500 Gr. coctail fructe de mare(caracatita, baby sepie, calamar, scoici, etc), 100 gr unt 60-80% grasime, 1 lamaie , 3-4 catei de usturoi, condimente, verdeata.
Mod de preparare:
Se fierb fructele de mare intr-o oala cu apa, fara sare sau alte condimente, iar apoi se scurg bine, bine. Intr-un vas, se topeste untul si se adauga fructele de mare. Se lasa la foc mic pentru ca untul sa patrunda bine in preparat, amestecati des si daca scade prea mult lichidul, puteti adauga putina apa. Cand sunt gata, untul trebuie sa fie ca o crema pe fructele de mare. Adaugati usturoiul, zeama de lamaie si condimentele, dupa gust.La sfarsit adaugati verdeata. Poate fi orice planta aromatica, am incercat atat cu busuioc proaspat, dar a fost la fel de bun cu patrunjel proaspat.
Mod de servire:
Acest preparat este un aperitiv, se serveste la un pahar de vin. Se savureaza incet pentru a simti buchetul de arome.