• 900 grame fasole alba (navy, cannellini, borlotti) spalata bine • 3 cepe taiate marunt • 4 catei de usturoi • 2 linguri ulei masline • 1-1½ lingurite paprika • 1½ -2 linguri melasa • 3 linguri pasta de tomate • 4 lingurite sos Worcestershire (optional) • sare de mare si piper negru dupa gust • felii de paine integrala putin prajita pentru servit
Mod de preparare:
Se aseaza fasolea intr-o cratita mare, se adauga restul ingredientelor (cu exceptia painii prajite) si se acopera cu apa fiarta. Se amesteca bine. Cratita acoperita se pune in cuptorul incins la 175 grade C (350 grade F) pentru 1 ora-1 1/4 , amestecand uneori si adaugand extra sos Worcestershire daca este nevoie, sau melasa. Se serveste imediat cu painea prajita. Sfaturi pentru gatit: • Pare o cantitate mare de fasole insa acestea ingheata foarte bine, si se pot pastra maxim o luna la congelator • Se pot servi cu peste, carne de pui, burgeri sau cartofi dulci Variatii: • Se poate adauga patrunjel proaspat • Sau ½ lingurita pudra de chili • De asemenea putin muschiulet afumat, sunca sau un carnat taiat felii de o calitate superioara va da un gust deosebit mancarii.