500 g carne de pui fiarta 1 telina fiarta (200 g) 1 gulie mov fiarta (400 g) 2 mere (300 g) 150 g mazare fiarta 4 oua fierte 1 lamaie 1 lingura boia dulce Sosul tartar:
12 linguri maioneza 4 linguri mustar 4 linguri smantana 1 lingurita zahar 1 lingurita otet de fructe; sare si piper
Mod de preparare:
Prepararea sosului tartar: intr-un castron, se pun maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se amesteca totul cu un tel, pentru omogenizare. Jumatate din cantitatea de sos tartar se pune deoparte, pentru ornare. Restul sosului ramane in castron.
Carnea de pui, telina si gulia, toate fierte, se taie cubulete. Merele se curata de coaja, se spala, se indeparteaza casa semintelor, iar fructele se taie cuburi mici.
Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in castronul cu sos tartar si se amesteca.
Se iau 10 cupe cu picior. Se trece o felie de lamaie pe buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin boia de ardei. In cupe se pune salata preparata, iar deasupra salatei se toarna 2 linguri din sosul tartar pastrat.
In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou fiert. Pe buza cupei cu boia se fixeaza o rondela de lamaie. Cupele cu salata se pastreaza la rece pana la servire.