Tort usor de facut(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 17685) Piscoturile se inmoaie putin in zeama de la compotul respectiv, se aseaza pe un platou. Deasupra lor se pune un strat de fructe taiate marunt din compot si cateva bucatele mici de portocale. Se acopera cu un strat de frisca dupa care se pune iar un strat de piscoturi dar asezate in sens invers celor puse anterior, fructe si apoi frisca si piscoturi. Ultimul strat de piscoturi se acopera doar cu frisca. Deasupra se orneaza cu cateva felii e fructe sau se rade putina ciocolata. Se da la frigider pentru 12 ore pentru a intra toate sucurile in piscoturi si a se imbina intre ele. Atentie: a nu se inmuia piscoturile foarte mult in zeama de compot pentru ca devin prea moi.
Tort cherry(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5126) Visinele se scot din sirop. La sirop (aprox 250 ml) se adauga 1 lingura de cornflour, 1 stick de scortisoara si 40 g zahar. Se pune siropul la fiert sa se ingroase. Dupa ce a fiert se scoate scortisoara si se adauga visinele stoarse cat este posibil (opriti cateva pentru ornat)si lasati sa se raceasca. Daca ai blat cumparat poti sa-l tai in doua. Daca trebuie sa-l faci poti sa faci cel mai simplu blat de tort. Se bate frisca cu restul de zahar. Se unge cu frisca primul strat de blat peste care se pune siropul de visine. Se adauga al doilea strat de blat se acopera cu restul de sirop si peste se pune frisca. Se decoreaza cu visine si se poate pune si ciocolata razuita pe deasupra. Este bine sa il faci de cu seara ca sa stea la frigider pentru o noapte. Va fi mult mai gustos pentru ca siropul intra in blat.
Tort cu fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6290) Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se pun pe foc cu sucul din cutia de ananas sau cu sucul dintr-o cutie de Cokteil de fructe. Se lasa la foc mic si aveti grija sa nu se prinda. In acest timp gelatina se amesteca cu 3-4 linguri de apa clocotita si se pune in copozitia de oua si suc de pe foc. Se mesteca pana la primul clocot si se pune la racit. Atentie la cocoloase . IMPORTANT: vedeti sa nu raciti compozitia prea tare. Se bate frisca. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu frisca si cu compozitia de galbenusuri dupa ce se raceste, se adauga si stafidele. Intr-un vas incapator puneti folie de plastic ca sa ii acoperiti peretii. Pe fund puneti in forma de stea piscoturile si intre ele fructe (fructele se taie bucatele mici ... sau dupa preferinta). Peste acestea se pune jumatate de compozitie. Se repeta operatiunea ... piscoturi in stea, fructe peste care restul compozitiei si iar piscoturi si restul de fructe. Se acopera si se lasa la rece, de preferat mai multe ore.( se face seara si se lasa2 pana a 2-a zi la frigider) Dupa ce s-a racit il puneti pe un platou prin rasturnare si indepartati folia. Radeti un pic de ciocolata pe el sau il ornati cum doriti.
Tort cu caise(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4527) Se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat omogen care se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 min pana cand scobitoarea este curata. Blatul se lasa sa se raceasca bine pe un gratar de bucatarie, apoi se insiropeaza cu lichiorul. Se scurg caisele din conserva si daca este nevoie se decojesc. Se bate frisca. In jurul blatului se pune inelul pentru tort apoi 1/3 din crema. Se opresc citeva caise pentru decor, restul se pun pe tort. Se pune restul de crema si se da la rece. Dupa ce a trecut timpul de racire, se inlatura inelul si se decoreaza tortul cu cacao si cu restul de fructe. Se poate face si cu banane.
Tort trufa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3606) Blat: toate ingredientele se amesteca cu robotul. Compozitia se pune la copt in forma de tort unsa si tapetata cu hartie.
Crema: frisca se bate cu un plic intaritor si apoi se adauga ciocolata finetti, pusa lingura cu lingura si amestecand usor.
Se lasa blatul sa se raceasca, se pune in jurul lui inelul de la tava de tort . Pe blat se pun fructe din compot (cel mai bine caise taiate felii) si apoi crema. Se lasa la rece pana a doua zi.
