1 ceapa mare 500g carne vita [vitel]taiata cubulete paprika [boia dulce] 2 cartofi taiati cubulete 2 morcovi taiati rondele 1 radacina patrunjel taiata rondele 1 foaie de dafin chimen
Mod de preparare:
Ceapa taiata se pune la calit, dupa ce s-a calit se adauga carnea, se amesteca si se mai calesc putin impreuna. Se adauga paprika se amesteca si se adauga apa (depinde cum doresti sa iti iasa scazuta sau ca o ciorba), se pune o foaie de dafin si chimen si se lasa sa fiarba (daca nu vreti sa ramana chimenul il puteti pune intr-un saculet din tifon si la sfarsit il scoateti). Cind carnea este aproape fiarta se adauga morcovul, patrunjelul si dupa vreo 10-15 minute si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este moale.
Mod de servire:
Gulasil se serveste cu galuste de faina micute. Daca faci gulas scazut poti sa servesti linga galustele, daca nu galustele se fierb in gulas.