Carne de porc si vita
Raspunsuri - Pagina 2
osna spune:
palmyrah2002:
pulpa de vita cu sos de vin.
- Se bate carnea(1 kg)ca pt.snitele(mai subtire).Intr-o cratita(in care se va pregati mincarea)se pune uleiul si snitelele.Se tin la foc potrivit(cam 5-6 minute) pina se albesc(intorcindu-se pe o parte si pe alta).Apoi se adauga 4-5 cepe taiate pestisor si cite un pic de apa-numai cit sa aiba unde fierbe ingredientele.Cind carnea este aproape fiarta(pe treisferturi)se adauga cam 50 ml vin alb,in care s-a desfacut pasta de tomate(cam 1 lingura daca este groasa).Se lasa apoi sa fiarba(cam 15'-20' la foc mic) si se adauga piper si cimbru.Carnea devine foarte frageda,iar ceapa aproape nici nu se mai cunoaste(iese un sos gros).Se serveste cu piure de cartofi sau chiar simpla.Sper sa-ti placa
osna spune:
papadie:
Tochitura
500 g carne de porc,200 g cīrnati de porc afumati (sau crenwursti-eu am folosit īn lipsa de cīrnati),100g ficat, 50-60 g rinichi (fiert f bine si apoi adaugat in cratitza peste celelalte organe),pipote si inimi pui (la alegere), sare, piper,usturoi dupa gust si o mīna de patrunjel proaspat. 200g brīnza e oaie (sau de care aveti,numai sarata sa fie), oua (pentru prajit si pus peste carne in farfurii), malai (pentru mamaligutza).
Carnurile se taie in bucatele mici si se prajesc cu o lingura de ulei (sau untura) intr-o tigaie.Dupa aceea se 'sting' cu doua linguri de apa.Rinichiul se fierbe separat, f bine, si apoi se aduaga la prajeli. Dupa ce s-au fiert toate puneti sare,piper si patrunjel.La sfīrsit adaugati usturoiul dupa gust. Dupa ce puneti o portie de carne in farfurii adaugati un ou prajit,brinza rasa si peste toate puneti mamaligutza fierbinte
osna spune:
danaRosu
tokitura a la Dana
Carnitza de porc (de preferat ceafa sau pulpa cu nitzica grasime) se taie fishiutze subtiri si se inabusa in ulei sau untura alaturi de o ceapa doo taiate pestisori si un ardei rosu taiat tot fishii (daca va tzine stomacu, putetz toca in tuata afacerea aiasta si o bucatzica de ardei iute, musai rosu :))...
Cind carnea lasa zeama, cratitza se introduce la cuptor pentru vreo 45 de minute, la foc mic, dar nu inainte de a pune ceva condimente (piper, dafin, boia de ardei sau gogosari, sau ce va mai place voo)... Dupa cele 45 de minute, tokitura se stinge cu o cana mare de vin alb si se da la foc mai saltaret inca 30 de minute... Inainte de a scoate cratitza din cuptor se adauga usturoi pisat (cit fretz voi)... Se serveste cum zise si papa cu oo okiuri, brinza si maligutza...
Marianar spune:
initial postat de alba
CIULAMA DIN CARNE DE VITA
In cartile de bucate ii spune "BOEUF STROGANOFF",dar nu numele conteaza ci faptul ca e delicioasa
PREPARARE: se prajeste carnea taiata cubulete(latura 2,5 cm)intr-o tigaie mare,in unt la foc mic, vreo 5 minute.Se adauga morcovii,ciupercile si ceapa si se lasa pina ce ceapa s-a inmuiat!Intr-un bol se amesteca smintina si faina. Se adauga laptele si ketchup-ul. Se fiebe pina ce sosul ajunge sa se ingroase. Se mai mentine la foc mic (sub punctul de fierbere ) inca 5 min. Se adauga zeama de lamiie si condimentele, dupa gust!Se presara patrunjel si se serveste cu paste fierte!POFTA MARE TUTUROR!!!!
