1 kg zahar,1 kg coacaze rosii, 30-50 ml zeama de lamiie, 1/2 l apa.
Mod de preparare:
Dulceata se face din coacaze rosii sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ce boabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata simburii. Simburii se scot cu o scobitoare sau cu o sarma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Intr-o cratita se pune zaharul, apa, zeama de lamaie se amesteca putin si se pune la foc. Siropul se fierbe pina cind se leaga un pic si apoi se adauga coacazele. Siropul va fi in cantitate mare, dar cind se va raci, se va gelifica, formind o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.