Carne de porc si vita

Carne de porc si vita | Autor: Katink

Link direct la acest mesaj

Initial postat de Ela

Cum se face ciolanul de porc la cuptor ?

Desi aici il mancam gata facut de altii, acasa il dadeam mai intai in fiert - cu sare, dafin, piper boabe, o ceapa si catei de usturoi si pe urma il bagam la cuptor - cu putin din zeama in care l-am fiert!
Il lasam pana se facea soriciul crocant (a, si era impanat cu usturoi)!

Garnitura - noi il mancam numai cu salata de varza acra si e per-fect!

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de Marianar

FILE DE PORC LA TIGAIE CU CIUPERCI SI MASLINE

Ingrediente:
1kg file porc
300g masline
300g ciuperci
300ml suc de rosii
100g faina
1 pahar vin alb
o legatura de patrunjel
ulei, sare, piper
Se taie carnea de porc in felii, se bate usor cu ciocanul de snitele, se da prin faina si se prajeste un pic. Intr-un alt vas se pun maslinele oparite, ciupercile taiate felii, carnea de porc usor prajita, sucul de rosii si vinul. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba inabusit. Se serveste cu patrunjel verde, tocat fin.
Pofta buna!



Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de Babee

Snitel vienez

Ingrediente:
carne de pui sau porc, pregatita in prealalbil(batuta)
piper, oua, sare, pesmet, faina, lamaie, masline, ulei, patrunjel tocat, unt.

Mod de preparare:

Bucatile de carne se pipereaza putin si se trec bine prin faina, apoi prin ou batut (cu furculita) cu putina sare si, imediat, prin pesmet.Se bat bine intre palme, ca pesmetul sa se lipeasca numai cit este necesar, iar restul sa cada (sa nu se arda in tigaie).Se pregatesc toate si se prajesc la fel ca si snitelele natur; daca untdelemnul scade, se mai completeaza.Snitelele se servesc fierbinti, cu felii de lamiie (cu marginea crestata).Pe fiecare snitel se asaza cite o felie de lamiie, iar peste aceasta o bucatica de unt, o maslina, trecuta prin patrunjel tocat.La masa, untul se topeste la caldura snitelului; lamiia se preseaza cu furculita.Se servesc cu soteuri de legume sau cu alte garnituri(aici este preferata salata de cartof).


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

rulouri picante
500g carne de porc se taie felii si se bate ca pentru snitele.se condimenteaza cu sare si piper apoi presara pe interior cu usturoi pisat(eu folosesc granule).se ruleaza si prinde cu scobitori apoi se pune intr-o cratita cu ulei sa se rumeneasca putin.se toarna un pahar cu apa si o ceasca cu vin.se pune cratita la cuptor pina scade sosul.se servesc cu cartofi natur presarati cu putin patrunjel verde tocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

snitel cu nuca de cocos
poate suna ciudat dar e gustos.chiar azi la prinz l-am incercat.
1 ou
4lg nuca de cocos
4 lg pesmet,
3 lg faina,
carne pentru snitele cam 500g.
oul se bate cu sare si piper,nuca de cocos se amesteca cu pesmetul.carnea se da prin faina,ou, apoi prin nuca de cocos.se prajeste in ulei.se serveste cu pireu de cartofi.

lg este lingura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pulpa de porc cu crusta de mustar si verdeata*

1kg pulpa de porc,o legatura patrunjel verde,un kg cartofi,2linguri mustar,2 legaturi tarhon,6 linguri ulei.tarhonul si patrunjelul se toaca si se amesteca cu mustarul si condimente(sare,pipe,boia,vegeta).carnea de porc se spala,se sterge si se unge cu ulei si cu amestecul de verdeturi.se pune in tava cu ulei si o ceasca apa si se tine 50min la cuptor.se stropeste uneori cu sucul din tava.cartofii se fierb in coaja,se decojesc si se taie cuburi.se trec prin ulei incins si se presara cu verdeata tocat,sare si piper.carnea se taie felii si se serveste alaturi de cartofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Friptura din carne tocata cu legume
O chifla veche, o legatura patrunjel, 500 g carne tocata, un ou, 2 lingurite mustar, sare, piper, 150 g cascaval, 400 g cartofi, 400 g morcovi, 400 g praz, 200 ml smantana.

