Tort trunchi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4898) Pentru prepararea blatului: se dizolva faina in lapte, se adauga sarea si vanilia si se pune la foc slab sa fiarba pana ce incepe sa se umfle. Se amesteca mereu sa nu se prinda. Se lasa la racit. Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile si romul, se adauga aluatul fiert (racit in prealabil) si albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa cu unt si tapeta cu faina. Atentie sa nu se usuce prea tare, pentru a se putea rula. Cand e gata, se uda un servet mai mare decat tava se stoarce f putin, se intinde pe planseta, se presara zaharul pudra si se rastoarna pe el blatul. Se aduna marginile la mijloc si se lasa la racit. Prepararea cremei de vanilie: se freaca zaharul spuma cu galbenusurile, se adauga faina, laptele, vanilia si sarea. Se fierb in baie de abur amestecandu-se mereu pana la ingrosare. Se ridica de pe foc si se lasa la racit. Se freaca spuma untul si se incorporeaza in compozitie, dupa ce s-a scos batonul de vanilie. Crema de ciocolata: intr-o oala de cca 3 kg se pune la inceput zaharul apoi albusurile. Se pune oala in baie de abur si se bat albusurile spuma tare. Ciocolata rasa si topita la cuptor cu 3 linguri de apa se include apoi incet in compozitie. Untul spuma cu galbenusurile si zaharul vanilat se amesteca cu albusurile dupa ce s-au racit bine. Cand blatul s-a racorit, se unge cu crema de vanilie, se ruleaza, se taie oblic capetele, iar bucatile taiate se aseaza asimetric pe rulou, ca sa dea impresia unor crengi care au fost taiate. Mijlocul lor se unge tot cu crema de vanilie. Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata si se acopera rulada formata lasand capetele de culoare deschisa. Se trag cu furculita in lung niste dungi care sa semene cu scoarta de copac. Se decoreaza cu frunzulite facute din dulceata de smochine sau caise verzi si flori facute din dulceata de cirese albe sau amare.
Tort trunchi de copac(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 15537) Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spumoase, se pun nucile macinate, faina, praful de copt si albusurile batute spuma tare. Se omogenizeaza. Se unge si se tapeteaza o tava lata cu hartie si se toarna blatul care trebuie sa fie gros de 1cm. Se da la cuptor.
Se face un sirop din apa, zahar si cand se ia de pe foc se pun 100ml rom. Dupa ce s-a copt foaia, se scoate pe un servet, se toarna siropul si se pune crema. Se ruleaza cu ajutorul servetului. Se taie putin oblic la cele 2 capete si se lipesc cu crema de o parte si de alta a trunchiului.
Crema: ouale si zaharul se freaca pe foc pana se ingroasa, se adauga zeama unei lamai. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 150g unt.
Scoarta: untul se freaca spuma cu 150g zahar, 3 linguri cacao si 3 galbenusuri. Se unge trunchiul cu un strat gros de crema apoi cu furculita se trag dungi. Capetele trunchiului si ale cioturilor se imbraca cu crema. Se aseaza pe un platou si se inconjoara cu ciuperci si clei.
Ciuperci: zaharul se acopera cu lapte si se lasa pe marginea aragazului, la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se leaga la foc iute, se pun nucile macinate amestecand mereu. Se ia de pe foc si cand compozitia este calduta se fac palarii si picioare de ciuperci care se lasa la uscat 24 ore.
Tort de nuci cu crema(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5317) Se bat bine 10 albusuri cu zaharul pudra apoi se adauga nuca prajita si macinata si cele 2 linguri de gris. Se coc 6-7 foi pe fundul tavii unsa cu unt si faina la foc slab. Dupa ce s-au copt se aseaza intre foi urmatoarea crema: se freaca 10 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si 4 linguri faina, cacaoa si un pahar cu lapte si se fierbe prin metoda bain-marie. Dupa ce compozitia s-a legat se da deoparte, se lasa sa se raceasca dupa care se adauga 300-350 g unt (eu am pus 350 gr unt este mai bun cu mai multa crema). Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. Tortul este mare si aspectuos!!
