Ingrediente: aluat pentru placinte, cumparat de la supermarket Umplutura: 100 grame broccoli, taiat in “buchetele” 1 lingura ulei masline 1 ceapa, taiata marunt 1 ardei rosu, taiat in felii subtiri 1 morcov ras 2 oua 155 ml lapte jumatate lingurita miez de nuca ras piper negru dupa gust Servire (optional): salata cartofi noi fierti 6-8 portii
Mod de preparare:
Se aseaza aluatul in tava. Broccoli se fierb la aburi timp de 3 minute, se clatesc prin apa rece si se scurge restul de apa. Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa pentru 5 minute amestecand uneori, iar cand este gata se intinde pe aluat. Peste ea se aseaza broccoli, ardeiul si morcovul. Intr-un castron se amesteca bine ouale, laptele, miezul de nuca si piperul, dupa care se va transfera peste legumele ce imbraca aluatul. Tava se va aseza in cuptorul incalzit la 205 gade C (400 grade F) timp de 15 minute, apoi se va reduce temperatura la 175 grade C (350 grade F) pentru inca 20 minute. Se serveste cu salata si cartofi noi. Sfauri pentru gatit: 1. nu cumparati cel mai ieftin aluat 2. acest quiche poate fi congelat pentru maxim o luna de zile 3. daca doriti puteti face chiar dumneavoastra aluatul Variatii: 1. inainte de a pune tava in cuptor se poate presara branza rasa 2. de asemenea puteti adauga mazare sau fasole conservata cannellini 3. inlocuiti broccoli si morcovul cu spanac si branza de capra