Tarte cu capsuni(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1468) Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza repede aluatul. Se lasa doua ore la rece. Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt. Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in tarta peste capsunile crude.
Galusti cu prune (cu faina de porumb)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3361) Din faina de porumb, faina alba, gris, sare si apa se face o mamaliga. Din mamaliga, astfel preparata, se modeleaza galustile cu prune, se dau prin pesmet si se dau la cuptor pentru cca 15 min. (daca sunt multe galuste se pot pune si unele peste altele).
Tarta cu fructe (3)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1605) Albusurile se bat spuma cu zaharul,dupa care se adauga si galbenusurile.Se adauga uleiul si faina. Se tapeteaza tava cu unt se presara pesmet/gris si se toarna compozitia.Se pun deasupra feliile de fruct dorite. Se lasa la cuptor ~ 30 minute la foc de 1/3 (la gaz).
Prajitura cu mere si scortisoara(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1940) Se incinge cuptorul la 170 grade Celsius. Faina se amesteca cu praful de copt. 200g unt se taie bucatele si se bat cu 200g zahar pina se omogenizeaza bine. Se adauga alternativ cite un ou, faina si laptele (un ou, faina, o lingura de lapte, batind cu mixerul pina se omogenizeaza). Rezulta un aluat moale. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de tarta cu diametrul de 26cm. Se toarna aluatul inauntru. Merele se spala si se taie felii, se elimina miezul si semintele. Feliile se aseaza deasupra aluatului in cercuri concentrice. Se amesteca restul de zahar (50g) si zaharul vanilat cu scortisoara. 25g unt se taie bucatele mici si se aseaza deasupra prajiturii, apoi se presara jumatate din amestecul de zahar si scortisoara. Se la cuptorul incins pentru 40 de minute. Se controleaza daca prajitura e coapta (cu scobitoarea). Se presara deasupra restul de zahar cu scortisora si ultimele 25 g unt taiate bucatele mici, se da la cuptor pentru inca 5 -10 minute.
Īntr-un castron separat, omogenizati amestecul de alune cu zaharul si sarea. Adaugati ouale īntregi si apoi pe rand galbenusurile si smantana, amestecand pāna se formeaza o compozitie fina, fara cocoloase. De preferabil sa lasati aluatul la frigider peste noapte.
Marinati ciresele in brandy, daca va hotarati sa il folositi, si lasati-le peste noapte in frigider.
Incalziti cuptorul la 180C si ungeti cu unt o tava de 20cm.
Amestecati inca putin in aluat, turnati 175ml din compozitie in tava pregatita, aranjati ciresele si turnati peste ale restul compozitiei de aluat. Presarati migdalele (daca le folositi) peste aluat.
Trece faina prin sita, adauga sarea si folosindu-te de degete incorporeaza untul in acest amestec. Adauga apoi zaharul si galbenusul de ou, amestecand din nou cu mainile pana compozitia se transforma intr-un aluat moale (daca aluatul este prea tare mai poti adauga cateva picaturi de apa).
Aluatul se lasa la frigider pana la folosire, iar cuptorul trebuie incalzit la 180 grade C.
Preparare umplutura:
Amesteca bine untul si zaharul pana la omogenizare, adauga oul, migdalele, si mai amesteca putin.
Dintr-un sfert de aluat intinde o foaie si taie 12 fasii (late de aproximativ 1 cm), iar din restul formeaza bodemul tartei cu ajutorul unui sucitor (ideal este ca forma sa fie rotunda) si aseaza aluatul in tava. Peste acesta toarna umplutura de migdale, aranjeaza fructele de padure si intinde fasiile de aluat sub forma de carouri (nu uita sa le ungi cu putin lapte).
Tarta trebuie sa stea 30-40 de minute la cuptorul incins, sau pana cand aluatul prinde o culoare aurie.
Tarta cu capsuni(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2716) Se pune faina pe planseta si se face o scobitura la mijloc, unde se pun oul, apa, sarea, untul putin muiat si zaharul. Se amesteca toate ca o smantana adaugandu-se printr-o miscare toata faina. Se lucreaza repede aluatul. Se lasa doua ore la rece.
Formele unse cu unt se tapeteaza(imbraca)cu acest aluat care se impunge cu furculita in cateva locuri pentru a nu se ridica la copt, se coc la foc potrivit, se scot din forme dupa ce s-au copt.
Se pune in fiecare tarta cateva capsuni si se toarna urmatorul jeleu: se face un sirop din zahar si apa si se leaga subtire, se stoarce din 500 g capsuni o ceasca de zeama, se lasa sa fiarba bine in sirop si se adauga foile de gelatina dizolvate bine in apa calduta. Jeleul se toarna in tarta peste capsunile crude. Folositi-va imaginatia si acoperiti tarta cu inca un strat de capsuni!
Prajitura cu prune(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1813) Pregatiti o tava patrata de aproximativ 23 cm si 4 cm adancime. Incalziti cuptorul la 200C/180C. Asezati pe fundul tavii o foaie de pergament, ungeti-o cu putin unt si presarati putin zahar pudra.
Topiti untul si adaugati pe rand amestecand bine restul ingredientelor, cu exceptia prunelor. Turnati apoi compozitia in tava pregatita si imprastiati prunele uniform.
Timpul de coacere este de aproximativ 30-40 de minute, sau pana prajitura prinde o culoare aurie si creste putin.
2. Topeste 50g de ciocolata intr-un bol asezat pe o baie de aburi, amesteca pana se omogenizeaza, lasa ciocolata la racit iar apoi pe rand incorporeaza albusurile spuma, galbenusurile, indulcitorul, vanilia, brandy-ul, si la final faina cernuta.
3. Toarna compozitia rezultata in tava deja pregatita si las-o in cuptorul incins aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a copt se la racit pe un gratar de sarma.
4. Dupa ce blatul e rece, taie 12 forme rotunde (7cm) cu ajutorul unei forme speciale sau chiar un pahar.
5. Rade ciocolata ramasa si amestec-o impreuna cu indulcitorul in ricotta. Piseaza apoi 100 g zmeura (cea mai coapta si moale) si incorporeaz-o in crema de ricotta
6. Acum penru asamblare, aseaza 6 forme taiate pe o farfurie plata, pune cate o lingura de crema ricotta pe fiecare, aranjeaza pe margini zmeura ramasa dupa care aseaza inca o forma presand usor cu mana.
Se servesc pudrate cu indulcitor (sau zahar brun pudra).