240 g unt 120 g zahar pudra 120 g zahar tos 240 g ciocolata 12 oua (albus si galbenus) 180 g pesmet 200 g marmelada de caise Glazura speciala de ciocolata: 300g zahar pudra, 250 g ciocolata menaj, 100g apa.
Mod de preparare:
Se incalzeste untul impreuna cu galbenusurile si zaharul pudra, amestecandu-se pana devine spuma. Se adauga ciocolata topita. Albusurile si zaharul tos, se freaca separat pana se obtine spuma. In aceasta spuma se face o adancitura, se adauga pesmetul, amestecandu-se foarte usor. Toate acestea se toarna intr-o forma de tort, in prealabil imbracata in hartie de pergament, iar continutul trebuie amestecat incet, totodata se intinde suprafata, de la mijloc catre exterior, formandu-se o mica cavitate. Se introduce in cuptorul, in prealabil incalzit, cca o ora, la temperatura de 180 grade. Se opreste cuptorul, tortul lasandu-se inca 10 minute. Se lasa tortul sa se raceasca, iar dupa aceea se scoate hartia de pergament. Se taie la mijloc si se adauga marmelada .Pe deasupra se mai pune marmelada, ungandu-se si partile laterale. Dupa ce se intareste putin, se adauga glazura.
Glazura Toate ingredientele se pun pe foc amestecandu-se continuu, pana ajung sa fiarba. Vasul in care a fiert glazura se pune in apa rece si se amesteca cu lingura de lemn, in sensul acelor de ceas, pana cand aceasta capata un aspect consistent (se intareste, dar nu mult) .Cand se ajunge la aspectul consistent, se toarna peste tort, intinzandu-se perfect cu un cutit (mare atentie...acesta este secretul tortului sacher!!!). Nu se uita marginile. Daca glazura s-a intarit, se mai pune putin la incalzit, amestecandu-se.