Mancaruri diverse: Mancaruri cu fructe de mare ( 8 retete )
Caracatita cu sos si macaroane scurte(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2471) In primul rind punem la "fiert" caracatita intr-o oala FARA NICI UN PIC DE APA!!! Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu punem nici sare, traieste in apa sarata si carnea ei e sarata de la natura. Cand se evaporeaza toata apa obtinuta prin "fierberea" caracatitei, luam de pe foc si taiem in bucatele mici. Separat calim ceapa cu usturoiul, adaugam sosul de rosii, stingem cu vinul si daca e nevoie adaugam si putina apa. Adaugam caracatita taiata cubulete. Adaugam sare si piper dupa gust. Separat fierbem 500 gr macaroane scurte( cele mai mici paste), le scurgem si le amestecam cu sosul.
Caracatita cu otet(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1558) Folosim caracatita congelata. Spalati bine caracatita si o puneti in oala cu apa cat sa o acopere. Adaugati otetul, puneti capacul si fierbeti pe foc tare. Cand incepe sa fiarba, incetiniti focul si fierbeti timp de aprox o ora jumate. Cand a fiert, scurgeti-o, clatiti-o cu apa rece din belsug si puneti-o din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa, boabele de piper si sare. Acoperiti cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.
Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un borcan cu capac si turnati-l peste caracatita cat e calda. Lasati caracatita 24 ore in sos amestecand din cand in cand.
Caracatita cu paprica iute(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1259) Curatam caracatita si o spalam. Taiem corpul in bastonase si tentaculele in cubulete. O spalam din nou si o stoarcem bine. Dizolvam cubul knorr in putina apa calda. Curatam cartofii si ii taiem in felii groase. Intr-o oala mare puneti un pahar de ulei si calim ceapa si usturoiul. Adaugam zeama de knorr si caracatita taiata si o lasam sa se rumeneasca. Fierbem caracatita adaugand din cand in cand cate putina apa calda pana se inmoaie. Cand e pe jumatate gata, adaugam si cartofii, rosiile pasate, paprica si piperul. Cand mancarea e gata, turnam vinul si lasam sa fiarba pana se evapora.
Caracatita cu praz(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1338) Curatam caracatita si o taiem in bucatele. O punem la fiert fara apa pana se inmoaie intr-o oala separata. Curatam prazul si il taiem marunt. Il punem intr-o oala si il calim putin, adaugam rosiile date pe razatoare, punem sare si piper si fierbem 10 min. Cand caracatita ramane fara suc punem uleiul, ceapa rasa si vinul rosu si lasam sa fiarba 2 min. Amestecam sosul de rosii cu praz si caracatita si fierbem impreuna cateva minute. Mancarea trebuie sa ramana cu foarte putin sos,gros!
Fructe de mare cu sos(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1937) Se pune pestele intr-un vas cu apa, vinul si cimbrul si se lasa pe foc 8 minute sau pana ce carnea se desface fasii cu usurinta. Separat, se soteaza ciupercile si ceapa in unt. Se adauga faina si se amesteca bine. Se ia vasul de pe foc si se adauga, treptat, laptele caldut. Se pune vasul din nou pe foc si se lasa inca un minut dupa ce incepe sa fiarba. Se adauga pestele, cu sosul, fructele de mare, se sareaza si se pipereaza. Se lasa pe foc cinci minute.
supa de scoici(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2757) e spala bine ardeiul si rosiile ,punem uleiul la incins si se adauga ardeiul taiat in 4,sa se rumeneasca ,dupa aceea adaugam rosiile taiate cubulete,(fara pielita de la rosii)le adaugam in cratita,si usturoiul taiat marunt,sare un varf de cutit ,se lasa la foc moderat 20 de minute pana cand se observa ca o pasta de rosii ,adaugam un pic de colorant aceasi cantitate ca si sarea ,cum a vazut ca sa ingrosat agaugam o jumatate de pajar cu apa si scoicile,lasam sa se deschida scoicile si adaugam painea taiata bucatele,se serveste imediat .pofta buna
Delicatesa din Fructe de mare- a la St. Tropez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1846) Se fierb fructele de mare intr-o oala cu apa, fara sare sau alte condimente, iar apoi se scurg bine, bine. Intr-un vas, se topeste untul si se adauga fructele de mare. Se lasa la foc mic pentru ca untul sa patrunda bine in preparat, amestecati des si daca scade prea mult lichidul, puteti adauga putina apa. Cand sunt gata, untul trebuie sa fie ca o crema pe fructele de mare. Adaugati usturoiul, zeama de lamaie si condimentele, dupa gust.La sfarsit adaugati verdeata. Poate fi orice planta aromatica, am incercat atat cu busuioc proaspat, dar a fost la fel de bun cu patrunjel proaspat.
Delicatesa din Fructe de mare- a la St. Tropez(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1434) Se fierb fructele de mare intr-o oala cu apa, fara sare sau alte condimente, iar apoi se scurg bine, bine. Intr-un vas, se topeste untul si se adauga fructele de mare. Se lasa la foc mic pentru ca untul sa patrunda bine in preparat, amestecati des si daca scade prea mult lichidul, puteti adauga putina apa. Cand sunt gata, untul trebuie sa fie ca o crema pe fructele de mare. Adaugati usturoiul, zeama de lamaie si condimentele, dupa gust.La sfarsit adaugati verdeata. Poate fi orice planta aromatica, am incercat atat cu busuioc proaspat, dar a fost la fel de bun cu patrunjel proaspat.