SALATE

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by Adela P

O alta salata tare buna si sanatoasa.

Se ia o capatana de salata, se spala si zvanta de apa.
Migdale din acelea curatate si taiate subtire,ca medalioanele, stiti voi despre ce vorbesc(slivered almonds), se frig putin in tigaie sau la cuptor cateva minute(fara ulei, nimic)pana sunt aurii, se pun deoparte. Se ia o conserva de mandarine se arunca sucul(sau bea). Salta se amesteca cu mandarinele si migdalele iar deasupra se toarna dressingul dintr-o masura de otet si 3 de ulei. Sare si piper dupa preferinta.
E foarte bun si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by alexy

Salata de castraveti cu smintina

3 castraveti,2 linguri ulei, 1/2 ceasca smintina,4-5 catei de usturoi,sare,piper,otet.

Castraveti curatati de coaja se taie feliute,se presara cu sare si se lasa 10 min.,apoi se scurg putin si se aseaza intr-un castron. Se piseaza usturoiul,se amesteca cu castraveti,cu sare,piper,ulei,otet si smintina,dupa care se adaug peste castraveti din castron. Pofta buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

SALATA DE CONOPIDA CU MAOINEZA
Ingrediente: 1 conopida, 5-6 catei de usturoi, 1 galbenus de ou fiert, 1 galbenus crud, 1 lingurita mustar, ulei, sare.
Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Apoi de pune la scurs si se mai stoarce un pic. Usturoiul se da pe razatoarea mica . Se prepara o maioneza din galbenusuri(fiert si crud) 1 lingura de mustar, sare, ulei care se adauga peste conopida amestecata cu usturoi. Compozitia se omogenizeaza bine.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acina spune:

Buna,
Cate salate bune .Ce idei minunate mi-ati dat .
Am si eu o propunere.
Salata de ciuperci cu maioneza
necesar: ciuperci, piept de pui, castraveti murati, maioneza, sare, piper
Se amesteca pieptul de pui fiert si taiat cubulete cu ciupercile si castravetii murati taieti cubulete. Se adauga maioneza, sarea , piperul.Se serveste la bol sau cupa se orneaza cu frunze de patrunjel si o felie de lamaie.
Sper sa va placa.

Acina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Originally posted by parpalak

Salata de peste canadieneasca (sic)

1 kg porumb boabe congelat
2 cutii ton in apa
3-4 linguri de maioneza
facultativ piper

Se amesteca cele de mai sus si... pofta buna!..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postat de Olimpia

SALATA DE ICRE CU CEAPA

Ingrediente: 100g icre de crap, 400ml ulei, 1 ceapa medie, 2 felii de paine, 1 lamaie
Se freaca icrele cu o lingura de lemn cca un minut apoi se pune putin cate putin uleiul, amestecand in continuare, intr-un singur sens, ca sa nu se taie (daca se fac cocoloase se adauga o lingura de sifon sau de apa minerala)
Se pune zeama de la lamaie cat sa nu fie gretoase icrele
Se inmoaie scurt painea in apa, se stoarce bine si se adauga peste icre, odata cu ceapa taiata marunt sau data prin razatoare
Se adauga sare dupa gust

SALATA DE PESTE AFUMAT

Ingrediente: 200g peste afumat, 4-5 fire de ceapa verde, 2 ardei (pentru culoare puteti alege unul rosu si unul galben), 100g porumb din conserva, 1 iaurt mic, 2-3 lingurite de mustar, o jumatate de lamaie
Se taie in felii mai mari pestele, ceapa si ardeii si se amesteca intr-un vas incapator, impreuna cu porumbul
Se stropeste cu zeama de lamaie
Se amesteca iaurtul cu mustarul si se adauga, amestecand usor
Se serveste pe foi de salata verde; puteti orna cu rondele de ceapa verde sau cu cateva bucatele de ardei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial creeata de Adi69

salata de icre
1 ceapa mare
1 castronel cu icre
6 oua
sare,piper
patrunjel verde
ceapa o tai marunt si o prajesti putin in ulei,bati ouale cu icrele si condimentele si le pui peste ceapa cand este aurie.mai amesteci o data de doua ori si cand sant coagulate si arata ca un scrob le dai deoparte si le pui patrunjel verde tocat deasupra.Se mananca atat calde cat si reci,cu furculita din farfurie sau puse pe o felie de paine ca tartina.Sant f bune cu rosii sau muraturi.
Sper sa-ti placa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

salata italiana
150g cartofi, 150g morocvi, 150g telina se fierb cu coaja in apa cu sare , se racesc si se taie felii subtiri.oceapa se taie fin,un mar se taie cuburi mici.se face putina maioneza dintr-un galbenus si se amsteca cu legumele,marul,ceapa, 150g masline verzi taiate, 2-3 sardele in ulei,100g sunca si 100g salam.se pune sare,piper, si zema de lamiie.

salata de fasole
facuta la ochi
fasolea boabe se fierbe siprima apa se arunca.apoi se pune in a 2a apa cu o foaie de dafin si un morcov .cind este fiarta se strecoara.se amesteca fasolea cu parizer cuburi, ceapa tocata fin, putin ulei,otet sau zeama de lamiie, sare, piper, patrunjel tocat fin, 2castraveti acri felii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Salata norvegiana
4 oua, 3-4 castraveciori murati (marunti), 1 lingurita mustar, 150 g maioneza, 50 g smantana, 2 varfuri de cutit praf de curry, 30 g capere, 1 lingura ceapa prajita.

Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se toaca cu un cutit. Castraveciorii se taie cubulete marunte. Se amesteca mustarul, maioneza, smantana si praful de curry si se incorporeaza in sosul astfel obtinut ouale, castraveciorii si caperele bine scurse. La sfarsit, salata se presara cu ceapa prajita bine rumenita si se serveste - eventual - pe paine neagra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

initial postata de otilia

salata de vinete fara bataia de cap cu coptul vinetelor pe gratar si decojirea lor...
Se pun vinetele taiate in doua, pe o farfurie intinsa, cu putina apa si se baga la microunde, cu capac. Se lasa 15 minute (la jumatate se intorc, caci cuptorul cu microunde "coace" mai mult marginile exterioare si lasa interiorul cam crud...)
Pentru a le inmulti putin si a le da un gust mai dulce se poate adauga si un dovleac fiert si stors, caruia i s-a inlaturat coaja verde.
Apoi se lasa putin la racit, cu o lingura se scoate miezul care se pune in robot, cu accesoriul "cutit de plastic". Se bat cu ulei de masline si se sareaza, pipereaza. Se poate pune si brinza de vaci.

Varianta dietetica: vinetele se freaca cu "fromage blanc 0%" in loc de ulei si se acompaniaza de piine completa (metoda Montignac)

Mergi la inceput