200g icre de stiuca sau crap, miezul de la o jumatate de franzela, 150 – 200 g ulei, sare, o jumatate de lamaie, o ceapa.
Mod de preparare:
Se spala icrele, se curata de pielite, apoi se scurg de apa (asta, daca le scoti tu din peste, altfel, nu le speli). Separat se pune miezul de paine la inmuiat in apa, se stoarce, se freaca cu un pic de ulei si apoi se amesteca cu icrele. Se bat icrele cu uleiul, care se adauga putin cate putin si zeama de la o jumatate de lamaie. Se poate adauga la sfarsit ceapa tocata marunt (ceapa nu se adauga in timpul prepararii icrelor, pentru ca le amaraste). Se poate orna cu masline negre sau verzi sau feliute subtiri de lamaie. Si pentru ca ele sa iasa putin mai pufoase, inainte de a pune ceapa, poti sa le stropesti cu putin sifon (sau apa minerala) si le invarti cu mixerul la fel cum faceai cand puneai ulei.