aranjeaza capsuni (zmeura) taiate in jumatate si se toarna glazura incolora.
Se da 3 ore la rece si apoi se indeparteaza inelul.

Tort cu fructe si frisca (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2811)
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu apa si esentele si se adauga peste albusuri. Se mai amesteca un pic si se adauga faina si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine apoi se toarna compozitia in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 30-40 min.
Cand se raceste blatul se taie in trei.
Se insiropeaza cu un sirop din apa, zahar si esente sau cu zeama de compot indulcita.
Prima parte se asaza pe un platou, se insiropeaza, se pune un strat de frisca apoi se pun fructe - felii de portocale, rondele de banane, rondele de kivi, bucati de ananas, peste se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se orneaza cu frisca si fructe apoi se asaza cea de-a treia parte insiropata, se adauga frisca, se niveleaza cu lama unui cutit si se pun fructele. Eu pe margine pun rondele de kivi iar in mijloc fac o floricica din felii de portocale. De jur imprejur se pune frisca si se
Tort cu salata de fructe (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1687)
Se bat albusurile spuma cu 5 linguri zahar dupa care se pun galbenusurile si faina. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faine pentru 30-35 min.

Se amesteca toate ingredientele, pentru umplutura, dupa care se lasa 3 ore la frigider, pana lasa un sirop.
Dupa ce e gata blatul, il puteti scobiti un pic la suprafata, dar nu tare si adaugati fructele cu siropul lasat.
Se orneaza cu frisca.
Tort cu portocale (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1802)
Laptele rece se amesteca cu geletina. Se adauga zaharul, putina sare, zaharul vanilat si se pune la foc pana se topesete zaharul.
Intre timp se bat bine cele 6 galbenusuri si se pun (curgand in fir subtire) in compozitia de pe foc. Se amesteca mereu in compozitie in timp ce turnam galbenusurile. Se mai tine pe foc pana se ingroasa (devine ca o smantana). Se lasa la racit.
Se da pe razatoarea mica o portocala si coaja rezultata se pune in compozitia de mai sus (care intre timp s-a racit). Se adauga apoi frisca.
Portocalele curatate se taie rondele.
Intr-un vas de yena se aseaza rondele de portocale (si pe fundul vasului si pe lateral). Se pune un strat de crema, apoi se pun piscoturi (asezate unul langa altul), se pune iar crema , iar piscoturi si ultimul strat sa fie de crema. Se pune capacul vasului de yena si se da la frigider. Se lasa pana a doua zi.
Cand se scoate de la frigider se rastoarna tortul pe un platou. Se pune platoul in locul capacului de yena si printr-o miscare brusca, se intoarce vasul de yena.
Primavara se pot folosi capsuni in loc de portocale, vara puteti sa puneti zmeura.
Se poate face si fara fructe. Crema se face jumate cu ness jumate cu cacao.
Tort de mere (1) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2389)
Se curata merele, se taie in cubulete, se pun intr-o oala cu 3 - 4 linguri de unt sau margarina si se pun cam 7-8 minute la foc mic impreuna cu 4 linguri zahar si un plic de zahar vanilat.
Se prepara un Blat. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga faina in albusuri si apoi se adauga si galbenusurile. Se omogenizeasa apoi se pune in cratita cu merele se amesteca intreaga compozitzie si se baga la cuptor 20-25 min la foc mic.
Se lasa sa se raceasca si se rastoarna invers pe un platou.
Se orneaza cu frisca.
Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 2 din 4

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput