-1kg carne de vita pentru gulas -3/4kg ceapa -4 linguri untura porc (ulei) -4 linguri boia dulce -2 catei usturoi -1 lingurita chimen -1 lingurita otet -1/2l supa de vacuta (cub MAGGI) -1 lingurita maioran -1/16l vin rosu -sare, piper -1 lingura faina -1 lingura smantana
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se prajeste in untura incinsa pana devine aurie, se pune boia, usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca. Bucatile de carne se prajesc pe toate partile, se adauga otetul si vinul, se amesteca bine dupa care urmeaza supa. Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic cca. 2-3 ore (dupa calitatea carni). Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul se cremeaza cu STAB MIXERUL, se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina. Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot. Obs. Acest gulas se poate portiona si congela. Acest gulas este f.bun urmatoatea zi, deoarece condimentele isi imprastie aroma in timp.
Mod de servire:
Se serveste cu paste fainoase, cu papanasi, fiecare dupa cum doreste si nu uitati cu o lingura de smantana.