Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

Torturi: Torturi cu fructe ( 32 retete )

Tort de mere (2) (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1967)
Se foloseste o oala de marime medie.
5 linguri de zahar se caramelizeaza si se unge uniform cratita si marginile apoi se lasa sa se raceasca.
Separat se curata de coaja 6-7 mere, apoi de cotor iar in mijlocul gol se pune o lingurita de unt si una de dulceata de cirese amare sau o aluna, stafide...
Cand zaharul s-a racit se pun merele si se da la cuptor 10-15 minute la foc mediu, sa se topeasca untul din mere. Se scot si se lasa sa se raceasca putin.

Blatul:
5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un zahar vanilat. Se adauga galbenusurile si faina, 1 praf de copt, toate adaugate usor. Acest blat se adauga peste merele reci si se baga la cuptor la foc mediu (120 gr. - 1 h)
Dupa ce s-a copt,(se incearca cu scobitoarea) se scoate din cuptor si se rastoarna pe o farfurie, in asa fel incat merele sa fie deasupra. Teoretic, tortul se insiropeaza de la zaharul ars, dar eu personal, fac separat sirop cu zahar vanilat si il mai insiropez putin.
Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.
Tort cu caramel si pere ...gusturi divine (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3045)
Preparare:

blat : se bate la mixer margarina impreuna cu zaharul , dupa care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.Se adaga ouale pe rand si se continua cu batutul.Cand e gata se adauga faina , amidonul si praful de copt toate cernute printr-o sita.Se continua amestecatul cu telul de data aceasta.Intotdeauna cand amestecati faina in compozitia de blat e bine sa se faca cu telul.
Se baga la CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 GRADE, GAS NR 4 , 150 GRADE LA CELE CU VENTILATOR , PENTRU 50 MINUTE SAU 40 LA CELE CU VENTILATOR.

crema se prepara dupa instructiunile de pe plic .Crema sa fie din aceea care se prepara cu lapte RECE !! Gelatina se prepara la fel dupa instructiunile de pe plic.E preferabil sa luati din aceea de la dr Oetker.Un pliculet e deajuns pentru fiecare crema .Se adauga la crema si se bate putin in continuare.ATENTIE !!! Intotdeauna in craticioara in care aveti gelatina se pune putina crema si se amesteca dupa care se pune aceasta compozitie in vasul cu crema initiala .SI NU INVERS!!! Asta din cauza sa preveniti aparitia diverselor bucatele de gelatina formate in crema.

