Cu un cutit inoxidabil se curata bine ciupercile, dupa ce au fost spalate īn cāteva ape reci, apoi se taie īn bucati mici si se pun la calit, calculand cāte doua kg. de ciuperci pentru o jumatate de litru de ulei. Operatia se face īntr-un lighean mare, tinut pe foc mic si amestecandu-se īn continuu cu o lingura de lemn. Separat se toaca marunt 5-6 cepe mari, 1 kg de gogosari rosii, care au fost bine spalati si curatati de vinisoarele albe si seminte. Se adauga 3-4 capatani de usturoi tocate foarte fin. Compozitia se fierbe īn sucul pe care īl lasa legumele, aproximativ o ora dar se continua amestecarea pentru a nu se prinde de vas. Se adauga verdeata, mult parunjel si frunze de telina, foi de dafin, sare, piper si, cānd ulei se ridica deasupra, preparatul este gata. Se pune fierbinte īn borcane mici bine oparite si zvantate fara a fi sterse, care se leaga apoi cu celofan dublu. Astfel pregatite, borcanele se pun la cuptor, pe gratarul ridicat mai sus, cu foc mic, pentru o ora. A doua zi se repeta aceasta sterilitate īn cuptor īnca 40 de minute. Cānd s-au racit, borcanele cu zacusca se pun īn camara.