2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata marunt 1 tulpina telina, taiata marunt 1 catel de usturoi zdrobit 140 grame piept de pui, tocat 1 morcov ras 1 lingura coaja de lamaie rasa 1-2 linguri patrunjel proaspat, taiat marunt 40 grame stafide sau afine uscate 1 ou batut 2-3 linguri faina integrala sare de mare si piper negru dupa gust Servire:
4 chifle din grane frunze de laptuca felii de rosii ketchup
Mod de preparare:
Se calesc timp de 5 minute intr-o tigaie cu ulei incins ceapa, telina si usturoiul. Se transfera apoi intr-un castron si se amesteca bine impreuna cu carnea de pui, morcovul, coaja de lamaie, patrunjelul, stafidele sau afinele, sarea, piperul si oul.
Cu mainile umede formati 4 burgeri, acoperiti-i cu putina faina pe ambele parti si apoi lasati-i in frigider acoperiti cu folie de plastic cel putin 30 minute.
Dupa ce s-au racit se prajesc la foc mediu cate 5-6 minute pe fiecare parte.
Se serveste burger-ul in mijlocul unei chifle cu frunze de laptuca, felii de rosii si ketchup.
Mod de servire:
Toti copiii iubesc burgerii, si preparati dupa aceasta reteta vor fi o sursa importanta de ingrediente hranitoare. Nu uitati sa preparati o cantitate mai mare pentru congelare. Burgerii pot fi congelati maxim o luna