- 500 g piept de pui fiert - 2 grepfrut roz - 2 morcovi fierti - 1 mar - 1 salata verde creata - 2 linguri patrunjel verde tocat
Ingrediente sos:
- 250 g iaurt - 1 lingura zeama de lamaie - 1 praf de chimen - 1 praf de cimbru uscat - sare - piper
Mod de preparare:
Prepararea sosului: Intr-un castron, se pun iaurtul, zeama de lamaie, praful de chimen, praful de cimbru, sarea si piperul. Se bate totul cu un tel, pentru omogenizare.
Pieptul de pui fiert se taie cuburi mici, care se pun in sos impreuna cu grepfrutul, curatat atat de coaja, cat si de pielite, si taiat cuburi.
Morcovii fierti se taie rondele fine (daca diametrul legumei este destul de mic) sau cuburi, care se pun in castronul cu sos.
Marul se spala, se curata de coaja, se taie in patru, se scoate casa semintelor, apoi se taie cuburi, care se pun in castron. Totul se amesteca impreuna cu sosul, pentru omogenizare. Castronul se pune la rece pana la servire.
Salata verde creata se spala, se zvanta cu un servet, dupa care frunzele mari se pun pe marginea unei salatiere. Se rastoarna preparatul rece din castron in salatiera. In mijloc se infige inima salatei, iar peste restul se presara patrunjel verde, tocat fin.
Sugestie:
Morcovul fiert poate fi inlocuit cu morcov crud, ras pe razatoare sau taiat cuburi mici. In aceasta salata se mai pot adauga 2-3 linguri de boabe de porumb fiert.