Tort cu branza si frisca(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5245) Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cand acesta este curata. Pentru crema se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie. Se inmoaie gelatina si se incorporeaza in masa de brinza. Frisca se bate cu un plic de intaritor. Jumatate se amesteca cu crema. Se taie blatul in doua. Se insiropeaza cu putin suc si se pune crema. Se pune al doilea blat si se decoreaza cu frisca oprita. Se pune la rece 2-3 ore inainte de servire.
Tort de bezea cu crema de lamaie(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5668) Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pana se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine.
Tort tiganesc sau Tort din 17 oua(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 11888) Blatul acesta se pune intr-o tava intinsa (dreptunghiulara neaparat) si se da la cuptor. Cele 8 oua ramase se separa. Albusurile se bat cu 8 linguri de zahar. Atentie, zaharul se presara sub forma de "ploaie"(adica cantitati f mici deodata), iar spuma rezultata trebuie sa aiba o consistenta foarte solida. Cānd blatul din cuptor e aproape copt (sa mai fie vreo 5-10 minute se scoate si se agauga deasupra spuma rezultata din albusuri. Se baga inapoi la copt pana blatul este gata, inca 5-10 min. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu 8 linguri de zahar, trei linguri de cacao si se fierbe o crema pe bain-marie. Cand crema este gata, trebuie sa aiba consistenta unei budinci, se lasa la racit si apoi se amesteca cu un pachet de margarina (de preferinta Rama). Blatul de tort se taie pe lungime, in jumatati egale. Prima jumatate se aseaza pe un platou si se unge cu crema (nici prea multa, nici prea putina, cāt sa lipeasca cele doua parti, daca e prea multa crema o sa alunece), apoi se aseaza partea a doua CU PARTEA CU SPUMA IN JOS (deci stil oglinda, blat/spuma/crema/spuma/blat)si se acopera totul cu crema ramasa. Se poate decora cu putina nuca de cocos, dupa preferinte.
Tort Trufa(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 8454) Zaharul, faina, cacaua se amesteca bine si se adauga apa (laptele). Se fierbe la bain-marie pana se dizolva zaharul (iese o crema groasa). Se lasa la racit si apoi se adauga, pe rand, galbenusurile amestecand bine. Se imparte crema obtinuta in 2 parti inegale - cea mare pentru blat, cea mica pentru crema. Peste cantitatea mai mare de crema se adauga 4 albusuri batute ca la bezea, se amesteca prin rasturnare si se coace in forma unsa si tapetata (va iesi un blat subtire). Restul de crema se freaca cu mixerul impreuna cu untul (scos de cu seara din frigider) si cu restul de 4 albusuri batute ca la bezea, se adauga lingura cu lingura si se amesteca foarte bine (Atentie!! nu folositi unt romanesc, contine multa apa si se taie crema). Crema astfel obtinuta se pune peste blat (nu se insiropeaza) si se uniformizeaza, se imbraca tortul in frisca si se tine la rece cel putin 10 ore. Este mai degraba un parfait de cacao decat un tort si se face rapid .
Tort Cappuccino Cu Lichior de oua(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3536) Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°. Ouale se separa iar albusurile se bat cu cele 4 linguri de apa pana se formeaza o spuma tare si se incorporeaza pe rand 100g din zaharul pudra. Galbenusurile se pun unul cate unul sub compozitia de mai sus si se bat. Faina, praful de copt si gelatina se amesteca cu cele de mai sus, putin cate putin, dinspre dedesubt deasupra. Compozitia rezultata se da la coptor intr-o forma rotunda pentru tort cu diametrul de 26cm in care este hartie de copt. Se coace 20 min., apoi se da la racit. 280ml din smantana se bate pana devine tare apoi se adauga 1 pachetel de intaritor pentru frisca, apoi se adauga 1 pachetel de zahar vanilat in ploaie si la urma se incorporeaza si lichiorul de oua amestecand dinspre dedesubt deasupra. Pudra de cappuccino se dizolva in 6 linguri de apa fierbinte si apoi se pune la racit. Restul de lapte condensat se bate pana devine tare si se adauga si celalalt pachetel de intaritor de frisca si pachetelul de zahar vanilat si cele 40g zahar pudra, ramase, in ploaie. La aceasta compozitie se adauga cappuccino amestecand dinspre dedesubt deasupra. Tortul se taie orizontal in jumatate. Se aduga cremele: cea de cappuccino si cea de lichior de oua, dupa preferinte si imaginatie. La sfarsit se imbraca tortul cu frisca ramasa si se presoara cu ciocolata rasa.
