Mancaruri cu legume: Mancaruri cu diverse legume si zarzavaturi ( 52 retete )
Mancarica de fasole(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2260) Se taie carnea in bucatele si se prajeste in ulei incins. Se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul impreuna cu ardeii taiati rondele. Dupa ce s-au calit, se pune bulionul, supa de legume si rosiile decojite taiate cubulete. Se condimenteaza si se mai lasa pe foc aprox 20 min., dupa care se adauga fasolea, fiarta in prealabil, si patrunjel tocat marunt.
Iahnie de fasole(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2494) Se pune fasolea boabe la fiert impreuna cu un morcov, o ceapa si un patrunjel. Cand e fiarta se strecoara. In ulei incins se caleste o ceapa tocata marunt, peste se adauga bulion, zeama de fasole, otetul si zaharul, verdeata tocata marunt(marar, patrunjel), foile de dafin, sare, piper si se lasa sa clocoteasca 15-20 min. Peste acest sos se adauga fasolea fiarta si se lasa sa se patrunda bine de mirodenii. Se poate pune la cuptor sa mai scada putin. Se serveste cu afumaturi(carnati afumati, costita afumata) si muraturi.
Rosii umplute cu piept de pui si legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3374) La rosii se taie un capacel, se scoate miezul cu grija si se asaza cu gura in jos sa se scurga. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul si cand incepe sa se ingalbeneasca se stinge cu putina apa si se mai tine cateva minute pe foc, sa infloreasca. Pieptul de pui se taie fasii, se caleste in ulei si se amesteca cu mazarea si orezul. Apoi se condimenteaza. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile si apoi se asaza intr-un vas. Peste ele se adauga sosul si se pun la cuptor la foc potrivit.
Rosii umplute cu orez si legume(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4284) Rosiilor li se taie capacul si li se scoate cu grija miezul. Ceapa, usturoiul si ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei apoi se condimenteaza si se adauga orezul fiert, 50g cascaval ras, miezul de la rosii si verdeata tocata marunt. Se umplu rosiile cu acest amestec, se acopera cu felii subtiri de cascaval si se asaza intr-un vas. Separat, se pregateste sosul. Se dau rosiile pe razatoare si se amesteca usor cu smantana, supa de legume, vinul, sare si putin piper. Se toarna peste rosii si se lasa la cuptor 20 min.
Conopida pane(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4836) Se fierbe conopida in apa cu sare intr-un clocot (cam 10-15 minute pe foc) ...se scurge apa; se da pe razatoare cascavalul; o cratita se unge cu 1 lingura de margarina si se tapeteaza cu pesmet, se aseaza un strat de conopida, apoi unul de cascaval, iar unul de conopida si ultimul strat de cascaval! Printre straturi se pune restul de margarina... Deasupra se bat ouale cu delikat si se toarna....se pune la cuptor si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste putin....
Conopida la cuptor(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4622) Conopida se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita, apoi se pune intr-un vas rezistent la foc. Ceapa se toaca marunt si se pun la calit pana devine sticloasa. Se adauga sunculita taiata in feliute, se lasa putin sa-si lase grasimea, apoi se toarna totul peste conopida din vas. Se sareaza, se pipereaza. Se amesteca smantana cu ouale si cascavalul si se toarna peste legume. Se coace la cuptor 20 -30 min , pana ce compozitia se rumeneste frumos.
Sufleu de conopida(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4034) Se amesteca si se fierbe un sos ca o smantana.se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 4 galbenuse si 200g cascaval ras.se amesteca apoi cu albusele spuma tare.Conopida se fierbe separat(ea o fierbe in apa cu putin lapte ca sa ramana alba!) apoi se toarna sosul deasupra si se pune la cuptor o ora.
Sufleu de conopida cu ceapa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2599) Se amesteca intr-un blender conopida, laptele, galbenusele, sarea, piperul. Se bat albusele spuma, se incorporeaza amestecul de mai sus, apoi se adauga branza rasa si ceapa. Se stropeste cu unt o forma si se aseaza compozitia peste care se presara parmezan ras. Se coace cca 20-30 min
Caserola de conopida cu pastrama(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1792) Se fierbe conopida in apa cu sare [nu lasa se se inmoaie prea tare].Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si poti sa o tai sau sa o rupi bucatele[se poate face asta si inainte de apune la fiert]. Pastrama se taie in fisii de aprox.2-3 cm lungime. Cascavalul se rade.Intr-un vas care se poate pune la cuptor [pirex],se pune putin unt sau ulei[dar f.putin] se aseaza conopida peste se preara pastrama si pe deasupra se pune cascavalul ras.Se tine la cuptorul incalzit de dinainte 15-20 min. la 200 grade pina cind cascavalul se rumeneste un pic.
Sufleu de Conopida(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1957) Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare timp de 15 min.Jumatate din cantitatea de unt se topeste intr-un vas.Se amesteca faina cu laptele, se toarna peste unt si se fierb pina devin un sos consistent.Se ia de pe foc si se adauga cele 3 galbenusuri,sare si piper.Se amesteca bine.Albusurile se bat spuma si se amesteca cu sosul putin racit.Se unge un vas de Jena cu unt,se aseaza in el conopida,se adauga ceapa taiata,se toarna sosul iar deasupra se pune cascavalul ras.Se da la cuptor la foc mare circa 15 min.