Blat: 6 oua, 4 linguri faina (cu varf), 2 linguri cacao(daca se poate, cacao de Zaan), 1 fiola esenta rom, 6 linguri zahar, 1 lingura si jumatate ulei. Crema: 3 oua, 3/4 cana mare zahar,3/4 pachet unt, 50 gr cacao (zaan).
Mod de preparare:
Galbenusuruile se amesteca cu uleiul si se lasa de o parte. Se bat albusurile, apoi se adauga treptat zaharul. Se pune jumatate fiola esenta de rom. Se toarna incet galbenusurile si se incorporeaza amestecand incet de jos in sus. Se adauga faina, se incorporeaza, apoi cacaoa si la fel. Se toarna compozitia intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata pe fund si pereti cu hartie. Cuptorul trebuie incins cu o ora inainte. Se tine 10 min. la foc mare si apoi la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea, cand nu se mai lipeste aluat se stinge cuptorul si se mai lasa acolo cu usa intredeschisa. Cand s-a mai racorit se scoate. Tragi de hartie si il scoti din cratita. Desprinzi hartia de pe el si il lasi sa se raceasca.
Crema: Ouale se amesteca intr-o craticioara sau ibric cu zaharul. Amestecul se tine pe baie de aburi sau la foc foarte mic aprox. jumatate de ora amestecand continuu. Se trage de pe foc si se adauga cacao cernuta (prin strecuratoarea de ceai) si se amesteca repede sa nu faca cocoloase. Se mai pune un minut pe foc amestecand. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se amesteca cu untul frecat. Se pune cate o lingura de crema in unt si se incorporeaza. Apoi se mai pune o lingura si tot asa pana o incorporezi pe toata. Se face un sirop dintr-o cana da apa, o lingura de zahar care se fierbe un pic, cam un minut la foc mic. Cand siropul e rece se adauga jumatatea cealalta de fiola de rom. Blatul se taie in doua. Se inteapa fiecare jumatate cu furculita si se toarna sirop cu o lingura. Se aseaza pe platou jumatate de blat, crema, cealalta jumatate si se imbraca totul cu crema.