Hidrosalpinx 6
cap.1
cap.2
cap.3
cap.4
cap.5
Cateva studii/articole:
www.artamedica.md/articles/22/05.pdf" target="_blank">salpingectomie-pro si contra
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15976534?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=4&log$=relatedreviews&logdbfrom=pubmed" target="_blank">neosalpingostomie sau salpingectomie?
modificari la nivelul endometrului dupa salpingectomie la pacientele cu hidrosalpinx
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16580673?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=1&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed" target="_blank">cum raspund ovarele la stimulare dupa salpingectomie
www.cnaa.md/files/theses/2008/12542/alina_hotineanu_abstract.pdf" target="_blank">infertilitatea tubara
www.eva.ro/sanatate/afectiuni-ginecologice/salpingitele-articol-3909.html" target="_blank">salpingitele
Patologia imunologica a implantarii oului- ce analize facem?
Au invins:
Antonel- a reusit natural (citeste aici)
Betty78 - a reusit prin FIV (citeste aici)
Hera01 - FIv reusit fara salpingectomie (citeste aici). Acum mamica fericita - citeste aici
Xrysya- a reusit in urma primului FIV(citeste aici si aici)
Macarie - hidrosalpinx bilateral descoperit in 2007,laparo in 2007, ramas gravi la 1 luna dupa operatie, in prezent o fetita de 1 an si 3 luni (citeste aici). Succes la "proiectul" bb 2!
Huski- FIV 3 reusit dupa salpingectomie - citeste aici
Iana_mari- 2 Fiv cu trompele clipsate. Ulterior s-a efectuat salpingectomie bilaterala; FIV nr. 3 reusit cu 
- citeste aici si aici
Doli74- FIV 3 reusit dupa sigilarea trompelor prin electrocoagulare; citeste aici
Claudia79- FIV 2 reusit; citeste aici
Vor reusi cat de curand:
Tamaryllis: hidrosalpinx bilateral descoperit laparoscopic. S-a efectuat neosalpingostomie bilaterala, insa fara rezultat pozitiv in urmatoarele 6 luni. Ulterior s-a efectuat salpingectomie bilaterala; FIv 1 nereusit (sarcina biochimica), urmeaza analize imunologce si de coagulare si FIV-ul norocos ce se va finaliza cu
sau
!
Cristal1995: 3 FIV+1 ET cu congelati la Giulesti CU hidrosalpinx - nereusite; 1 FIV in Israel cu trompele clipsate - nereusit; 1 FIV in Austria fara trompe - nereusit. Succes si sa iasa asa cum iti doresti
!
Blanche25: hidrosalpinx bilateral descoperit la HSG; s-a efectuat salpingectomie bilaterala. Dupa 10 luni de la operatie, FIV 1 nereusit in Madrid. Fiv 2 sarcina biochimica. Urmatorul Fiv este cel norocos
!
Mara72: 3 fiv la clinica din cluj, primul cu hidrosalpinx, iar urmatoarele 2 fara, dar din pacate toate trei nereusite. Urmeaza in toamna Fiv-ul norocos
!
Miruma38: in 2007 - laparascopie, s-a practicat adezioliza si cromotubatie, s-a permeabilizat partial trompa dreapta, iar trompa stanga a ramas infundata.In mai 2009, rezulltatul ecografiei - hidrosalpinx stang 57/40 mm si hidrosalpinx drept. FIV 1 nereusit. Urmeaza salpingectomie si Fiv norocos
!
2009 este anul in care voi reusi
!
Raspunsuri
tamaryllis spune:
Hello! ce faceti?
azi am facut ET cu doi embrionasi perfecti
si acum stau linistita in pat. Ma simt f bine, dar nu pot sa sriu f mult...luni sau marti ma intorc acasa si va povestesc tot.

va pup si va tin la curent!
!
uratica spune:
tamy-Dzeu sa te ajute si sa ii tina acolo in burtica la mami 9 luni!tin pumnii fata luptatoare!sa fie intr-un ceas bun!
iana_mari spune:
TAMY felicitari si asteptam cu nerabdare testul pozitiv.
FETELOR eu ma simt foarte rau ,am greturi mari si de doua zile vomit tot ce mananc.
iana
9+ 

tamaryllis spune:
Fetelor, multumesc mult! Sper sa avem un capitol plin de vesti bune!
Uratico, stii ca si tu ai contribuit la sutul in fund, respectiv pasul inainte, a. i. am prins ceva viteza!
Iana, imi doresc si eu greturi ca ale tale! Si o sa am!
!
Miruma38 spune:
Tamarilys felicitari si sa dea DD sa ai cei mai super glue embrionasi din lume, ne rugam sa treaca cele 2 saptamani usor, fara emotii si stres si sa vii cu testul pozitiv.Doamne ajuta
.