Tort rapid cu banane si branza dulce(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 6970) Blatul: Se pun ouale, zaharul, untul, cacao in robot. Se amesteca apoi se pune faina si praful de copt. Se da la cuptor 25-30min. Se lasa sa se raceasca. Crema: toate ingredientele se amesteca bine. Asamblare: se pune in jurul blatului inelul de la tava de tort, se stropeste blatul cu suc neacidulat. Pe blat se pun felii de banana una langa alta apoi crema si se decoreaza cu frisca.
Tort de ananas cu piscoturi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 8615) Piscoturile se insiropeaza cu zeama de la compot (uneori eu diluez siropul cu apa plata daca este prea concentrat) Se prepara frisca cu mixerul. In praful de frisca se adauga si zaharul vanilat. Se taie ananasul cubulete mici. Se aseaza un strat de piscoturi insiropate, un strat de frisca, cubulete de ananas. Se repeta piscoturi, frisca, ananas. Apoi se acopera cu piscoturi si se orneaza cu frisca. Se decoreaza cu citeva bucatele de ananas. Se da la rece.
Tort espresso(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3594) Pentru blat trebuie sa tai in doua 20 de piscoturi si restul pana la 300 gr le faramitezi (eu fac asta in robot) si apoi le amesteci cu cele 125 gr de unt. In forma rotunda de tort cu marginea detasabila se pune hartie pt copt si se toarna amestecul de piscoturi cu unt. Il aranjezi acolo pe fundul tavii si apoi pe margine pui jumatatile de piscoturi cu partea netaiata in sus (dupa ce iei marginea de la tava arata ca un gard). Apoi pui la frigider pentru 60 de min. Visinele se storc de zeama si se aleg 12 mai frumoase pentru decor. La crema se pune gelatina in apa rece pana devine moale (ea ramane tot foi dar poti sa le storci in mana). Branza de vaci se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se prepara cafeaua si se lasa sa se raceasca un pic si apoi se pun foile de gelatina care au fost in apa rece. Aici se vor topi si apoi se amesteca cu branza. Se bate frisca bine si se amesteca cu crema de branza. Apoi se pun visinele direct pe blatul care a stat o ora in frigider si peste se pune crema de branza. Se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi se orneaza cu betisoare trase in ciocolata. Betisoarele se pun pe tort dinspre exterior spre interior si imparti tortul in 12 bucati Tot pe a treia grisina si langa fiecare grisina din asta trasa in ciocolata pui si o visina. Deasupra se cerne o lingurite de cacao.
Tort cu ananas(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3438) Blatul: Se bat bine albusurile, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, iar la sfarsit faina (in "ploaie", adica nu pusa toata odata intr-un loc). Compozitia se punne intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor. Primele 3 min focul sa fie puternic, iar urmatoarele 20-25 mai moderat. Dupa 25-30 min verificati cu o scobitoare daca s-a copt blatul (nu trebuie sa se prinda nimic pe betigas) Umplutura: Se bate bine frisca si cand incepe sa se ingroasa, se adauga zaharul. Dupa gust, se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, si chiar si zahar vanilat.
Asamblarea Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 3 parti (pe orizontala). Fiecare "felie" se insiropeaza cu siropul din cutia de compot. Se pune prima felie, apoi frisca, bucatelele de ananas, urmatoarea felie ... s.a.m.d. In top se pot pune si alte fructe pentru decor. E bine ca inainte sa fie servit, sa stea ~ 4 ore la frigider.
Tort cu pere(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2382) Se freaca bine 80 gr unt cu 70 gr. zahar, se adauga galbenusul, faina. Se framamnta repede aluatul, se impacheteaza in folie si se lasa la frigider 30 de min. Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se taie felii subtiri. Aluatul se intinde si se aseaza intr-o tava de cca.24 cm unsa cu unt. Se unge aluatul cu gem, aopi se aseaza perele si se presara zaharul ramas. Se pune in cuptorul bine incalzit, unde se lasa 45 min la foc potrivit. Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se orneaza cu frisca si se poate insiropa cu suc de pere.