Viata in germania (44)

Viata in germania (44) | Autor: tumpi

Link direct la acest mesaj

despre joburi

www.sdi-muenchen.de/" target="_blank">cursuri pt corespondent limbi straine - 2 ani si traducator - 3 ani (cu diploma)
www.inlingua-muenchen.de/" target="_blank">corespondent limbi straine

Modele pt DAF si DSH, sau in general despre cursuri de lb germana

1
2
www.vhs.de/" target="_blank">vsh
www.canoo.net/" target="_blank">2
3
www.deutsche-welle.de/dw/0,5825,2055,00.html" target="_blank">4
www.goethe.de/ins/de/spr/int/deindex.htm" target="_blank">5
6
7
www.lernenmitspass.ch/links/deutsch/grammatik.php" target="_blank">8
www.duden.de/" target="_blank">8
www.uebersetzung.at/twister/index.htm" target="_blank">9
www.fabouda.de/testdaf.html" target="_blank">10
www.deutsch-lernen.com/" target="_blank">lectii si teorie on-line
www.deutsch-online.com/modules.php?op=modload&name=News&file=index" target="_blank">11
www.iik-duesseldorf.de/Datenbanken/dafueb/" target="_blank">exercitii online
www.schubert-verlag.de/aufgaben/uebungen_a1/a1_uebungen_index_z.htm-" target="_blank">exercitii online
www.learn-german-language-software.com/proftest/tlgertest.htm" target="_blank">un test si exercitii
DAF exercitii
www.mittelschulvorbereitung.ch/" target="_blank">gramatica pe teme
www.schyren-gymnasium.de/gramm/" target="_blank">gramatica pe teme, iarasi f. buna si fain structurat
iarasi gramatica frumos structurata
www.deutsch-perfekt.com/" target="_blank">revista buna de invatat germana

traducator in Nürnberg

Medici de fam, dr in Bayern vorbitori de lb romana,dr in general

1
2
3

dr. Gineco in Berlin medici romani

pregatiri de pasti

Despre Elterngeld, apostile, acte preschimbat pasaport, permis auto

www.finanztip.de/recht/steuerrecht/elterngeld.htm" target="_blank">info
www.ard.de/ratgeber/finanzen/banken-und-geld/elterngeld/-/id=355342/nid=355342/did=484116/4xz148/" target="_blank">info[
tot info

www.zbfs.bayern.de/erziehungsgeld/index.html" target="_blank">Erziehungsgeld

Acte necesare obtinere certificate nastere romanesc

1
2

biserica romana in Offenbach

repere in Berlin

scoli, gradinite

ref la recunoastere studii

www.ra-filimon.de/" target="_blank">cabinet avocat München
www.sperneac-wolfer.de/index.php?id=16,0,0,1,0,0" target="_blank">cabinet avocatura

www.billiger-telefonieren.de/" target="_blank">sunam in tara cu..
www.voipdiscount.com/en/index.html" target="_blank">voipdiscount

Romani in Germania
www.rom2.de/" target="_blank">info utile pe categorii
www.romanians-de.org/" target="_blank">romani in De
www.mareaunire.com/germania/" target="_blank">locul de intalnire al romanilor din germania
www.agero-stuttgart.de/" target="_blank">Stuttgart
www.larg.de/" target="_blank">larg.de
www.hetco.de/romani-in-Germania.htm" target="_blank">alti romani in De
Ambasada Ro la Berlin
www.waswowann-rum-in-bawue.de/index.html" target="_blank">romani in Baden-Württemberg

Poate va intereseaza: http://www.just.ro/comunicate.php?idc=344

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Buna fetele
ma poate ajuta cineva cu cateva idei, cam ce as putea scrie in lb germana, in invitatiile pt botez.
Am facut invitatiile sigura si as vrea pe langa , locul si data botezului sa scriu si o mica poezioara sau ceva in genul asta, ca la invitatiile de nunta.
Si inca ceva, a mai botezat cineva Evangelisch, se ia lumanare, sau imi poate spune careva cam cum merg lucrurile la botez? Si chiar trebuie pt botez sa iau rochita aceea alba sau pot imbraca puiutul cum vreau eu?
chiar nu stiu nimik despre cum e cu botezul aici si sotul nici atat, iar neamurile, care mai decare vin cu sfaturi si ne ametesc mai rau.
mersi anticipat

de Tony Leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by alayna
Care e cea mai buna modalitate de a trimite niste bani in .ro?
Unde ar fi mai convenabil si cat ar fi comisionul?
La trimis prin banca nu sint comisioane in Germania, in schimb sint in Romania. Iar comisionul difera de la banca la banca. Recent, am trimis la Banca Ion Tiriac (comision 0.75 %) si la Volksbank (0.43 %), in conturi in EUR.
De obicei, comisioanele se exprima in procente, dar exista si comision minim (nu stiu daca chiar e cazul in exemplul de fata)

