2 rosii mari si coapte 2 dovlecei 2 vinete 2 ardei verzi 8 cesti orez 4 cepe mari (taiate f. marunt) 5 bulbi fenicul 1 morcov (dat pe razatoare) 1 dovlecel(dat pe razatoare) pulpa de la o rosie 6 linguri ulei masline pt umplutura 1 cana ulei masline pt. gatit 1 lingurita zahar 1/2 lingurita oregan sare si piper
Mod de preparare:
1.Se spala legumele, se taie capacelul si se scobesc bine cu o lingurita.Miezul se da prin razatoare si se amesteca intr-un castron.Legumele scobite se sareaza si se lasa la scurs. 2.Se adauga in castronul cu pulpa razuita de la legume 6 lg ulei masline, orezul,piperul, zaharul,sarea, oregano si restul legumelor date prin razatoare. 3. Amestecati compozitia foarte bine.Umpleti legumele scobite si acoperiti cu capacelul ramas. 4. Aranjati legumele umplute intr-o tava mai adanca, o cana ulei masline si suc de rosii.Se acopera cu folie aluminiu si se lasa in cuptor la 150 grade timp de 30 min(pana fierbe orezul). Se scoate folia si se mai lasa cateva minute pana se rumenesc usor legumele.