1 mar 2 dovlecei, taiati in felii groase 2 linguri de ulei 1/2 lamaie 1 lingurita de praf de coriandru 4 linguri iaurt gras (sau mai slab) 1 lingura de miere lichida 50 g nuca sfaramata 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Pregatiti gratarul.
Scoateti miezul din mar si taiati-l pe lungime in felii 2-4 cm. Ungeti marul si dovleceii cu un strat subtire de ulei si presarati cu sare, piper (proaspat macinat). Lasati marul si dovlecelul pe un gratarul uns cu ulei pe ambele parti, aproximativ 1 minut, pana cand prind o culoare aurie.
Aranjati feliile de mere si dovlecel suprapuse intr-un castron larg.
Se rade coaja de la jumatatea de lamaie si se staorce. Se amesteca intr-un castron un varf de cutit de coaja de lamaie rasa, 1 lingura suc de lamaie, praful de coriandru, iaurtul, mierea, sarea si piperul dupa gust.
Se toarna dressing-ul astfel obtinut peste mere si dovleceii facuti la gratar. Se presara cu nuci si patrunjel.
Serviti cu paine integrala.
Energie - 310 kcal Proteine - 9 g Grasimi - 24 g Carbohidrati - 14 g (pe portie)