Retetele Desprecopii.com
Retete |  Retete noi |  Retete populare |  Cele mai bine evaluate retete |  Adauga o reteta
Rezultate: 10  20  30

  Ghemista Scoate reteta la imprimanta
Reteta: Ghemista 
Numar portii: 6 
Ingrediente: 2 rosii mari si coapte
2 dovlecei
2 vinete
2 ardei verzi
8 cesti orez
4 cepe mari (taiate f. marunt)
5 bulbi fenicul
1 morcov (dat pe razatoare)
1 dovlecel(dat pe razatoare)
pulpa de la o rosie
6 linguri ulei masline pt umplutura
1 cana ulei masline pt. gatit
1 lingurita zahar
1/2 lingurita oregan
sare si piper
Mod de preparare: 1.Se spala legumele, se taie capacelul si se scobesc bine cu o lingurita.Miezul se da prin razatoare si se amesteca intr-un castron.Legumele scobite se sareaza si se lasa la scurs.
2.Se adauga in castronul cu pulpa razuita de la legume 6 lg ulei masline, orezul,piperul, zaharul,sarea, oregano si restul legumelor date prin razatoare.
3. Amestecati compozitia foarte bine.Umpleti legumele scobite si acoperiti cu capacelul ramas.
4. Aranjati legumele umplute intr-o tava mai adanca, o cana ulei masline si suc de rosii.Se acopera cu folie aluminiu si se lasa in cuptor la 150 grade timp de 30 min(pana fierbe orezul). Se scoate folia si se mai lasa cateva minute pana se rumenesc usor legumele.
 
Mod de servire: Se serveste cald. 
Timp de preparare (minute): 90min 
Grad de dificultate (1-10): n/a 
Se prepara la cuptor sau pe foc (da/nu): Yes 
Tara origine: Grecia 
Specialitate: n/a 
Evaluata cu: n/a  
Autor/sursa: n/a 
Link pe forum: Initiaza o discutie pe forum legata de aceasta reteta!
Contributie: catalina2307 
Vizualizari: 2920 
Comentarii: Comentarii 0 | Evalueaza reteta
Inapoi la inceput   Inapoi la inceput Nu exista inca o imagine pentruaceasta reteta.
Poti sa propui chiar tu una.

Ai gatit reteta asta? Fa-i o poza si arata-ne si noua!
Adauga reteta | Cartea de bucate - Start ]

 
 Mai multe din aceasta categorie

» Omleta greceasca
» Supa de peste
» Skordalia
» Porc cu telina si sos de ou cu lamaie
» Supa de peste
» Tourlou
» Ghemista
» Clatite cu dovlecei
» Porc cu praz
» Miel cu iaurt
» Youvarlakia(perisoare in supa)
» Porc cu coriandru
» Ciorba linte
» Makaronia Pastitsio
» Mageritsa
» Salata greceasca

Inapoi la inceput   Inapoi la inceput