Prajituri si torturi (2)

Prajituri si torturi (2) | Autor: Hildegard

Link direct la acest mesaj

Capitolul anterior 1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Urmeaza linkurile la retetele doar cu poza

CAP.1

Prajitura Rafinata aici
Prajitura Snikers adaptata aici
Tort Diplomat aici
Tort Diplomat cu Portocale aici
O noapte la Venetia aici
Chec cu branza de vaci aici
Salam de castane – retata data de Nicole 6792
aici
Chec fantezieaici
Prajitura cu branza de vaci si stafide aici
Prajitura cu branza de vaci si visine aici
Prajitura africana cu banane aici
Prajitura cu branza si budinca aici
Bilute Rafaelo aici
Prajitura Kinder aici
Negresa vesela aici
Prajitura cu miere ungureasca aici
Fursecuri de Craciun aici
Ecler aici
Salam de biscuiti aici
Rulada cu crema de cacao si finetti aici
Prajitura cu foi din miere aici
Prajitura cu dovleac aici
Prajitura bavareza aici
Prajitura cu visine aici
Tarta cu mandarine aici
Tarta cu piersici aici
Amandina aici
Tort aniversar aici
Tort de Sf. Valentin aici
Tort diplomat II aici
Tort Amandina aici
Prajitura turnata cu mere si branza aici
Prajitura florilor aici
Gomboti cu prune aici
Rulade dulci aici
Umplutura pentru foi de napolitane aici
Prajitura cu branza dulce aici
Prajitura Ochi de Leopard aici

CAP 2:


CORNULETE CU NUCA
BILE PUNCH
BUDINCA DE OREZ CU ANANAS
CORNULETE (Criss 75)
TORT CU CREMA DE BRANZA SI FRISCA (Criss 75)
PASTA DE LAPTE PRAF PENTRU MODELAT FLORI(prima varianta)
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
NEGRESA
CHEC CU CIOCOLATA
TORT DE CIOCOLATA CU FLORI
ALBA CA ZAPADA
TORT CU MARGARETE
TORT CU CAPSUNI
TORT DE CIOCOLATA CU TRANDAFIRI
PRAJITURA CARE SE SEPARA-INTELIGENTA
CORNULETE CU RAHAT SAU GEM(CRISS 75)
CORNULETE CU BACON SI CASCAVAL(CRISS 75)
TORT CU CAPSUNI SI FRISCA(CRISS 75)
“CHESTII” CU URDA(CRISS75)
TELEVIZOR
SALAM DE BISCUITI (CRISS 75)
PRAJITURA CU VISINE DE LA BUNICA
PRAJITURA MAJESTIC
TARTA CU BRANZA DULCE SI VISINE
TARTA CU PIERSICI
FLORI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
BATON DE CACAO
TORT USOR SI RACOROS
TORT CU CREMA DE ALUNE
PRAJITURA MIMOZA
TRANDAFIRI DIN PASTA DE LAPTE PRAF
RULADA DE BANANE CU CREMA DE VANILIE(CRISS 75)
FLORICELE DIN PASTA DE LAPTE PRAF
PRAJITURA MARMORATA TORT MOV
BRIOSE CU GEM DE PRUNE
PRAJITURA CU MERE(CRISS 75)
TORT CU CREMA DE ZAHAR ARS
BISCUITI SPIRALE COLORATE
PRAJITURA CU COCOS
TORT ALBA CA ZAPADA
TORT TEREN DE FOTBAL
PRAJITURA VICTORIA
CUM FACEM PASTA DE LAPTE PRAF-POZE
PRAJITURA CU BRANZA DE VACA SI BEZEA(CRISS75)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Cornulete cu nuca -

reteta luata de pe culinar


- 1 margarina de 250 gr
- 150 gr. nuci macinate
- 1 ou intreg
- 4 linguri zahar
- 400 - 420 gr. faina

Se amesteca margarina cu zaharul.
Se adauga oul, nucile si faina.
Se ruleaza baghetutze mici (diametrul sa fie mai mic decit degetul mic), care apoi se taie de lungimea unui cornulet, si se poate da forma de semicerc.

Se introduc la cuptor la foc iute. Cind sunt coapte, se pudreaza cu zahar.

poza aicisi aici


de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Prajitura cu ciocolata si SFECLA (cine are curaj?)