***Alba***
osna spune:
andrada:
Tocana pakistaneza
Un kil jumate de carne de vaca frageda se taie felii lungi de 5 cm,late de 3cm si se lasa la fiert in oala de presiune o ora sau pina sint aproape gata. Apoi se adauga vreo 20 de shallot (ceapa mica cu gust special), ardei rosu si galben taiat julien, si cartofi galbeni (yukon). dupa alte 20 minute se pot adauga condimentele care sint un amestec de : semintze de chimion, mustar, turmeric, ienupar, (poti cumpara direct curry) si ardei rosu pisat.
Se lasa pina miroase toata casa, sau pina carnea se desface usurel in fisii cind o atingi cu furculitza.
Oh am uitat cel mai important e sa marinezi carnea vreo ora intr-un sos facut din iaurt, suc de lamiie si fruct de papaya verde (papaya verde contine papaim, un fragezitor de carne. daca nu gasesti papaya, poate gasesti meat tenderizer (fragezitor de carne) acre contine acest papaim)
Se serveste peste orez basmati (din ala alungit). Inainte de a lua orezul de pe foc, se ia o cantitate infinitezimala de pudra de sofron se aduga citeva linguri de apa, se amesteca bine si se presara peste orez, nu uniform, asa la intimplare, se rascoleste orezul cu furculitza cit sa iasa frumos inspicat cu galben
osna spune:
initial postat de manu
mititei
1kg de carne tocata (jumatate de vaca si jumatate de porc)
100g seu de vaca (asta in cazul in care carnea tocata nu contine si grasime)
piper, ienibahar, coriandru (specifice pt mititei), cimbru
3-4 catei de usturoi, sare, o lingurita cu varf de bicarbonat
Carnea si seul se trec prin masina de tocat. Usturoiul se zdrobeste impreuna cu o lingurita de sare si se adauga 100 ml apa calduta. Apoi se strecoara peste carne, se adauga bicarbonatul si condimentele. Tocatura se amesteca si se bate bine cu palmele pana se omogenizeaza.
Eu mai pun si usturoiul direct in carnea tocata si adaug dupa aceea apa calduta (nu toata o data). Apa pun in functie de cat de moale este carnea tocata. Pe masura ce torn apa amestec f bine carnea si o bat cu palmele, in felul asta imi dau seama de cata apa este nevoie. Trebuie sa iasa o pasta moale si pufoasa; sa fie cat se poate de moale dar sa se poata modela mititeii. Foarte important este sa fie batuta carnea bine ca sa nu se inmoaie pasta, sa fie apa bine incorporata in carne. Daca nu se pune apa ies mititeii mai uscati. Dupa ce pasta este gata se acopera cu o bunga de nailon si se baga la frigider pana a doua zi (eu i-am facut si imediat si au iesit f buni).
julie:
mititeiaprox. 1 kg carne tocata vita+porc
1/2 ceapa rasa
2-3 catei de usturoi pisati
1 mana de pesmet
sare, piper, o mana de cimbru, 1 ardei rosu tocat marunt, 1 vf. cutit bicarbonat (eu nu pun, ca nu am)
Se prepara pasta, se formeaza micii cu mana uda si se frig pe gratar, la carbuni sau in tigaia de teflon, fara ulei.
Sunt fff buni cu mustar japonez (karashi) sau chiar cu pasta de wasabi (amandoua seamana la gust cu hreanul).
bebe:
Am si eu o reteta de mici care mi-au iesit de fiecare data si au fost foarte apreciati.
