-1 l apa -ardei gras -dafin -otet -sare -tarhon -zahar
Mod de preparare:
Salata se prepara din ardei grasi rosii, folositi si pentru bulion. La 100 de ardei se intrebuinteaza 1 l otet la 6 grade, 1 l apa, sare, foi de dafin sau tarhon si putin zahar. Se pune totul pe foc, in afara de ardei. Cind otetul a inceput sa fiarba, se introduc si ardeii, care se lasa sa dea in clocot, apoi se scot si se pune la fiert un alt rind de ardei. Dupa ce s-au racorit, ardeii se toaca marunt si se trec prin masina de tocat si se introduc in sticle. Otetul se lasa sa dea un clocot-doua si se toarna apoi caldut peste ardeii tocati, pusi in sticle. Sticlele se leaga strins si se aseaza in baie de apa, pentru sterilizare. Sticle de 1/4 l - 15 min., sticle de 1/2 l - 20 min, sticle de 1 l - 30 min). Salata este foarte bogata in vitamina C.