Ingrediente: 225 grame amestec de alune si nuci, nesarate 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata marunt 2 catei de usturoi zdrobiti 85 grame ciuperci taiate marunt 1 ardei mic galben, taiat marunt 1 cana farimituri proaspete din paine integrala 1 morcov ras 1 lingura patrunjel proaspat, taiat marunt 2-3 frunze de salvie, taiate marunt 1 ou batut putina faina integrala sare de mare si piper negru dupa gust Servire (4 portii): 4 chifle din grane frunze de laptuca felii de rosii ketchup
Mod de preparare:
Se incalzeste o lingura de ulei in care se va cali ceapa si usturoiul timp de 5 minute, dupa care se adauga ciupercile si ardeiul pentru inca 3 minute. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca restul ingredientelor (cu exceptia celor pentru servit, a uleiului ramas si fainei). Cu mainile umede se formeaza 4 burgeri, se rostogolesc prin faina si se lasa la frigider acoperiti cu folie de plastic cel putin 30 minute.
Burgerii se aseaza intr-o tava, se ung cu uleiul ramas si se lasa in cuptorul incins la 190 grade C (375 grade F) pentru 20 minute. Se serveste burger-ul in mijlocul unei chifle cu frunze de laptuca, felii de rosii si ketchup.
Mod de servire:
Se serveste burger-ul in mijlocul unei chifle cu frunze de laptuca, felii de rosii si ketchup