Frankfurter Kranz(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4038) Blatul Kranz: se pun ouale, zaharul si sarea intr-o oala mai mica. Aceasta se pune intr-o alta oala plina cu apa care fierbe (pe aragaz). Ingredientele se bat bine pana se obtine o spuma calduta. Apoi se scoate oala cu ingredientele afara si se bat in continuare pana cand se racesc si cresc in volum. Faina se amesteca cu amidonul si cu praful de copt si se aduga putin cate putin la spuma de mai sus amestecand incet de dedesubt deasupra. Untul incalzit la temperatura de 40° se toarna peste compozitie putin cate putin pana cand acesta se integreaza bine si se uneste cu compozitia. Tava(forma) pt Kranz cu diametrul(interior)de 22cm se unge atent cu unt si pe deasupra se presara pesmetul strecurat. Se umple forma cu aluatul si se coace 35-40 min la temperatura de 190°. Kranz-ul se lasa cateva minute la racit dupa care se scoate din tava. A doua zi se taie blatul in patru felii orizontale.
Pentru crema de unt, se prepara mai intai budinca, conform instructiunilor de pe pachet.(Se amesteca cateva linguri de lapte, zaharul si budinca intr-un castronel, iar restul laptelui se pune la fiert. Cand a dat in clocot se toarna incet compozitia pentru budinca pe deasupra si se amesteca constant.) Se ia de pe aragaz cand este gata si se strecoara intr-un castronel dupa care se lasa la racit. Untul se amesteca pana devine spumos. Untul si budinca trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Se adauga budinca din cand in cand (peste unt) putin cate putin si se amesteca cu grija de dedesubt deasupra. Se iau doua treimi din crema de unt si se amesteca cu zaharul pudra si nesul. Primul blat se unge cu crema de nes. Al doilea blat se pune peste primul si se insiropeaza cu compotul si siropul de apa cu zahar apoi se pune pe deasupra crema de nes. Se procedeaza la fel si cu ultimele doua blaturi pana cand tortul (Kranzul) este bine insiropat apoi se da la frigider. Intre timp se prepara partea crocanta. Se caramelizeaza zaharul intr-o oala. Caramelul rezultat trebuie sa aiba culoarea maron deschis. Se aduga migdalele maruntite si se amesteca repede. Se ia imediat de pe aragaz si se toarna repede (cat timp mai este fluid) pe o folie de aluminiu unsa cu ulei. Se unge bine sucitorul cu ulei pentru ca sa nu se prinda caramelul cand il intindem. Foaia intinsa de caramel trebuie sa aiba grosimea de 1 cm. Se lasa apoi la racit. Cand s-a racit se sfarama bine. Se scoate tortul rece din frigider si se unge cu restul de crema. Se mai lasa un pic pentru ornat. Se presara pe deasupra caramelul si se apasa un pic cu mana. Restul de crema se sprituieste cu seringa de 16 ori si se orneaza fiecare cu jumatati de cireasa.
Tort de zahar ars(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4556) O cana de zahar se pune la caramelizat intr-o cratita mai inalta. Cand s-a caramelizat se ung si peretii. Ouale se amesteca cu zaharul, laptele, vaniliile apoi se toarna peste zaharul caramelizat. Pentru blat: cele 7 albusuri se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor apoi se adauga peste cealalta compozitie. Se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-45 min.