5Kg vinete 3Kg gogosar 1,5Kg ardei capia 1Kg ceapa 3Kg rosii(facute suc proaspat nefiert-date prin separator-fara seminte si coji) 1/2l ulei sare,piper 1Kg ciuperci conservate - optional, dar schimba gustul si aspectul.
Mod de preparare:
Vinetele,gogosarii,ardeii se coc pe tabla, se curata. Vinetele se lasa sa se scurga 4 ore aproximativ, de sucul resectiv(ustura putin la imba), apoi se toaca (cutit fara tais din plastic). Se caleste ceapa taiata felii pana se "aureste", se adauga vinetele, ardeii si gogosarii facuti fasii, sucul de rosii, sarea si piperul. Se da la foc mic 45min, se lasa sa se raceasca apoi se pun la borcane si se capseaza. Borcanele capsate se "sterilizeza", se pun intr-o ola cu apa pe fundul careia s-au asezat niste carpe, se asaza borcanele cu capacul in sus. Se fierb la foc mic 30 min, se scot cand apa este inca fierbinte, se aseaza cu capacul in jos(fara sa se apese pe ele-sunt putin bombate), se acopera cu un prosop si se lasa sa se racesca. Dupa racire capacele vor devenii concave(acestea sunt sigure de pastrat cel mult doi ani-daca apuca!), celelalte, le puteti consuma primele.