-carne de vita 800g -untura sau ulei 150g -rosii proaspete 2,7kg sau conserava 1,350kg -ceapa 300g -faina 50g -usturoi 30g -pasta de tomate 100g -zahar 25g -patrunjel verde 50g -piper macinat 2g -sare
Mod de preparare:
Carnea se taie bucati. Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 10ml apa. Ceapa se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Faina se cerne. Usturoiul si patrunjelul se taie marunt Carnea se sareaza si se inabusa in 100g untura sau ulei cu 100ml apa, impreuna cu ceapa, usturoi si sare. Se adauga faina dizolvata in 50ml apa rece si pasta de tomate. Se completeaza lichidul necesar fierberii cu apa fiarta (2l) si se continua fierberea, 2 ore Rosiile se asaza intr-o tava cu untura sau ulei(50g) si putina apa(50ml) si se introduc la cuptor, timp de 10 min. Cand carnea este fiarta, se adauga rosii, piper, zahar si se continua fierberea 5-10 min la cuptor.
Mod de servire:
Preparatul se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.