Iana mari imi pare tare rau ca ai greturi dar.......
gandestete ca vei avea curand puiutii mult iubiti in brate, ca ei sunt acolo in burtica si ca mai este oricum putin si greturile trec.Dupa ce vor misca nu vei mai avea probleme cu greturile.
Sa dea DD ca noul capitol sa ne aduca doar reusite.![]()
![]()
Va pup pe toate dragelor si tin pumnii stransi, stransi sa fie cu ochisori orice incercare.
Cocolyso spune:
Fetelor buna dimineata!
Tamy
sa se lipeasca embrionasii de tine!
Iana, sti cum ziceam inainte de fiv, de abia astept greturile;le ai inseamna ca e bine, Doamne ajuta sa scapi repede!
Miruma
Eu nimic deosebit, balamuc la servici si atat!
Am inceput sa merg la sala, ma simt f bine din punctul asta de vedere.
Va imbratisez cu drag,
http://tt.lilypie.com/90dop3.png
paunas spune:
buna fetelor !
ptr miruma38: ce tratament ai urmat ptr ecoli si cat timp? eu am urmat unul in 2005 si acum a reaparut
acum . ai facut salpingectomie?
stii ca in tot ce ai povesti ma revad.
legat de analizele:"anticorpi anticardiolipinici"-sunt Ig-urile? mai multe detalii daca se poate. eu am facut aceste analize in 2005 si IgA si B sunt ok ,IgC nu a fost.dr de atunci a zis ca totul este bine deoarece in culturi nu se dezvolta nimic.
cu ce influenteaza aceste Ig un FIV?
sanatate multa va doresc la toate si va pup !!!!!!!!!!!!!!!!!!
tamaryllis spune:
Paunas, anticorpii anticardiolipinici nu sunt imunoglobulinele. Anticorpii pot fi IgG, IgA, IgM, dar nu sunt acelasi lucru cu imunoglobulinele. Anticorpii anticardioplipinici si anticoagulantul lupic sunt cei mai cunoscuti anticorpi antifosfolipidici.
Pe pagina 1, la inceputul capitolului este articolul patologia imunologica a implantarii oului, de unde poti afla mai multe informatii.
Se pare ca la unele paciennte cu hidrosalpinx apare o dereglare autoimuna reproductiva: anticorpi anti-cHSP si anticorpi anticardiolipinici.
Anticorpii anticardiolipinici sunt o manifestare a sindromului antifosfolipidic, cu consecinte nefavorabile pentru evolutia sarcinii: esecul procedurii FIV, sarcina oprita în evolutie.
!
uratica spune:
tamy-cum te simti?cum esti?cum a fost?si..doar 2 embrioni ai avut?blasto sau..?cand poti mai da-ne cateva detalii!
sanatate multa iti doresc fetita si tie si piticilor din burtica!![]()
Doamne ajuta!tin pumnii ptr un beta mare mare!
tamaryllis spune:
Uratica, ma simt bine. Nu prea simt mare lucru. Ma doare un pic burta si cam atat!
Dar am un feeling sa totul vafi bine! Sper sa nu ma insel.
Am avut 5 foliculi, unul a fost gol, deci am avut 4 ovocite. Un ovocit nu a fost bun, iar ceilalti 3 s-au fertilizat. Am pus 2 embrioni la stadiul de morula (ziua 4 fara ziua punctiei) care aratau f bine. (very, very nice, asa cum a zis dr.). Cel de al treilea embrion zicea ca e mai lenes si ca daca nu rezista pana la blastocist nu il congeleaza.
Zadori mi-a zis ca am mai multe sanse cu doua morule care arata asa, decat cu un blastocist(caci nu mi-ar fi pus decat un blasto- la varsta mea etc.)Sansele sunt de 38%- asa mi-a zis. Totul arata f bine, endometru de 10 mm.
Acum nu ne mai ramane decat sa ne rugam, caci toate sunt in mana lui DD!
La inceput am fost un pic dezamagita de nr ovocitelor, dar pana la urma nu conteaza- e bine ca mi-au transferat 2 embrionasi f frumosi! Oricum, parerea mea privind fertlizarea, s-a schimbat f mult! Ma gandeam ca ma injectez si gata! Dar am vazut ca la alte fete au aparut diferite probleme: fie n-au avut foliculi, fie foliculii au fost goi, nu s-au fertilizat, n-au rezistat...etc.
In concluzie, eu sunt multumita. Zadori e un dr minunat! Sper ca rezultatul final sa fie
sau 
!
Stimularea a fost cu gonal si merional. Suma totala cheltuita nu a fost asa de mare cum ma asteptam. Am cheltuit (fara drum) 10.000 RON (tratament, procedura, cazare, mancare (si 2 parfumuri
). Cred ca am mai avut ceva maruntis care nu a depasit 500 ron.
Tu cand incepi? Ce planuri ai?
!