Viata in germania (44)
Raspunsuri - Pagina 2
aschiutza spune:
Narcisa, nu fii suparata! Prosti si timpiti sunt peste tot, uite un pupic de la mine sa iti treaca . Si eu as pleca uneori, da ce sa fac daca sotul meu e german ? Numai cind ma gindesc ca pt el ar fi groaznica adaptararea la Ro, iar sa plece de pe continent refuza cu desavirsire... Ce sa-i faci, decit doi dezradacinati, mai bine numa unul .
No, si eu sunt catranita ca fusei ieri la un interviu si au fost 7 indivizi in comisie!Sapte! Bineinteles ca mi-au pierit vorbele in git si cind ma emotionez vorbesc germana prost si uit sa ma umflu in pene si sa ma vind ca cel mai tare din parcare. Asta e . Nu era cine stie ce, da tot ma oftic...
---------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
helbi spune:
quote:
Originally posted by Claudi@
Helbi, mersi mult pt raspunsul promt
Intrebari as avea multe caci eu nu stiu nimic despre botez.
Despre ce floricele e vb in jurul cristelnitei?
Am cautat pe net costumase, dupa ce am postat mesajul si am gasit si costumase pt baietei cu cravata sau papion, nu numai rochite si speram sa pot cumpara asa ceva. dar daca trebuie neaparat "rochitza" luam rochitza.
Si cum adica a fost botezul in cadrul slujbei, adica in timp ce a tinut slujba a botezat si copilul? Nu ca la noi dupa slujba?
La lumanare trebuie puse flori sau e ok asa simpla cu desenele acelea pe ea, cum se gasesc aici?
Noi rezervam masa la resturant dupa botez.
Si de amintirile de botez, trebuie doar pt copii care sunt ai invitazilor? (stiu ca sunt intrebari cam ciudate dar chiar nu stiu nik)
Imi trebuie si Taufkisse si Taufdeke sau imi poti face o lista cu ce trebuie sa cumpar pt bebe? M-ai ajuta foarte mult.
mersi.
de Tony Leon 07.04.2007
Claudia, duminica am fost la botez la o fetita. Era normal sa fie imbracata in rochita. Am vazut insa si baietei in "rochita"; dar eu cred ca i-l poti imbraca si in costumas alb.
Luminarea era simpla, doar cu acele desene pe ea. Floricele au adus parintii de-acasa (un fel de coroana cu flori albe si roz, cu care au decorat cristelnita). Asta a fost un botez f. elegant si de mult bun gust.
Amintire au facut numai pt copii care au participat la sluja. Si da, aici botezul s-a facut in cadrul slujbei, dar si la noi la biserica romaneasca din Offenbach in general tot asa se face (asta daca vrei sa botezi duminica. Daca faci botezul simbata, atunci e numai slujba de botez).
Ei au dat masa apoi, dar numai in cerc restrins, de aceea au dat dupa slujba acel Sektempfang.
La ei nu am vazut Taufkesse si Taufdecke. Insa, cel mai bine, vorbeste cu pastorul si cred ca asa aflii rasp. la multe intrebari.
Alina spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Va multumesc la toate pt. raspunsuri; problema mea nu e dupa ce ies din spital, ca cei doi incep gradinita in sapt. urmatoare de la 8 la 16 cu pauza la prinz si ma pot organiza, oricum n-am nici o baza in soacra mea. Ce ma framanta pe mine, ce ma fac daca incepe travaliul in sapt 38 cind sint ei in concediu si n-am unde sa-i las(si nu vreau sa ies dupa 2-3 zile din spital ca atunci chiar ma urc pe pereti, la Vivien am stat 8 si a fost super OK acasa dupa), de asta v-am cerut parerea. Voi vedea vineri ajung la medic si voi incerca sa vorbesc cu el ce si cum.
Claudia, poti sa-l imbraci si in costumas alb, pina la urma oricum eu am vazut ca unii chiar nu tin cont de culoarea alba nici la evanghelici si nici la catolici, ceva festiv si atit!
Altfel eu sint ff.suparata si stresata, ieri am avut o intimplare, dupa care mi-a fost clar ca eu nu vreau sa imbatrinesc in tara asta; babaciuni cu carul care nu mai stiu ce sa faca de plictiseala si plini de rautate; daca pina ieri ne gindeam sa construim o casa aici peste 1-2 ani, si sa vindem tot ce avem in RO ....................
toate cele bune
narcisa
Narcisa,
Stii cum poti sa faci,stabilesti 2 termine pt cezariana.Unul inainte de plecarea soacrei si unul dupa.Stiu de la cineva care a facut asa dar din pacate,a apucat-o nasterea naturala exact in ziua celui de-al doilea termin si nu au mai vrut sa-i faca cezariana.Au zis ca numai are rost insa nasterea a fost foarte grea si cu Saugglock-ul.
Si in legatura cu babaciunile si eu ma mai enervez insa depinde,acum le cam pun la punct.Depinde cum ma calca pe coada .Oricum,cind ma gindesc la babaciunile de pe scara unde avem apart in Timisoara,aici mi se pareee muult mai acceptabil .
Aschiutza ,asa-i cu dezradacinarea,mai bine numai unul decit amindoi .La asta m-am gindit si eu in 2001 cind nu am fost de-acord sa ne mutam la Oxford unde primise sotul meu un postdoc,intre timp toate s-au aranjat f bine.
Alina
narcisa spune:
Alina, multumesc pt. sfat ca idee chiar nu e rea deloc, macar voi incerca sa pun asa problema vineri.