...
Mda, n-am avut ce face si m-am uitat pe site-ul www.vbr.ro/" target="_blank">Volksbank. www.vbr.ro/ro/content.asp?pg=202" target="_blank">Cica:
"Ce puteti face cu un cont curent:
-Primiti sume in valuta din orice colt al lumii, fara comision la incasare"

Ok, m-a lamurit site-ul de la www.hvbtiriac.ro/ro/content/private/tarife_comisioane_pf_ro.pdf" target="_blank">Tiriac (sfirsitul paginii 4 - pag numerotata cu 4, de fapt pag 5 din .pdf):
(comision) Retragere: 0,75%, min. 2,5 EUR

In concluzie, trimisul e gratis, costa sa-i scoti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Claudia, chiar ieri am fost la un botez evanghelic.
Da, e nevoie de luminare si de "rochita" alba. Preotul a explicat semnificatia luminarii de botez, a apei de botez si a hainutei albe.
Ce iti pot spune este ca pe linga "cristelnita" au fost puse floricele; ca parintii, mai precis mama, a tinut copilul in brate si numai dupa ce a fost "spalat" pe fata (ca asa e botezul aici) l-a luat nasa in brate. Pe linga preot, parinti si nasi, linga cristelnita au fost chemati toti copii prezenti in biserica.

Eu am gasit texte pe internet (eu am avut nevoie sa scriu textul pe felicitarea pe care am atasat-o la cadou).

La sf. parintii au dat un Sektempfang: Sekt, Saft, prajituri. Iar fiecare copil a primit la sf. o mica amintire de la botez.

Botezul s-a desfasurat in cadrul slujbei de duminica.

Daca mai ai intrebari, iti raspund atit cit stiu, mai ales ca am "info" proaspete:-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

narcisa, si eu as zice sa astepti dupa ce vine soacra ca ramai cu cezariana si 3 bb mici acasa de-ti vine sa te urci pe pereti.

De trimis bani e rapid si convenabil pe ruta Postbank-Bancpost.

La telefon 010012 a ajuns 3,1 centi/min.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Helbi, mersi mult pt raspunsul promt
Intrebari as avea multe caci eu nu stiu nimic despre botez.
Despre ce floricele e vb in jurul cristelnitei?
Am cautat pe net costumase, dupa ce am postat mesajul si am gasit si costumase pt baietei cu cravata sau papion, nu numai rochite si speram sa pot cumpara asa ceva. dar daca trebuie neaparat "rochitza" luam rochitza.
Si cum adica a fost botezul in cadrul slujbei, adica in timp ce a tinut slujba a botezat si copilul? Nu ca la noi dupa slujba?
La lumanare trebuie puse flori sau e ok asa simpla cu desenele acelea pe ea, cum se gasesc aici?
Noi rezervam masa la resturant dupa botez.
Si de amintirile de botez, trebuie doar pt copii care sunt ai invitazilor? (stiu ca sunt intrebari cam ciudate dar chiar nu stiu nik)
Imi trebuie si Taufkisse si Taufdeke sau imi poti face o lista cu ce trebuie sa cumpar pt bebe? M-ai ajuta foarte mult.
mersi.

de Tony Leon 07.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Claudi@

Helbi, mersi mult pt raspunsul promt
Intrebari as avea multe caci eu nu stiu nimic despre botez.
Despre ce floricele e vb in jurul cristelnitei?
Am cautat pe net costumase, dupa ce am postat mesajul si am gasit si costumase pt baietei cu cravata sau papion, nu numai rochite si speram sa pot cumpara asa ceva. dar daca trebuie neaparat "rochitza" luam rochitza.
Si cum adica a fost botezul in cadrul slujbei, adica in timp ce a tinut slujba a botezat si copilul? Nu ca la noi dupa slujba?
La lumanare trebuie puse flori sau e ok asa simpla cu desenele acelea pe ea, cum se gasesc aici?
Noi rezervam masa la resturant dupa botez.
Si de amintirile de botez, trebuie doar pt copii care sunt ai invitazilor? (stiu ca sunt intrebari cam ciudate dar chiar nu stiu nik)
Imi trebuie si Taufkisse si Taufdeke sau imi poti face o lista cu ce trebuie sa cumpar pt bebe? M-ai ajuta foarte mult.
mersi.

