Prajituri: Prajituri cu crema, cu frisca ( 22 retete )
Inghetata falsa I(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5534) Blat: 5 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar la care se adauga 5 linguri ulei, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 150 g zahar pudra, 1 praf de copt stins cu otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se coace in tava unsa. Crema: 5 galbenusuri, 200 g zahar, 200 ml lapte, 2 linguri faina se amesteca si se fierb in oala de lapte. Dupa ce s-a racit se amesteca cu 1 pachet de unt. Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar pudra si se amesteca cu crema. Blatul se lasa la racit apoi se adauga crema. Se da la rece.
Prajitura din pandispan(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 9985) Se face un pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tot deodata, o lingura zeama de lamaie si se bate in continuare pana se intareste din nou. Se pun galbenusurile toate deodata si se bate putin sa se amestece cu albusul. La urma se pune faina si coaja de lamie. Se pune de 3 cm grosime in tava unsa si tapetata se da la cuptorul bine incins, insa focul se reduce imediat la potrivit. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se taie marginile de jur imprejur (cam 2-3 cm).Partile taiate se zdrobesc bine cu furculita si se stropesc cu rom. Se adauga untul moale, marmelada de caise, nucile macinate, vanilia. Se obtine o crema foarte gustoasa. Se unge blatul deasupra cu marmelada acrisoara si se intinde crema peste ea. Se niveleaza bine si se glaseaza cu orice glazura doriti.
Grilas(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5169) Blatul: 8 galbenusuri se bat cu 200 g zahar. Se adauga apoi 8 albusuri batute spuma, 100 g nuca macina , 100 g faina si o lingurita bicarbonat de amoniu. Se da la cuptorul bine incins. Dupa ce s-a copt si racit, blatul, se taie in doua.
Crema: 120 g zahar si 100 g nuca macinata se pun pe foc pana se caramelizeaza. Se toarna continutul pe un vas uns cu unt sau umezit cu apa rece. Dupa ce s-a intarit, se macina prin masina de macinat nuci si apoi se cerne. Partea mai fina se adauga in crema, restul se foloseste la ornat. 4 oua intregi si 200 g zahar se bat pe aburi pana se ingroasa. 200 g unt se freaca cu un plic de zavar vanilat , se adauga compozitia de oua (rece, incet, cate putin, sa nu se taie) si nuca prajita. Se umple blatul cu aceasta crema.Se pastreaza putin pentru uns pe deasupra si se presara nuca prajita ce a ramas de la cernut.
Prajitura cu crema de branza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 10255) Galbenusurile, uleiul, laptele, zaharul vanilat se amesteca cu mixerul pana seomogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu 200 gr. zahar. Se amesteca usor cu compozitia de mai sus si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza usor apoi se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor. Crema de branza: branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, untul si coaja de lamaie. Se pot pune si stafide. Se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se umple cu crema de branza.
Prajitura cu mac si nuca de cocos(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 14204) Albusul se bate spuma cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusul si lingura de apa, putina sare, se amesteca usor apoi se adauga macul, nuca de cocos, vanilia si lingura de faina. Se torna intr-o tava de marime mijlocie si se coace la foc potrivit.
Se face o budinca din praf, lapte si zahar si se da la rece. Cand s-a racit, se freaca spuma cu pachetul de unt si se intinde peste prajitura. Peste crema se aseaza biscuitii unul langa altul. Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se dau in clocot si se aseaza imediat peste biscuiti.
Prajitura cu biscuiti si crema(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 10225) Intr-o tava mare, (cea de la aragaz), se pune cubul de margarina (~4/5 dintr-un pachet de margarina de 250 gr.),tava se asaza pe foc mic si margarina "se plimba" pana se topeste bine. Se ia de pe foc si se asaza in tava, peste margarina topita, biscuiti obisnuiti sau Braila (vrac), unul langa altul, cat sa acopere tot fundul tavii. Peste biscuiti, se asaza un strat, de un deget grosime, de mere rase si scazute bine de tot (pana nu mai au zeama). Nivelati bine. Peste mere se pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Toate ingredientele se pun la fiert. Cand e calduta se incorporeaza si margarina si vanilia. Se niveleaza si se adauga un strat de frisca. Peste frisca se rade( pe razatoarea mare) ciocolata buna. Se da la rece.
Prajitura "Valurile Dunarii"(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7896) Untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, iar a doua parte se amesteca cu Nutella. Se toarna si aceasta in tava si se amesteca putin. Deasupra se pun visinele. Aluatul se coace la 180 grade Celsius timp de 40-45 de minute.
Crema: Din cele 750 ml de lapte se iau 4-5 linguri si se amesteca cu praful de budinca si 4 linguri de zahar. Se face o budinca, iar cand e gata se lasa sa se raceasca ceva timp si se amesteca cu 300 gr de unt care a fost in prealabil batut ca o spuma. Crema se pune peste aluatul care a fost putin insiropat, cu sirop de visine. Glazura: 200 gr. Nutella, 25 gr. de grasime de cocos (Palmin), se freaca pe o baie de aburi pana se topeste. Glazura se intinde pe prajitura si apoi se lasa pana a doua zi la rece
Cremes(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3153) Albusurile se bat spuma tare. Se adauga 75 g zahar si se bat pana se intaresc din nou. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, se adauga 3-4 linguri de lapte rece si faina. Se mai adauga 3 dl de lapte, obtinandu-se o compozitie ca de clatite, foarte neteda .Se pune pe foc si se freaca mereu sa se desfaca toate cocoloasele. Se adauga jumatate din restul de lapte care a fost pus sa se infierbante, se amesteca pana se desfac iar cocoloasele formate, apoi se pune restul de lapte. Cand e perfect neteda, se adauga untul si vanilia. Se toarna fierbinte peste albusuri si se amesteca usor. Se toarna calda peste foaie (se foloseste aluat frantuzesc).
Prajituri “Caise-piersici”(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 29281) Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie. Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cite putin, continuind amestecarea compozitiei, iar la urma se incorporeaza faina. Din aluatul nu prea tare se formeaza bile rotunde cam de marimea unei nuci si cat mai egale. Se asaza bilele in tava, distantate si se coc cca. 15-20 minute, la foc slab. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi cu o lingurita se golesc usor la mijloc. Lipind cate 2 bile astfel preparate, se vor obtine caise care, pentru a parea cit mai naturale, se vor colora. Culoarea roz se obtine prin fierberea catorva felii de sfecla rosie, iar culoarea verde din zeama de spanac. Se pot folosi culori alimentare. Se inmoaie usor atit cit sa se ude putin fiecare parte a caisei in lichidul colorat si apoi imediat in zahar tos. Dupa zvantare se pun in fructiera, iar citeva caise se pot orna cu frunze verzi.
Crema: Untul, cacaoa si zaharul pudra se amesteca. Se adauga cca. 3 parti din compozitia ramasa prin scobirea caiselor. Se amesteca totul bine. Se umplu jumatatile de caisa dupa care se lipesc intre ele formind asfel caisa.
Cremes alb(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7304) Foi: Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat potrivit de tare. Se fac 3-4 foi, dupa marimea tavii, se coc pe dosul tavii, tava fiind unsa si tapetata cu faina.
Crema: Se amesteca toate ingredientele intr-un ibric, apoi se pun la fiert. Se spumeaza 200 gr. unt sau margarina, se adauga compozitia de mai sus, rece, amestecand in continuare.