Aschiutza, multumesc! Sa stii ca si eu mai patesc rar, dar mi se intimpla din cauza emotiei sa dau in bilbiiala pe germana, asa ca te inteleg, mult succes in continuare!
In concluzie, hai sa va povestesc pina la urma, daca tot nu m-am putut abtine sa vedeti si voi ce vecini am, si da de pus la punct ii pun si eu la punct si nu-i bag prea mult in seama si nu pun la suflet, dar patzania de ieri mi-a pus capac pt. totdeauna.
Duminica am fost cu piticii intr-un Tierpark la cca. 80 km dus-intors. La intoarcere am avut probleme dintr-odata cu masina, n-am patit in viata mea nici eu nici sotul, masina are numai 3 ani vechime, dar ca intotdeauna se poate intimpla orice, s-a desprins, largit nu stiu ce surub de la teava prin care trece motorina si curgea pe strada picurind, nici n-am vazut, la 10m in fata casei iesea fum din fata de la motor, de la caldura n-a fost nimic periculos. N-aveam prea mult diesel in rezervor, in fine am reusit sa ajungem acasa pe ultima suta de metri.
Ieri am dat telefon la un service aici pe urmatoarea strada, f.aproape. Sotul meu s-a gindit ca mai bine baga 3 litri de diesel si ajunge pina acolo chiar daca picura, service-ul nu avea Apschlepwagen. Pleaca cu socrul meu, ia 3 litri intr-o canistra, si merge cu el in spatele lui la Service. Afara ploua cu galeata era cca. ora 17. De alataieri pina ieri, probabil s-a slabit si mai mult surubul ala de legatura, ca a curs pina acolo, mirosea pe strada, fiiind ploaie torentiala ramasese o dara mica stravezie, rezervorul fusese gol deci cam 2 litri de disel sa fi fost. Un idiot suna la politie, vine la usa politia dupa urme, cheama pompierii, ca sa curete Umweltschutz etc. ca daca o sa alunece vreunul cu bicicleta....... deabia se vedea. Pompierii erau 2, unul ca n-are ce sa curete, e ca-ntr-un banc(ein Witz) celalalt rupe un sac de bilute de-alea de celuloza si-l imprastie pe toatastrada pe margine. Si acum asteptam Rechnung-ul, care cu siguranta nu va fi mic, bani aruncati pe fereastra pt. nimic. Cum sa nu te superi, enervezi s.a.m.d.
Si si al meu e neamt sotul cum unele dintre voi stiti, dar incet in cet devine totul la o cota insuportabila, regulile astea idioate multe dintre ele si stilul tipic nemtesc. Vom trai si vom vedea ce vom decide cu timpul.
narcisa
Claudi@ spune:
Multumesc mult fetelor. Am facut programare cu pastorul, sa vina joi seara si sa discutam. Mama saracul cred ca o sa plece cu capul banitza de aici.
Si noi facem foarte restrans, vor veni doar neamurile cele m-ai apropiate, cu tot cu noi vom fi 15. Sektempfangul unde a fost , si cum a fost? La el au fost invitati prietenii?
La noi nu vine nici un prieten, nu am invitat si ma gandeam ca dupa ce venim de la restaurant sa facem un gratar acasa cu prietenii, dar nu stiu daca este ok.
de Tony Leon 07.04.2007
helbi spune:
Claudia, familia de care spun a facut la restaurant numai cu parintii si nasii, iar la biserica au chemat amicii, prietenii si alte rude. Aici, in cadrul bisericii evanghelice era o sala, si in acea sala au dat acest Sektempfang cu: sekt, senf, sampanie pt copii, prajituri si keksuri.
Ideea de a chema apoi prietenii la un gratar mi se pare f. buna. Poti insa sa-i anunti ca botezi in ziua de la ora de si, daca vor sa fie alaturi de voi, iar apoi i-i astepti la un gratar.....Cum crezi.......
Narcisa, ce aiurea cu vecinii tai! Cir priveste cezariana, ideea Alinei, de a stabili 2 termine, mi se pare f. buna. Cind ar trebui sa vina bb 3 si ce o sa fie? Oricum, sarcina usoara in cont. si nu te mai enerva din cauza vecinilor!
helbi spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Andreia, va fi fetita, asa cum ne-am dorit(Bianca Maria).
toate cele bune
narcisa
Multa sanatae! (Eu am o Bianca Elena)
tinatache spune:
narcisa, ti-as povesti cam prin cate am trecut eu cu bb mic in Romania dar mi-e ca iar starnesc valuri. Nu stiu cum pot uita unii dupa cativa ani ca la mine parca a fost ieri si nu-mi mai trebuie... mult timp de-acuma-nainte.
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
zuzunaki spune:
Fetele,
scuze ca n-am mai intrat pe aici,dar am inceput scarbiciul si n-am timp sa ma gandesc nici cum ma cheama:(
O intrebare:
mai primesc ehrziehungsgeld daca am inceput serviciul?AM intrebat la Rathaus dar inca nu ne-au dat un raspuns concret.Intreb ca deja am primit hartiile pt al 3-lea an al lui Bubu si s-a calculat 179/luna,ceea ce super in conditiile inc are in anul al 2-lea am primit 150.Se calculeaza cumva daca ai avut venituri in anul precedent?oricum momentan sunt in probezeit...habar n-am .de-aia intreb,poate stiti voi mai bine.
Danke,pupici
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu