clatite (facute din compozitia obisnuita: 3 oua, 500ml lapte, 300g faina, putin zahar dupa gust si un varf de sare) 125g afine zahar pudra Ingrediente umplutura:
250g branza ricotta 1 galbenuş de ou coaja rasa si zeama de la o jumatate de portocala putin zahar dupa gust 75g migdale macinate 75g zahar pudra Ingrediente sirop de portocale:
75g unt coaja rasa si zeama de la doua portocale 100g zahar pudra
Mod de preparare:
regateste clatitele si mentine-le caldute intr-un cuptor incalzit putin.
Pune ingredientele pentru sirop intr-o tigaie mica si dizolva untul si zaharul la foc mic. La sa sa fiarba incetisor timp de 5 minute pana devine siropos.
Amesteca ingredientele pentru umplutura pana se omogenizeaza (adaugi zahar dupa gust - cat de dulce doresti sa fie umplutura), apoi umpli fiecare clatita cu cate o lingura de amestec (incearca sa eviti sa umpli clatita pana in margini).
Impatureste clatitele in forma de patratele (asemanator ca cele din fotografia noastra), aseaza-le intr-un vas termorezistent, peste care adaug jumatate din sirop.
Creste temperatura cuptorului la 160 ° C si uita de ele timp de 15 minute.
Cand sunt gata, poti arunca in siropul ramas afinele. Aseaza cate 2 clatite intr-o farfurie, toarna putin sirop peste ele si presara zahar pudra. Acum se pot servi clatitele insiropate