Mancaruri cu carne: Retete cu carne tocata ( 21 retete )
Musaca de peste cu cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3472) Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei. Pestele se fierbe in apa cu sare, se scurge si se dezoseaza. Intr-un vas uns cu ulei se asaza un strat de cartofi, unul de ceapa, unul de peste si apoi iar un strat de cartofi. Se toarna apoi sucul de rosii, se presara pesmet deasupra si se introduce la cuptor 20 min.
Musaca de vinete cu carne(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 13348) Vinetele taiate rondele se inabusa la cuptor in 125ml ulei + apa. Carnea,ceapa, sare, piper, patrunjelul si 4 oua se inabusa intr-o tigaie. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se asaza un strat de vinete rondele unul de carne si iarasi vinete peste care se adauga sucul de rosii si se lasa 30 min. la cuptor. Dupa 30 min se scoate si se adauga amestecul de faina, 1 ou si iaurtul si se mai pune la cuptor pentru gratinare inca 15 min.
Musaca de varza(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3926) Se prajeste in untura cu o ceapa taiata marunt, carnea data prin masina. Se inabusa picurand cate putina apa. Se pune sare si piper. Se aleg foile de la o varza frumoasa, se taie cotorul, se oparesc si se scurg bine. Se unge o cratita cu untura, se pune un rand de varza, unul de carne, o lingura de smantana. Ultimul rand trebuie sa fie de smantana. Se potriveste de sare si piper. Se da la cuptor. Se poate adauga intre randurile de varza si de carne, o jumatate ceasca de orez, fiert in apa cu sare si bine scurs.
Musaca de conopida(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4646) Se rup buchetele de conopida frumoasa, se spala si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Se scurg de apa. Se prajeste in untura cu o ceapa taiata marunt, carnea data prin masina de tocat. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet. Se aseaza un rand de conopida, impartind buchetele astfel incat stratul sa fie cat mai egal. Se pune carnea si apoi un rand de conopida. Se presara pesmet, se adauga o lingura de unt si 2-3 linguri de apa sau zeama de carne. Se da la cuptor. Cand este gata se rastoarna.
Musaca din vinete si cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3465) Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si ardeiul si conopida. Se unge tava sau de preferinta vasul se yena cu ulei, apoi se aseaza un rand de cartofi taiati in felii rotunde. Se pune un rand de conopida pe care se presara orice condiment, apoi se pune un rand de vinete, un rand de ardei. In compozitie se pot adauga dovlecei sau alte legume, dupa preferinta. La sfarsit, se toarna bulionul peste toata tava (sau se pun rosiile taiate). Se pune vasul la cuptor, la foc mic, aproximativ 45 minute.
Musaca de cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2416) Cartofii se curata de coaja si se taie felii; se usuca intr-o carpa si apoi se prajesc in ulei incins. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa calita, oul, sarea, piperul, patrunjelul tocat. Intr-o cratita, se aseaza straturi de cartofi, carne, ultimul strat de cartofi. Se da la cuptor, cand este aproape gata, se acopera cu sosul obtinut din ou, faina, lapte, se mai lasa 30 de minute.
Musaca de cartofi cu rosii(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2446) Se unge un vas de yena (sau orice alt vas care poate fi introdus la cuptor) cu putin ulei. Se aseaza un rand de cartofi, unul de rosii, putina sare, si un strat de branza sau cascaval ras. Iar un rand de cartofi, unul de rosii, etc., ultimul start sa fie branza (arata mai bine), apoi se stropeste cu 2-3 linguri de ulei si se introduce la cuptor, la foc potrivit, cam 1 ora sau pana cartofii sunt destul de moi (se incearca cu furculita) si branza s-a rumenit.
Musaca de cartofi cu dovlecei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2928) Ceapa se tocata mai marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu carnea apoi se condimenteaza cu sare si piper. Cand s-a mai racorit compozitia se amesteca cu verdeata tocata si 2 oua. Cartofii si dovleceii fierti se taie rondele . Intr-o tava unsa cu putin ulei se asaza felii de cartofi, dovlecei, carnea si felii de rosii una langa alta. Se repeta si se condimenteaza fiecare rand, deasupra trebuie sa avem felii de rosii ca sa arate mai bine. Se toarna un pahar de apa rece si se da la cuptor pentru 45-50min. Dupa 20 min se adauga restul de oua(batute) cu putin patrunjel tocat.
Musaca cu cartofi prajiti(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 13033) Ceapa se caleste in putin ulei, se adauga carnea si se caleste bine, apoi se adauga sare, piper si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga verdeata tocata marunt. Intre timp se curata cartofii, se spala, si se taie rondele, apoi se prajesc in ulei mult, pe ambele parti. Daca se folosesc rosii, acestea se spala, se scufunda cateva secunde in apa fierbinte si se decojesc, apoi se taie felii subtiri. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de cartofi prajiti, un strat de carne (cu verdeata si ceapa), un strat de felii de rosii (daca se folosesc rosii), apoi se repeta, deasupra va fi un strat de cartofi sau rosii. Daca nu s-au folosit rosii, la sfarsit se toarna o cana de sos de rosii sau bulion dizolvat in apa (dar mai gros), astfel incat sa cuprinda bine compozitia din tava. In cana de bulion se mai adauga si sare dupa gust, astfel incat musacaua sa aiba la final destula sare. Facultativ, se poate pune deasupra, cu lingura, un strat de iaurt mai gros, cat sa acopere bine totul sau un amestec de oua si smantana. Se pune la cuptor pentru 40-45 min.
Musaca de telina(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1923) Carnea se taie in bucati mici si se toaca cu masina. Telina se taie felii si se fierbe in apa cu sare iar ceapa se taie marunt si se opareste. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cascavalul se rade iar patrunjelul se taie marunt.
Feliile de telina se inabusa in cuptor, in untura sau ulei(100g) si putina apa (100ml). Ceapa se inabusa impreuna cu carnea tocata in 75g untura sau ulei si 75ml apa, se lasa sa se raceasca si se toaca din nou cu masina apoi sa adauga piper, sare, jumatate din cantitatea de patrunjel, 3 oua si se amesteca pentru omogenizare. Intr-o tava unsa cu 25g untura sau ulei si tapetata cu pesmet se asaza un strat de felii de telina , un strat de felii de rosii, un strat din compozitia de carne si deasupra restul de felii de telina si felii de rosii. Faina se amesteca cu 3 oua si iaurt si se toarna peste musaca si se presara cascaval ras. Se introduce la cuptor pentru 30 minute Se portioneaza in 10 bucati patrate sau dreptunghiulare.