1 kg carne tocata de porc
1 kg carne tocata de vita
sare, piper, putina boia, si o lingurita de bicarbonat
Se amesteca toate si se lasa la frigider 24 de ore, si a doua zi prepari mujdei de usturoi, cam 2 capatani, amesteci cu putina apa si pui peste carne si amesteci pana se omogenizeaza totul.
apoi faci mititeii cu mainele umezite cu ulei si pe gratar cu ei.
camelia:
1kg carne de vaca (sau jumate vaca, jumate porc)
100 g seu de vaca
sare, piper, ienibahar, 1 lingurita bicarbonat, cimbru, usturoi
Carnea si seul se dau prin masina de 2-3 ori sa fie bine faramitata.Se adauga sare, piper macinat, ienibahar, un varf de cutit cimbru faramitat, bicarbonat si 2 dl de apa rece in care s-au pus 3 catei de usturoi tocat si apoi s-a strecurat.Se bate bine tocatura pana devine ca o pasta fina.Se da la frigider 8-10 ore apoi se formeaza din ea mititeii.
osna spune:
Escalop de vita f. farged:
-1 kg carne de vita tocata f. fin(de 2 ori)
-2 oua batute
-pesmet
-sare,piper,condimente
Se amesteca carnea cu condimentele si cu putin pesmet.Se fac niste gogoloase mai mari putin decat o nuca.Gogoloasele se turtesc intre palme sau intre 2 folii de plastic-cam de 1 cm grosime.Se dau prin oul batut, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins.
Se servesc cu piure de cartofi,sote de legume sau alte garnituri.
Marianar spune:
TOCANITA DE VITEL
Ingrediente:
600g ceafa de vitel
1 ceapa
200g fasole verde
250g castraveti mici
60g faina
vegeta
150ml vin alb
sare, piper, cimbru
Se toaca ceapa si se caleste in ulei. Se taie carnea in bucatele, se da prin faina si se prajeste. Se toarna peste ea vin alb, si dupa ce a dat un clocot, se toarna un polonic de supa de carne. Se condimenteaza, se acopera vasul si se lasa sa fiarba. Se oparesc 5 min. fasolea si castrvetii taiati felii, apoi se pun peste carnea fiarta si se mai lasa pana devin fragede.
Pofta buna!
Marianar spune:
initial postat de niponel
RULOURI DE CARNE(vita sau porc) CU CASCAVAL
Ingrediente: brinza topita ,sunca ,fisii mai mari de carne de porc sau de vita dar nu groase sa fie mai subtirele fisiile (feliile),unt,ulei de masline,vin alb jumate sau un paharel depinde de cite rulouri faceti faina de pudrat rulourile si condimente .Iar ca ornament asparagus. PREPARARE: Pe o felie de carne de vita sau de porc dar de preferinta de vita sa nu fie asa grasa se aseaza o felie de brinza topita si una de sunca ,apoi se ruleaza ca la sarmale si se prinde cu o scobitoare sa nu se desfaca ruloul se condimenteaza bineinteles si se pudraza cu putina faina .O tigaie se incinge putin se pune uleiul de masline iar apoi se aseaza ruloul la prajit se prajeste bine pe toate partile sa nu fie carnea cruda .dupa ce sa prjit bine se adauga putin unt (o lingura)si un paharel sau jumate de vin alb .Se lasa putin la inabusit vreo 2 sau 3 minute Apoi pe o farfurie se aseaza asparagus ca ornament si apoi se aseaza rulourile de carne cu cascaval si putin sos in care au stat cele 2 sau 3 minute rulourile inabusite in tigaie . va doresc pofta buna sunt super gustoase . Niponel si Emmytsu from
angelina spune:
Mancare caribiana
Ingrediente:
-1 kg de carne de porc slaba
-3 linguri de ulei
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-3 linguri de curry
-10 boabe de piper
-4 foi de dafin
-1 lingura sare
-2 cani de apa
-3 linguri de otet
-3 tomate decojite
-3 banane
-50g stafide
-1 mar
-1 lingurita de ghimber
-1 varf de cutit de piper Cayanne
Mod De Preparare:
In uleiul incins se calesc ceapa si usturoiul taiate fin pana cand capata o culoare deschisa, apoi se adauga curry, se amesteca si se stinge cu apa.
Carnea se taie bucatele si se pune intr-o oala(yena)impreuna cu piperul boabe si dafinul iar pe deasupra se toarna sosul curry.
Se da la cuptor timp de 2 ore la 150°.
La sfarsit se adauga restul ingredientelor si se mai lasa inca o ora.
Se serveste cu orez
Pofta Buna!
angie