un muschi mai mare (peste 1 kg) 1-2 capatani de usturoi bucatele de slanina sare si alte condimente preferate ulei vin
Mod de preparare:
Se ia muschiul (intreg), se spala, se curata bine de pielite, se sareaza si se impaneaza cu catei de usturoi. Impanatul este foarte simplu: se taie in interiorul muschiului, cu cutitul, spatii in care sa incapa un catel de usturoi (nu e nevoie sa legi carnea cu ata). Cine vrea, poate impana muschiul si cu bucatele de slanina. Se pot folosi si alte condimente, Se pune muschiul intr-o cratita cu putin ulei si se lasa 1/2 ora sa patrunda bine sarea, apoi se da la foc iute, acoperit. Se intoarce pe toate partile, sa se formeze crusta, apoi se toarna putina apa si un pic de vin si se da la cuptor. Daca il pui in tava de la aragaz, il poti pune direct la cuptor. Se intoarce pe o parte si pe alta, sau se stropeste cu sosul din tava. Se completeaza sosul cand scade. La sfarsit nu se mai stropeste cu sos, se lasa sa se rumeneasca. E gata cam dupa 2-2 1/2 ore, cand s-a rumenit frumos pe toate partile, iar furculita intra usor in el. E o friptura foarte frageda si foarte buna la gust. Se lasa sa se raceasca, ca sa se poata taia feliile frumos (nici nu se poate servi fierbinte, din acest motiv). E foarte bun rece, dar e bine sa fie facut in aceeasi zi (nu de la frigider).
Mod de servire:
Se serveste rece muraturi (gogosari in otet, castraveciori mici).