Chifla se pune la muiat. Patrunjelul se spala si se toaca. Se amesteca carnea tocata su patrunjelul, chifla stoarsa de apa, oul, ceapa tocata marunt, mustarul, sare si piper. Carnea se pune in forma de seminluna intr-o tava unsa cu grasime. Se cresteaza putin amestecul in partea superioara si se presara cascaval ras in santuletele formate. Cuptorul se incalzeste la 200 grade. Se spala legumele si se taie felii respectiv inele. Se pun in tava, linga friptura. Smintana se amesteca cu sare si piper si se toarna peste legume. Se pune la cuptor pentru 70-80 min.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

carne tocata cu crusta de cartofi

800g carne tocata
2felii paine
3oua,
o ceapa mare,
200g varza acra tocata(optional)
sare,piper,usturoi.
*******************
600g cartofi
2 oua
2 cepe
150g branza de vaci.

se amesteca carnea tocata cu piinea muiata,ceapa maruntita ,varza acra,condimentele,patrunjel verde tocat,ouale.
cartofii se pun la fiert taiati cubulete.se storc apoi de apa,se paseaza si se amesteca cu ouale,ceapa tocata,branza rasa,sare ,piper,vegeta si boia.
intr-o forma de chec unsa se pune carnea tocata si apoi amestecul de cartofi.se coace vreo 40 minute.se serveste cu castraveciori murati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de marianaT

tocanita

Am calit doua cepe mari cu bucatile de carne taiate cubulete si apoi am adaugat inca o cana de apa,sa se fragezeasca totul;am curatat si taiat intre timp 3 morcovi,un ardei rosu si unul verde si cateva tulpini de telina("celeri" e ceea ce gasesti in State).Am adaugat toate astea plus apa cat sa acopere totul si au mai fiert vreo 15 min.,dupa care am adaugat 4-5 cartofi mari taiati cuburi.Dupa ce au fiert toate,am adaugat vegeta,bulion,patrunjel si marar,dupa gust.


initial postata de corina
O ceapa,3 rosii mari ,un ardei gras,carnea taiata bucati mai mari sau mai mici,cum preferi,sare ,piper.
Ceapa se caleste cu ulei,se adauga rosiile (curatate de pielita) si ardeiul taiate cubulete.Se lasa putin sa fiarba impreuna,se adauga carnea,apa cit sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.Daca vrei sa pui si cartofi,pune-i atunci cind carnea e aproape fiarta,cartofii fierb in maximum 20 de minute.Se pune sare si piper dupa gust.Eventual ,daca iti place gustul poti pune la fiert o foaie de dafin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:


initial postata de lilach

Gulas unguresc {reteta primita din Ungaria]
1 ceapa mare
500 g. carne vita [vitel]taiata cubulete
paprika [boia dulce]
2 cartofi taiati cubulete
2 morcovi taiati rondele
1 radacina patrunjel taiata rondele
1 foaie de dafin
chimen
Ceapa taiata se pune la calit,dupa e s-a calit se adauga carnea,se amesteca si se calesc impreuna.
Se adauga paprika se amesteca si se adauga apa[depinde cum doresti sa iti iasa scazuta sau ca o ciorba],se poate pune 1 foaie de dafin si chimen [daca nu va place chimen poti sa faci un saculet dintr-un material si sa pui chimen in el si apoi in supa] lasi sa fiarba.
Cind carnea este aproape fiarta se adauga morcovii, patrunjelul,si dupa vreo 10-15 minute poti sa pui si cartofii.Se lasa sa fiarba pina cind carnea este moale.
Gulas se serveste cu galuste de faina micute.
Daca faci gulas scazut poti sa servesti linga galustele.
Daca nu galustele se fierb in gulas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de monelu

mincarica de carne cu lamiie


pui cam 600-700g de carne de vitel la prajit intr-o tigaie.cind carnea s-a prajit pe toate partile adaugi peste ea un morcov taiat rondele,o ceapa,o telina,2-3 frunze de dafin ,un pic de mujdei de usturoi pe care il amesteci cu zeama de la o jumatate de lamiie,cu sare si piper dupa gust.adaugi toate astea in tigaia cu carne si stingi apoi cu 200-300ml vin alb.le lasi sa fiarba pina se evapora vinul dupa care adaugi 2-3linguri bulion si un pic de patrunjel verde.
se maninca cu garnitura de piure.

Mergi la inceput