vinete, ceapa, Pentru maioneza: 2 oua (se foloseste doar galbenusul), o lingurita de mustar, ulei 250-300ml, zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs. Cand sunt bine scurse se toaca cu un cutit de lemn sau la robot. Separat, se prepara o maioneza (cantitatile sunt cam pt.2 kg de vinete) din 2 galbenusuri unul fiert si unul crud, o lingurita de mustar, 250-300ml ulei si zeama de la o jumatate de lamaie. Galbenusul fiert se faramiteaza bine, se adauga mustarul, se amesteca bine, apoi se adauga si galbenusul crud si se adauga treptat uleiul si zeama de lamaie. Cand e gata se adauga peste vinetele. Se condimenteaza cu sare, se omogenizeasa. Se poate adauga si o ceapa potrivita data pe razatoarea mica si stoarsa f.f.f bine.
Mod de servire:
Se serveste pe paine sau se pot prepara rosii umplute.