1 caracatita(2-3kg) 1 cana otet cateva fire de telina 2 morcovi 1 ceapa 10 boabe de piper sare putin patrunjel
Pentru sos: 1/2 cana ulei masline 1/4 cana otet 10 boabe piper putina sare
Mod de preparare:
Folosim caracatita congelata. Spalati bine caracatita si o puneti in oala cu apa cat sa o acopere. Adaugati otetul, puneti capacul si fierbeti pe foc tare. Cand incepe sa fiarba, incetiniti focul si fierbeti timp de aprox o ora jumate. Cand a fiert, scurgeti-o, clatiti-o cu apa rece din belsug si puneti-o din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa, boabele de piper si sare. Acoperiti cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.
Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-un borcan cu capac si turnati-l peste caracatita cat e calda. Lasati caracatita 24 ore in sos amestecand din cand in cand.
Mod de servire:
Serviti pe platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.