8 linguri ovaz 2 linguri tarate integrala 550 ml lapte 8 linguri fragi, fructe de padure si ceva extra pentru servire 1-2 linguri miere (optional)
Mod de preparare:
Puneti ovazul, taratea si laptele intr-un castron, infasurati cu o folie speciala pentru cuptorul cu microunde, faceti cateva gauri deasupra si lasati timp de 4-5 minute la maxim (high). La sfarsit se mai amesteca putin cu o lingura si se lasa 2 minute sa se raceasca.
Transferati terciul de ovaz in blender, adaugati fructele si mixati pana cand se transforma intr-o pasta fina. Apoi se pune mierea, iar daca este necesar se mai lasa 1 minut la cuptorul cu microunde.
Sfat pentru gatit:
folositi lapte slab in grasimi pentru copiii peste varsta de 5 ani pentru a gati terciul la foc, puneti laptele intr-o tigaie, apoi ovazul si taratea. Invartiti compozitia la foc mic timp de 2-3 minute sau pana se ingroasa. Se lasa la racit, iar apoi se adauga mierea si fructele. Transferati totul intr-un blender si amestecati pana devine o pasta fina. Variatii:
inlocuiti fructele de padure cu feliute de banana si putina scortisoara