Am vazut prepararea ei pe un canal TV.
Nu au spus cantitatile ingredientelor dar am scormonit netul pina le-am gasit (in engleza). Din pacate nu ma pricep sa traduc frumos (mai ales modul de preparare, asa ca pun linkul si daca vi se pare interesant, incercati-o.
Marturisesc ca pare delicioasa si toate comentariile de pe diverse siteuri ii sint foarte favorabile. S-ar parea ca are o consistenta speciala si aproape nimeni nu-si da seama ca are si sfecla, in schimb lauda aroma deosebita.

http://www.sustainabletable.org/blog/archives/2005/08/st_beet_chocola.html

Intr-un alt loc am gasit varianta ei cu glazura de banane sau sos de unt de arahide si banane!

Eu planuiesc sa o fac de ziua mea.





Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Daniela, interesanta reteta. Am s-o incerc.
Pune si celelalte doua retete



de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Vreau sa va pun o reteta extrem de simpla si foarte buna.
Se face din resturile care raman de la prajitura, tort.
Deci daca va ramane praji sau tort pe care nu mai vreti s-o mancati din diferite motive faceti urmatoarea miscare:
Puneti totul intr-un bol adanc si adaugati lichior de care aveti in casa sau daca nu puteti cumpara:capuccino, portocale, cocos,ciocolata, etc
Eu am pus lichior de portocale rosii si un pic de lichor de cocos. Apoi incepeti sa amestecati cu mana(ca la biscuiti)pana devine o pasta omogena. Puteti pune lichior atata cat vreti sa fie de moale compozitia. Apoi faceti bile si le dati prin cocos alb sau faceti batone cu mana si le glazurati cu ciocolata de care vreti voi.
Din aceasta compozitie se mai poate face si crema pentru un blat de exemplu, dar atunci trebuie sa aveti un pachet de unt pe care il frecati inainte si apoi lingura cu lingura din compozitie puneti in unt si amestecati pana se termina compozitia si totul impreuna devine o crema.
Aceasta crema se cheama PUNCH
IACA aici poza AM FACUT SI EU BILE PUNCH cu cocos

Se mai poate adauga in acasta si alune prajite si macinate.
Va puneti la incercare imaginatia si faceti cum doriti.
Iese o nebunie!


de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Budinca de orez cu ananas ( e foarte buna pentru copii)

reteta inspirata d epe culinar


Ingrediente:
300 g orez
1 l lapte
150 g zahar
2 linguri miere
cuisoare
5 oua separate

Se fierbe orezul cu laptele (o parte orez, doua parti lapte).
intre timp se bat albusele spuma tare cu zaharul.
restul de lapte se amesteca cu mierea, si galbenusele si se amesteca apoi cu orezul fiert. la sfarsit se adauga albusele peste amestecul fierbinte, se pune intr-un vas si se mai da la cuptor, la foc potrivit, 20-30 minute.
Se umfla si creste tare frumos la cuptor, dar cand se scoate de la cuptor se lasa.

poza aici si
aici


de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Prajitura "O noapte la venetia", o fac si eu destul de des, e una din preferatele mele, insa pana acum habar n-aveam ca se numeste asa.

In poza asta se si vede prajitura.
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804217830148/0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss, ai acolo pe masa niste cornulete care arata demential. Nu pui te rog reteta sa fac si eu.
Multumesc!

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, ai acolo pe masa niste cornulete care arata demential. Nu pui te rog reteta sa fac si eu.
Multumesc!

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 6 luni)




Ba sigur ca da.

Pentru aluat: 600g faina, 1 margarina Unirea (se poate si altceva, dar eu pe asta o folosesc), 1 ou intreg si 1 galbenus, 1 lingurita sare, 1 1/2 cub drojdie, 150ml lapte.
Drojdia se pune in lapte cald si se lasa sa se umfle, apoi se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, si se lasa sa creasca aproximatim o jumatate de ora.

Umplutura: 250g bacon sau kaizer taiat marunt amestecat cu cascaval ras.
Se intinde aluatul, se taie triunghiuri sau patratele, cum va este mai usor, se pune pe mijloc umplutura se lipesc capetele astfel incat sa nu iasa compozitia, se ung deasupra cu ou batut si se presara cascaval. Se coc la foc mic aproximativ 25 min. (cuptorul trebuie incins in prealabil).

Si rezultatul il vedeti mai jos.
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804217831655/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss, merci de reteta.
Cat trebuie framantat. Tu framanti cu mana sau mixerul. io n-am mixer cu care si framant. In curand am sa-mi cumpar si unul de asta.
Eu vreau sa le umplu cu magiun de prune.

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 6 luni)

Mergi la inceput