5 oua mari 350ml lapte 50ml lichior de portocale Grand Marnier 50ml linguri ulei vegetal sau unt nesarat topit 1 ceasca faina 50gr zahar 1 lingura coaja portocala proaspat rasa 1 lingurita coaja lamaie proaspat rasa 100gr unt nesarat, topit - pentru prajit
Mod de preparare:
Bateti intr-un castron, impreuna, ouale, laptele, lichiorul Grand Marnier si 2 linguri ulei vegetal sau unt nesarat topit pana se omogenizeaza bine apoi bateti incorporand treptat faina. Amestecati apoi zaharul si coaja( lamaie, portocala). Preincalziti cuptorul la 90°C. Amestecati usor compozitia. Incalziti o tigaie de 18cm la foc moderat si puneti putin unt topit in aceasta. Cand untul incepe sa fiarba luati de pe foc. Umpleti la jumatate o masura de 100ml si turnati in tigaie, inclinand si rotind rapid pentru a acoperi uniform fundul acesteia. Repuneti la foc si mentineti pana partea de jos a clatitei devine brun aurie. Intoarceti clatita si incalziti pana partea de jos a clatitei devine brun aurie, transferand-o apoi pe un platou rezistent la caldura. Faceti mai multe clatite in acelasi mod cu compozitia si untul ramas, tinand clatitele preparate la cald in cuptor. Clatitele pot fi preparate inainte si tinute, bine invelite in folie de plastic, la rece 2 zile sau congelate 2 saptamani. Reincalziti clatitele, invelite in folie, in cuptor inainte de a le umple.