Acum dupa preferinte...daca vreti sa taiati blatul pe nivele si situatia va permite taiati-l si il umpleti in ambele nivele cu cremele aferente.Daca nu puteti face ca mine si anume sa il taiati doar pe din 2 si urmati procedura: blat , crema caramel , crema vanilie , blat.Fara sirop !!!Blatul are o textura destul de buna chiar daca pare putin sfaramicios si daca se pune sirop banuiesc ca se face terci.Acum fiecare face cum vrea , dar in cazul in care vreti sa il transportati nu va sfatuiesc sa il insiropati.
Se pune un strat de frisca pe deasupra dupa care se aranjeaza perele si se toarna tortenguss-ul pentru a tine frisca si perele impreuna.Se decoreaza dupa preferinte.
Tort "Capsunica" (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2512)
Se bat spuna albusele. Zaharul se pune la fiert cu apa, dupa ce s-a topit zaharul, se toarna asa fierbite, treptat (ca si uleiul la maioneza), peste albusele batute, batand in continuare. Apoi se pun galbenusele pe rand, uleiul. Se da la copt, la foc potrivit cca.1 ora. Se lasa la racit, se taie in 2 parti, pe orizontala si se insiropeaza cu sirop de apa cu zahar.
Se face crema de tarta, conform instructiunilor de pe plic, se umple tortul, se pun 2/3 din capsuni, taiate in 4, deasupra se orneaza dupa imaginatie, cu restul de capsuni, dupa care se toarna gelatina si se da la frigider 1-2 ore.
Tort cu frisca si cirese (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1998)
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga cate 1 lingura de zahar mixand pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si zaharul vanilinat. Faina se amesteca cu praful de copt(eu nu il sting cu nimic) si se incorpereaza in compozitie amestecand bine cu o lingura de lemn de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in cuptorul dinainte incins si se tine 25 de minute.
Frisca se bate bine si cand este gata se ia jumatate din cantitate si se da deoparte, iar in cealalta jumatate se pune ness-ul si se mai amesteca pana se inglobeaza si acesta. Se mai da putin la rece, pana se face siropul. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si se lasa sa dea cateva clocote. Apoi se pune si esenta de rom, se mai lasa sa mai fiarba cam 3 minute si se ia de pe foc lasandu-se sa se raceasca. Pana se raceste siropul se taie blatul racit.
Apoi se insiropeaza primul blat si se pune un strat de frisca cu ness.Urmeaza al doilea strat care se insiropeaza si el si se pune frisca cu ness ramasa si peste frisca simpla. Se rade ciocolata deasupra si peste se pun ciresele.
Va doresc pofta buna!
Tort cu frisca si ananas (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 4354)
Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se amesteca pana se topeste. Dupa ce nu numai cade de pe tel\mixer se adauga galbenusurile unul cate unul.Separat se amesteca faina cu praful de copt nestins, adaugandu-se si ele tot in ploaie plus esenta. Se amesteca bine pana se inglobeaza toate ingredientele si se da sa se coaca la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asteaptandu-se 25 minute.Se lasa la racit blatul si se taie pe jumatate.
Frisca se bate bine si se separa in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua punandu-se peste primul blat care se insiropeaza cu sucul de la ananas si se peste frisca se pun cubuletele de ananas. Apoi se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera cu frisca simpla.
Se orneaza cu ananasul rondele, iar in mijlocul lui se pun ciresele din compot. Se da la rece pentru cateva ore.
Tort cu crema de branza,frisca si capsuni (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3556)
se prepara blatul si se lasa la racit, se bate frisca cu intatoritor,se amesteca cu branza dulce si zaharul, de taie blatul in doua, se aseaza capsunile taiate, se pune crema de branza, se acopera cu celalat blat, se orneaza si se da la rece
Tort cu gem de cirese si glazura (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 2464)
Preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Ungeti cu untul extra doua tavi rotunde de 20cm si asezati peste acesta hartie de pergament.

Folosind paletele electrice (mixerul), bateti bine toate ingredientele tortului pana se omogenizeaza, mai adaugati un varf de praf de sare, apoi impartiti compozitia in cele doua tavi. Coaceti timp de 30 minute sau pana prinde o culoare aurie. Nu deschideti cuptorul in primele 25 minute!

Cand sunt gata, se lasa la racit cateva minute, apoi scoateti foile din tavi si le lasati la racit complet pe un gratar de sarma.

Dupa ce s-au racit, puneti primul blat pe o farfurie, intindeti gemul si asezati al doilea blat.

Dati zaharul pudra printr-o sita, adaugati apa sau zeama de lamaie, apoi amestecati pana obtineti o pasta omogena si groasa.

Repartizati in mod egal peste tort glazura obtinuta si lasati sa se scurga pe laterale (ca si in fotografia noastra).

Presarati migdalele si serviti imediat dupa racire.

Tort intors cu pere (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 3531)
1. Preincalzeste cuptorul la 175°C. Cu generozitate unge o tava rotunda cu unt si aranjeaza feliile de para īntr-un model, asemenea celui din fotografia noastra. Lasa tava cu pere la o parte.

2. Topeste o ceasca de zahar in 1/2 ceasca de apa la foc mediu, iar cand incepe sa prinda o culoare maronie da focul la mic si amesteca incontinuu pana culoare devine mai inchisa. Adauga jumatate ceasca nuci pecan si lasale la inabusit acolo aproximativ 30 de secunde. Opreste focul si amesteca īncet Bourbon-ul si 1/2 lingurita de sare. Se toarna amestecul rezultat peste pere īn tava cu unt.

