Omleta greceasca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5218) Se curata cartofii, ceapa; se taie cartofii in cubulete mici si se calesc alaturi de ceapa tocata marunt cam 10 minute pana ce cartofii sunt aproape prajiti. intre timp se face o omleta din cate oua vreti la care adaugati telemea / cascaval rase, feliile de sunca taiata cubulete, sarea, piperul. se pun peste cartofi si se calesc impreuna ca o omleta obisnuita.
Supa de peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5643) Se pun la fiert intr-o oala ceapa, telina , radacina patrunjel -taiate marunt, cartofii cubulete , morcovii taiati rondele mai groase si orezul.Dovleceii cubulete se adauga cand restul legumelor sunt aproape fierte. Cand toate legumele sunt gata se strecoara si in supa se fierbe pestele spalat foarte bine cu apa rece. Se adauga sare dupa gust. Cand pestele este gata se strecoara din nou iar in supa se adauga legumele fierte anterior. Se adauga lamaia dupa gust si uleiul de masline si se da intr-un clocot. La sfarsit se adauga frunzele de telina taiate marunt.
Skordalia(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2692) Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii, apoi se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg si se zdrobesc mecanic sau manual. Se adauga usturoiul pisat, otetul,sarea(dupa gust) si uleiul de masline pana devine o pasta foarte bine omogenizata.
Porc cu telina si sos de ou cu lamaie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1549) Spalati si taiati carnea in bucati mici. Folositi o cratita adanca in care topiti untul si adaugati carnea si ceapa. Se adauga apa in cantitate suficienta sa acopere carnea .Se fierbe pana este carnea gata.In acest timp se spala si se taie telina in bucati mici dupa care se fierbe in apa sarata.Cand este gata se strecoara pana se scurge toata apa.Cu putin inainte de a fi gata carnea se adauga telina, sarea si piperul.Ouale se bat si se amesteca cu zeama de lamaie.Cand carnea este gata se stinge focul si se adauga sosul de lamaie +ou foarte incet amestecandu-se usor.
Supa de peste(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1222) 1.Folositi o oala mare umpluta cu apa 1/2 l.Adaugati uleiul de masline si putina sare, telina ,pastarnacul,morcovii,ceapa, orezul, cartofii si putin mai tarziu dovleceii. 2. Cand sunt gata strecurati legumele iar in supa puneti pestele la fiert.(aprox 30min) 3. Cand pestele este fiert strecurati din nou si puneti legumele in supa.se adauga zeama de lamaie si se da intr-un clocot.La sfarsit se adauga telina frunze taiata marunt.
Tourlou(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1438) 1. Puneti carnea in uleiul de masline pentru 7-8 min sau pana se rumeneste pe toate partile.Cand este gata scoateti carnea cu o supiera si adaugati legumele spalate dar nu uscate. 2.Adaugati carnea, zeama de la lamaie,sare, piper si 1/2 cana apa.Se acopera cu capac si se lasa la foc mic pentru aprox o ora. Nu se lasa fara capac pana cand nu este gata.
Ghemista(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2921) 1.Se spala legumele, se taie capacelul si se scobesc bine cu o lingurita.Miezul se da prin razatoare si se amesteca intr-un castron.Legumele scobite se sareaza si se lasa la scurs. 2.Se adauga in castronul cu pulpa razuita de la legume 6 lg ulei masline, orezul,piperul, zaharul,sarea, oregano si restul legumelor date prin razatoare. 3. Amestecati compozitia foarte bine.Umpleti legumele scobite si acoperiti cu capacelul ramas. 4. Aranjati legumele umplute intr-o tava mai adanca, o cana ulei masline si suc de rosii.Se acopera cu folie aluminiu si se lasa in cuptor la 150 grade timp de 30 min(pana fierbe orezul). Se scoate folia si se mai lasa cateva minute pana se rumenesc usor legumele.
Clatite cu dovlecei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1298) 1.Se pun toate ingredientele intr-un castron . Se adauga apa si se piseaza totul cu o furculita. 2.Se incinge uleiul si se ia cu lingura din compozitie punandu-se la prajit 3. Se prajesc "clatitele" pana devin aurii, se scot cu o supiera si se pun in castron pe un servetel.
Porc cu praz(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1528) 1. Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga carnea pana se rumeneste usor.Apoi se adauga vinul si se lasa pana se evapora (2-3 min). 2.Se adauga prazul,rosiile si 1/2 cana apa.Se pune capacul si se lasa 30-45min.Gustati si adaugati sarea,piperul si/sau lamaia.
Miel cu iaurt(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1863) 1. Folositi un vas de pamant in care puneti mielul.Sarati carnea , adaugati uleiul si untul peste carne.Nu se pune apa!Se acopera vasul de pamant (cu capacul acestuia) si se introduce in cuptorul incalzit la 180-200 grade pt. o ora. Dupa o ora se scoate capacul si se mai lasa in cuptor 20 min. 2.Folositi un vas in care amestecati cu telul iaurtul (gros), ouale,mirodeniile pana devine o compozitie omogena.Puneti aceasta compozitie peste carne si tineti la cuptor pt 15-20 min. pana se formeaza o crusta aurie.