Viata in germania (44)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

quote:
Originally posted by zuzunaki

Fetele,
scuze ca n-am mai intrat pe aici,dar am inceput scarbiciul si n-am timp sa ma gandesc nici cum ma cheama:(
O intrebare:
mai primesc ehrziehungsgeld daca am inceput serviciul?AM intrebat la Rathaus dar inca nu ne-au dat un raspuns concret.Intreb ca deja am primit hartiile pt al 3-lea an al lui Bubu si s-a calculat 179/luna,ceea ce super in conditiile inc are in anul al 2-lea am primit 150.Se calculeaza cumva daca ai avut venituri in anul precedent?oricum momentan sunt in probezeit...habar n-am .de-aia intreb,poate stiti voi mai bine.
Danke,pupici

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Din cate stiu eu (nu sunt 100% sigura), Erziehungsgeld ii primesti si daca lucrezi part-time, nu mai mult de 20 de ore pe saptamana. Nu are legatura faptul ca esti in Probezeit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Miriluta,
sar´mana,nu prea am sperante in conditiile astea':eu lucrez 150h/luna

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Zuzule, intreaba la Versorgungsamt, doar de la ei primesti banii si te lumineaza sigur!!!!!! La full-time nu cred ca mai ai dreptul, eu asa stiu.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Cristina, la ce te referi, nu vreau sa te rascolesc, dar n-am inteles in ce sens???
Ca vor fi 3 si apropiati ca virste, sau?
narcisa

quote:
Originally posted by tinatache

narcisa, ti-as povesti cam prin cate am trecut eu cu bb mic in Romania dar mi-e ca iar starnesc valuri. Nu stiu cum pot uita unii dupa cativa ani ca la mine parca a fost ieri si nu-mi mai trebuie... mult timp de-acuma-nainte.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna fetele, am fost la gara si l-am dus pe al meu baiat la tren, a plecat cu gradinita la ferma.Acum vad eu cum supravietuiesc pana vineri la amiaza cand se intoarce, fara sa stiu nimic de el in tot timpul asta.Oricum a stat pana in ultimul moment cu frica sa nu ma razgandesc si deabia cand s-a vazut in tren a fost mai relaxat, in schimb am intrat eu in priza.Sper sa fie bine si sa va spun vineri ce si cum...

roxy
sunt in saptamana 27

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by roxy

.Oricum a stat pana in ultimul moment cu frica sa nu ma razgandesc si deabia cand s-a vazut in tren a fost mai relaxat, in schimb am intrat eu in priza.

Roxy, inteleg ca copilul abia astepta sa plece, nu?
Stai linistita, ca va fi totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Andreia(helbi), da baiatul meu abia astepta sa plece, cand a vazut ca ma urc si eu in tren cu el , ca si alti parinti au urcat sa-i puna pe locuri, ca mai statea trenul , nu stia cum sa-mi spuna pa, hai coboara din tren,sa nu cumva sa ma razgandesc.Cand am coborat eu eram aia care era trista...el nu stia cum sa atraga atentia educatoarelor .Sper acu si eu sa fie totul bine si sa se descurce, sa nu ramana prin tren.Merci mult pentru incurajari.

Helbi am inteles ca fetita ta este acum la scoala, am sa-ti mai cer parerea si sfatul cum e in clasa intai, cat e de grea, ce se face asa in mare, pentru ca si al meu va incepe in septembrie scoala si eu voi naste in august, deci va fi destul de greu pentru mine.Dar macar sa stiu ce ma asteapta si voi face fata mai usor.Asta cand vei avea timp, si dispozitie.Daca iti face placere poti sa-mi scrii si pe PM.

roxy
sunt in saptamana 27

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

quote:
Originally posted by bombi
La trimis prin banca nu sint comisioane in Germania, in schimb sint in Romania. Iar comisionul difera de la banca la banca. Recent, am trimis la Banca Ion Tiriac (comision 0.75 %) si la Volksbank (0.43 %), in conturi in EUR.
De obicei, comisioanele se exprima in procente, dar exista si comision minim (nu stiu daca chiar e cazul in exemplul de fata)

...
Mda, n-am avut ce face si m-am uitat pe site-ul www.vbr.ro/" target="_blank">Volksbank. www.vbr.ro/ro/content.asp?pg=202" target="_blank">Cica:
"Ce puteti face cu un cont curent:
-Primiti sume in valuta din orice colt al lumii, fara comision la incasare"

Ok, m-a lamurit site-ul de la www.hvbtiriac.ro/ro/content/private/tarife_comisioane_pf_ro.pdf" target="_blank">Tiriac (sfirsitul paginii 4 - pag numerotata cu 4, de fapt pag 5 din .pdf):
(comision) Retragere: 0,75%, min. 2,5 EUR
In concluzie, trimisul e gratis, costa sa-i scoti.
Cristina

Mersi mult Cristina ...
Vreau sa-i trimit niste banii surioarei mele,dar nu are cont in banca
Am sa incerc maine sa vad care sunt treburile la Western Union..aici n-are nevoie de cont,nu?

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

alayna, pt WU sau MonnyGram, nu ai nevoie de cont.Nu stiu unde esti tu , in ce oras,da noi mai trimitem online si prin Euroline si comisionul nu mi se pare prea mare.Acum nu-s exact cat mai e, ca al meu plateste de fel la ei,daca te intereseaza iti spun.Mie ce-mi convine ca au bagat si plata online si nu mai tb sa astept pana ajung banii acolo.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
fetelor am si eu o intrbare.
Pe 25 vrem sa mergem in Romania si vom trece prin Germania.M-ar interesasa rezervam o noapte la hotel sau chiar motel pe 26 mai.As vrea sa fie ceva ieftin, curat.Vrem sa intram pe MUlhouse, spre Viena, deci sper sudul Germaniei.
Ati putea sa imi dati niste sfaturi, va rog
Multumesc anticipat

+11

Mergi la inceput