3. Se amesteca bine 3/4 ceasca cu unt, zaharul brun si restul de 1/4 ceasca de zahar tos intr-un castron mare. Adauga pe rand ouale, vanilia, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si restul de 1/2 lingurita de sare. Se incorporeaza acum si jumatate din cantitatea de faina, apoi adauga incet jumatate din iaurt, restul de faina, din nou iaurtul (cantitatea ramasa) iar la final restul de nuci pecan. Aluatul rezultat va fi gros.

4. Distribuie uniform aluatul peste pere si sosul de nuci cu ajutorul unei linguri.

Timpul necesar pentru copt: aproximativ 45 de minute.

Inainte de servire se lasa la racit pe un gratar 15 minute, apoi cu un cutit se indeparteaza usor tortul de peretele tavii sis e rastoarna pe un platou. Scoateti tava usor.

Informatii nutritionale pe portie
Calorii............. 602
Proteine.......... 7.7g
Grasime.......... 30g
Carbohidrati.... 79g
Fiber............... 2.7g
Sodiu.............. 506mg
Colesterol........ 130mg

Tort cu frisca si cirese (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1690)
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga cate 1 lingura de zahar mixand pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si zaharul vanilinat.

Faina se amesteca cu praful de copt(eu nu il sting cu nimic) si se incorpereaza in compozitie amestecand bine cu o lingura de lemn de jos in sus. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina in cuptorul dinainte incins si se tine 25 de minute.

Frisca se bate bine si cand este gata se ia jumatate din cantitate si se da deoparte, iar in cealalta jumatate se pune ness-ul si se mai amesteca pana se inglobeaza si acesta. Se mai da putin la rece, pana se face siropul. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si se lasa sa dea cateva clocote. Apoi se pune si esenta de rom, se mai lasa sa mai fiarba cam 3 minute si se ia de pe foc lasandu-se sa se raceasca. Pana se raceste siropul se taie blatul racit.

Apoi se insiropeaza primul blat si se pune un strat de frisca cu ness.Urmeaza al doilea strat care se insiropeaza si el si se pune frisca cu ness ramasa si peste frisca simpla. Se rade ciocolata deasupra si peste se pun ciresele.

Va dorim pofta buna!
Tort cu ciocolata si zmeura (...mai departe) n/a  (Vizualizari: 1706)
Se aseaza ouale si zaharul intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta peste o tigaie cu apa care fierbe la foc mic (aveti grija ca apa sa nu atinga castronul); compozitia se amesteca timp de 5-8 minute cu un mixer, pana devine o crema groasa, apoi luati castronul de pe aburi si continuati sa amestecati inca 3-5 minute, sau pana se raceste putin.

La fel ca si compozitia de oua, se topeste si ciocolata, iar apoi se lasa la racit.
Treptat se adauga ciocolata racita si migdalele in amestecul de oua, apoi se imparte crema rezultata in cele 2 tavi deja pregatite si se lasa in cuptorul incins la 175 grade C (350 grade F) timp de 25-30 minute. Cand foile de tort sunt coapte se vor lasa la racit 10 minute in aceeasi tava, iar apoi scoase cu grija pentru a se raci complet.

Intre timp, se amesteca bine smantana cu un mixer, pana devine frisca. Jumatate din ea se intinde pe prima foaie de tort pe un start egal, deasupra se aseaza un start de zmeura, apoi asezati a doua foaie, un strat de crema si la final zmeura. Se pastreaza la frigider pana va fi consumat. Foile de tort pot fi pastrate cel mult 2 zile la frigider.

Pagina Precedenta Pagina urmatoare  
Pagina 3 din 4

Adauga reteta noua


Inapoi la inceput   Inapoi la inceput