Pancake(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1910) Incalzesti tigaia in prealabil unsa cu ulei ca sa nu se prinda compozitia. Amesteci in mixer sau blender ingredientele. Torni compozitia pe rand in tigaia incinsa, formand cerculete de 12 cm diametru. Cand marginile compozitiei din tigaie se intaresc intoarce pancake-ul. Ar trebui sa aiba culoarea maro deschis. Il lasi in tigaie pana capata culoarea maro deschis pe toate partile.
Clatite(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1878) Se amesteca faina cu ouale, uleiul si sarea si putin lapte - cat sa se omogenizeze compozitia si pe urma se adauga restul de lapte. Se lasa cam 30 min. la frigider dupa care se coc clatitele.
Clatite (2)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1509) Se amesteca bine toate ingredientele apoi se coc clatitele.
Clatite (3)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1523) Se amesteca ingredientele de mai sus si apoi se coc clatitele. Pe masura ce folosesti compozitia, adauga un strop de ulei in ea dar si in tigaie, din cand in cand. Atentie - zahar nu se pune in compozitie pentru ca se lipesc de tigaie. Se pot umple cu crema de ciocolata, cu branzica amestecata cu marar, cu diverse fructe (mere si capsuni )
Clatite (4)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1913) Se amesteca toate ingredientele, se omogenizeaza si se coc in tigaia de teflon.
Clatite cu lichior de portocale(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1823) Bateti intr-un castron, impreuna, ouale, laptele, lichiorul Grand Marnier si 2 linguri ulei vegetal sau unt nesarat topit pana se omogenizeaza bine apoi bateti incorporand treptat faina. Amestecati apoi zaharul si coaja( lamaie, portocala). Preincalziti cuptorul la 90°C. Amestecati usor compozitia. Incalziti o tigaie de 18cm la foc moderat si puneti putin unt topit in aceasta. Cand untul incepe sa fiarba luati de pe foc. Umpleti la jumatate o masura de 100ml si turnati in tigaie, inclinand si rotind rapid pentru a acoperi uniform fundul acesteia. Repuneti la foc si mentineti pana partea de jos a clatitei devine brun aurie. Intoarceti clatita si incalziti pana partea de jos a clatitei devine brun aurie, transferand-o apoi pe un platou rezistent la caldura. Faceti mai multe clatite in acelasi mod cu compozitia si untul ramas, tinand clatitele preparate la cald in cuptor. Clatitele pot fi preparate inainte si tinute, bine invelite in folie de plastic, la rece 2 zile sau congelate 2 saptamani. Reincalziti clatitele, invelite in folie, in cuptor inainte de a le umple.
Pune ingredientele pentru sirop intr-o tigaie mica si dizolva untul si zaharul la foc mic. La sa sa fiarba incetisor timp de 5 minute pana devine siropos.
Amesteca ingredientele pentru umplutura pana se omogenizeaza (adaugi zahar dupa gust - cat de dulce doresti sa fie umplutura), apoi umpli fiecare clatita cu cate o lingura de amestec (incearca sa eviti sa umpli clatita pana in margini).
Impatureste clatitele in forma de patratele (asemanator ca cele din fotografia noastra), aseaza-le intr-un vas termorezistent, peste care adaug jumatate din sirop.
Creste temperatura cuptorului la 160 ° C si uita de ele timp de 15 minute.
Cand sunt gata, poti arunca in siropul ramas afinele. Aseaza cate 2 clatite intr-o farfurie, toarna putin sirop peste ele si presara zahar pudra. Acum se pot servi clatitele insiropate
Clatite cu afine(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1495) Amestecati intr-un castron faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara.
Intr-un alt castron mai mare, bateti usor ouale, apoi adaugati pe rand laptele, smantana, untul topit (sau uleiul) si extractul de vanilie.
Acum combinati compozitiile din cele 2 castroane, amestecand pana la omogenizare. Adaugati coaja de lamaie, afinele, si invartiti usor cu o spatula de cauciuc sa nu le sfaramati.
Incalziti bine, bine o tigaie pentru clatite (la foc mediu aproximativ 3-4 minute), apoi turnati cateva picaturi de ulei.
Pentru fiecare clatita, folositi aproximativ 1/4 ceasca de compozitie (ca masura) sau un polonic - dupa ce ati turnat compozitia, se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul.
Clatitele sunt gata imediat ce prind o culoare rumenie.
De preferinta, se servesc pe farfurioare caldute, cu un cubulet de unt si sirop de artar sau de afine.