de Tony Leon 07.04.2007

Scuze ca intervin dar din experienta mea de nasica si de mamica de fetita,iti zic sigur ca rochitzele alea luuungi,lungi is pt fetite(au si caciulite cu dantela si broderie sau tot felul de palarioare simpatice),pt baietei sunt costumase cu camasa sau ma rog,un fel de imitatie de sacou .

Alina

Mergi la inceput

Alina, si eu am zis ca-s numai pt fetite cand le-am vazut prima oara, dar cautand pe net am gasit si pt baieti arata la fel numai ca au o panglica albastra. Pe google, am cautat taufkleid si mi-a dat optiuni pt baieti si fetite si sunt la fel, dar au si costumase iar eu nu sunt sigura. Soacra mea a zis ca sotul meu a avut "rochitza" din asta alba la botez.
Of ca o iau razna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Claudia, cel mai simplu il intrebi pe pastor. Noi cind ne-am casatorit am avut cu el inainte o discutie, in care ne-a spus ce trebuie sa aducem (flori pt altar, verighete, etc) si am ales ce melodii sa fie cintate la orga. Sunt sigura ca si pastorul vostru/al sotului va v-a ajuta cu drag. Eu de ex merg duminica asta la un botez si pot sa iti spun pe urma cum a fost, dar pastorul nostru tine la traditii f mult (de ex se imbraca inca in robe de tip vechi, ca de la inceputul luteranismului), asa ca s-ar putea sa difere cu ce ti-ar zice al tau.
Nu uita sa luati cu voi foaie din cartea familiei pt inscrierea botezului.

-------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi66 spune:

quote:
Originally posted by gabi66

quote:
Originally posted by tinatache

narcisa, si eu as zice sa astepti dupa ce vine soacra ca ramai cu cezariana si 3 bb mici acasa de-ti vine sa te urci pe pereti.

De trimis bani e rapid si convenabil pe ruta Postbank-Bancpost.

La telefon 010012 a ajuns 3,1 centi/min.

Cristina

Eu folosesc de aprox. o luna 01017 care la-nceput a fost 3,2 ct/min, iar azi dimineata am auzit 2,95 ct/min.Intre timp fusese 2,98.Bineinteles doar cu Tarifansage.
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Na ca m-am "inghesuit" in quote al tau Cristina.Scuze!

Claudia...eu am vazut baietel in costumas, dar alb.Daca bebe e imbracat tot in alb nu cred sa fie o problema, dar intreaba pastorul asa cum te-au sfatuit si fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Va multumesc la toate pt. raspunsuri; problema mea nu e dupa ce ies din spital, ca cei doi incep gradinita in sapt. urmatoare de la 8 la 16 cu pauza la prinz si ma pot organiza, oricum n-am nici o baza in soacra mea. Ce ma framanta pe mine, ce ma fac daca incepe travaliul in sapt 38 cind sint ei in concediu si n-am unde sa-i las(si nu vreau sa ies dupa 2-3 zile din spital ca atunci chiar ma urc pe pereti, la Vivien am stat 8 si a fost super OK acasa dupa), de asta v-am cerut parerea. Voi vedea vineri ajung la medic si voi incerca sa vorbesc cu el ce si cum.

Claudia, poti sa-l imbraci si in costumas alb, pina la urma oricum eu am vazut ca unii chiar nu tin cont de culoarea alba nici la evanghelici si nici la catolici, ceva festiv si atit!

Altfel eu sint ff.suparata si stresata, ieri am avut o intimplare, dupa care mi-a fost clar ca eu nu vreau sa imbatrinesc in tara asta; babaciuni cu carul care nu mai stiu ce sa faca de plictiseala si plini de rautate; daca pina ieri ne gindeam sa construim o casa aici peste 1-2 ani, si sa vindem tot ce avem in RO ....................

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput